REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė.

„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų lydyto sviesto; 80 gramų morkų; 80 gramų pievagrybių; 60 gramų svogūnų; šiek tiek druskos.

GAMINIMAS

Iš pradžių iš vakaro perplaukite perlines kruopas šaltu vandeniu bei užmerkite, kad brinktų per visą naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą bei tampa vertingesni, tuo pačiu, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

Tada ryte pakeičiame vandenį bei grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę, santykis kruopų bei vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užvirkite.

Virkite maždaug 60 sekundžių, tuomet palikite brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklauso nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo bei viryklės tipo. Orientacinis laikas maždaug 20–30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kol kruopos brinksta, grybus bei svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite stambios tarkos pagalba. Viską apkepinkite lydytame svieste. Galiausiai išvirtas kruopas sumaišykite su pakepintomis daržovėmis bei grybais.

Jei reikia paskaninkite druska ir pipirais. Skanaukite!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų