REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Makiažus ir šukuosenas daranti Rita skina pergales konkursuose (nuotr. asm. archyvo)

Dažnai sakoma, kad reikia susirasti darbą, kuris teikia džiaugsmą, ir niekada nebereikės dirbti. Šiuo patarimu gyvenime vadovaujasi ir 35-erių Rita Liatukienė. Ji jau daug metų sukasi grožio srityje, o visai neseniai laimėjo ir pagrindinius apdovanojimus konkursuose „Metų vizažistas 2020“ ir „Metų kirpėjas 2020“.

12

Dažnai sakoma, kad reikia susirasti darbą, kuris teikia džiaugsmą, ir niekada nebereikės dirbti. Šiuo patarimu gyvenime vadovaujasi ir 35-erių Rita Liatukienė. Ji jau daug metų sukasi grožio srityje, o visai neseniai laimėjo ir pagrindinius apdovanojimus konkursuose „Metų vizažistas 2020“ ir „Metų kirpėjas 2020“.

REKLAMA

„Jausmai aplankė įvairūs. Buvau lyg transo būsenoje. Toks aukštas įvertinimas man yra labai svarbus. Tai lyg kopimas į kalno viršūnę ir vėliavos uždėjimas. Reikėjo laiko suprasti, kas įvyko, iš karto nepatikėjau.

Esu nepaprastai laiminga, kad mano kūryba buvo įvertinta aukščiausiais balais komisijos, kuri buvo sudaryta iš profesionalių meistrų, pelniusių tarptautinį pripažinimą“, – pripažinimu džiaugiasi R. Liatukienė.

Moteris vizažistų ir kirpėjų kategorijose iš viso pristatė keturis darbus ir visi jie buvo įvertinti prizinėmis vietomis. Du jos sukurti įvaizdžiai surinko didžiausią komisijos balų skaičių, o tai padėjo jai tapti absoliučia čempione.

REKLAMA
REKLAMA

Talentai atsiskleidė jau vaikystėje

„Nuo pat vaikystės jaučiau, kad kūryba tai mano kelias“, – prisimena Rita.

Dar mokydamasi pradinėse klasėse, ji pindavo sau kasas ir svajojo užaugusi būti kirpėja. Rankdarbiai, piešimas, rūbų siuvimas, saldėsių gaminimas – tai tik keli kūrybos reikalaujantys pomėgiai, dominę moterį nuo mažų dienų. Ji gana anksti paauglystėje pradėjo naudotis ir makiažo priemonėmis.

REKLAMA

„Atrodė, kad jau gimiau mokėdama dažytis“, – savo pažintį su makiažo teptukais ir dažais apibūdina R. Liatukienė.

Turbūt todėl ir pačiai pašnekovei, ir jos artimiesiems vėlesnis jos pasirinkimas Anglijoje studijuoti kosmetologiją atrodė visiškai natūralus ir savaime suprantamas.

Nusprendė grįžti į Lietuvą

Ritai išsvajotosios studijos sekėsi puikiai – moteris nė karto nesuabejojo savo sprendimu, o ir mokslus baigė su pagyrimu. Po studijų baigimo ji liko Anglijoje, kur pradėjo savo kaip vizažistės ir kirpėjos karjerą. Ten pašnekovė kaupė įvairias patirtis ir su skirtingais projektais dirbo net septynerius metus. Po jų su šeima nusprendė: nori grįžti į Lietuvą ir čia pradėti naują gyvenimo etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien moteris gyvena Klaipėdoje. Ji ne tik atlieka makiažus, šukuosenas, antakių korekcijas, bet ir kuria idėjinius makiažus fotosesijoms, renginiams, projektams. Rita taip pat bendradarbiauja su fotografais, kelių žurnalų redakcijomis.

„Darbas man teikia džiaugsmą, savirealizaciją ir pilnatvės jausmą. Esu darboholikė. Kai įsijaučiu į vieną ar kitą darbą, man sustoja laikas. Kartais net atostogauti ramiai negaliu. Tokia jau dalia tų, kurie myli, tai ką daro“, – spindinčiomis akimis pasakoja pašnekovė.

Todėl ji stengiasi nuolatos tobulėti, investuoti į savo žinias, kad klientėms galėtų pasiūlyti aukščiausio lygio paslaugas.

Sulaukia daug palaikymo

Vizažistė neslepia, kad be artimų žmonių palaikymo siekti aukštumų būtų labai sudėtinga. Ji daug savęs išdalina darbui ir klientėms, tačiau artimieji grožio meistrę besąlygiškai palaiko ir džiaugiasi kiekvienu jos laimėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Artimųjų palaikymas man yra labai svarbus. Jis skatina nepasiduoti ir eiti pirmyn“, – tikina klaipėdietė.

Palaikymo ir gražių žodžių R. Liatukienė sulaukia ir iš klienčių. Jos stebisi vizažistės sugebėjimais, dažnai klausia, iš kur ji turinti tiek talentų. Kiekvienas šiltas žodis pašnekovę motyvuoja, o vienas geriausių darbo įvertinimų – kai klientės pas ją sugrįžta.

„Nuolatinės klientės vertina mano kokybiškas paslaugas ir prieinamas kainas. Be to, svarbus ir žmogiškasis faktorius: susiklosčius geriems tarpusavio santykiams ir supratimui, klientės net tampa draugėmis“, – atskleidžia Rita.

Kalbėdama apie konkurenciją grožio srityje, ji neslepia, kad jos čia tikrai netrūksta, tačiau tai tik skatina tobulėti ir dar daugiau dirbti.

REKLAMA

Sustoti neketina

R. Liatukienė dažnai girdi, jog žmonės mano, kad darbas grožio srityje yra labai paprastas ir nereikalaujantis specialių įgūdžių. Tačiau turinčius tokią nuomonę ji nuvilia ir grąžina į realybę.

„Norint būti aukšto lygio meistru, teks daug ir stipriai dirbti, įdėti begalę pastangų ir kūrybos. Darbas grožio srityje gali būti sėkminga ir pelninga veikla. Tačiau, kad tai pasiektum, reikia tapti savo srities profesionalu ir turėti reikiamus įgūdžius. Šiame versle negali sustoti ir mėgautis darbo vaisiais“, –užtikrintai dėsto pašnekovė.

Pati vizažistė mano, kad jos sėkmę grožio srityje daugiausiai lėmė asmeninės savybės. Ji visada buvo drąsi, reikli sau, griežta, užsispyrusi ir atkakliai siekė savo tikslo.

„Buvo klaidų, nesėkmių, bet gyvenime visko būna, mes mokomės iš tokių patirčių. Visada daug ir sunkiai dirbau, todėl šiandien drąsiai galiu sakyti, kad mėgaujuosi darbu grožio srityje ir jaučiuosi tvirtai einanti savo keliu“, – neabejoja Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų