REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dažniausiai Užgavėnėms kepame mielinius, galime išsikepti ir šiaip, be jokios progos. Tai ir mūsų namai pakvipo blynais, kurie išėjo stori, kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

„Dažniausiai Užgavėnėms kepame mielinius, galime išsikepti ir šiaip, be jokios progos. Tai ir mūsų namai pakvipo blynais, kurie išėjo stori, kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

REKLAMA

Reikės: 400–450 gr. miltų ( aš dedu 450 gr. ), 500 ml. pieno, 7 gr. sausų mielių, 2 kiaušinių, 4–5 v.š. cukraus, žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišiau. Kiaušinius išplakiau ir sumaišiau su šiltu pienu.

Kiaušinių ir pieno plakinį sumaišiau su biriais produktais. Į masę galite įdėti razinų ar džiovintų spanguolių. Gerai išmaišiau ir uždengusi dubenį maistine plėvele, pastačiau šiltai kilti 30 minučių.

Po pusvalandžio blynų masė gerai iškyla, padvigubėja.

Blynų masę išmaišiau ir pradėjau kepti blynelius (dėjau po vieną valgomą šaukštą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ). Apkepiau blynelius iš abiejų pusių.

Šaltinis: Gamink su Audrone

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų