REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anykščiuose, A.Baranausko aikštėje 14-4, buvusio „buitinio“ patalpose, jau daugiau nei pusmetį veikia tatuiruočių studija „Kolibris“. Tai pirmoji ir kol kas vienintelė tokia vieta mūsų mieste, į kurią traukia norintieji savo kūną papuošti meniškais piešiniais.

Anykščiuose, A.Baranausko aikštėje 14-4, buvusio „buitinio“ patalpose, jau daugiau nei pusmetį veikia tatuiruočių studija „Kolibris“. Tai pirmoji ir kol kas vienintelė tokia vieta mūsų mieste, į kurią traukia norintieji savo kūną papuošti meniškais piešiniais.

REKLAMA

Jaukiai įrengtoje tatuiruočių studijoje darbuojasi 36-erių vilnietis Aleksandras Jakovlevas, kuris tatuiruočių  darymu užsiima jau septynerius metus. Į Anykščius jį atvedė pažintis su dabartine žmona Irma, su kuria pora augina du vaikus.

A.Jakovlevas pasakojo, kad dar mokydamasis mokykloje buvo meniškos sielos žmogus. „Nebuvau mokykloje geras mokinys. Per pamokas dažniausiai paskutiniame sąsiuvinio lape piešdavau kaukoles, drakonus, kardus ir kitokus panašaus pobūdžio piešinius“, – sakė pašnekovas.

Pirmą tatuiruotę A.Jakovlevas pasidarė būdamas  dar paaugliu, o vėliau suprato, kad ir pats norėtų tapti tatuiruočių meistru.

REKLAMA
REKLAMA

„Noras užsiimti pačiam tatuiruočių darymu buvo didelis. Prieš maždaug 17 metų nuėjau į vieną Vilniaus tatuiruičių saloną, turėjau 1500 litų. Man tai buvo dideli pinigai. Norėjau įsigyti tatuirvaimo įrangą. Savininkas ėmė pasakoti, kad įrangiai mažiausiai reikėtų 4000 litų, tad svajonę teko atidėti dešimčiai metų“, – apie tai, kaip artėjo link savo svajonės, pasakojo A.Jakovlevas.

REKLAMA

Tik vidurinę mokyklą baigęs A.Jakovlevas sakė, kad tatuiruoičių darymo praktikos įgijo ieškodamas informacijos internete bei tatuiruotes darydamas savo draugams.

„Daugelis tatuiruičių meistrų yra savamoksliai. Gali bet kokius mokslus baigti, tačiau tas „popieriukas“ tavęs meistru nepadaro. Kol pats to nedarysi – neišmoksi. Tai turi pajausti ir išgyventi“, – aiškino pašnekovas.

Paprastai įkvėpimo tatuiruočių piešiniams A.Jakovelvas semiasi internete – taip gimsta pagrindinis eskizas, kuris vėliau yra keičiamas.

„Seniau tatuiruočių eskizus  piešdavau ranka, tačiau tai ilgai užtrunka, dabar tai darau „fotošopo“ pagalba“, – sakė tatuiruočių meistras.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kokie tatuiruočoų piešiniai yra populiariausi, A.Jakovlevas sakė: „Aš dirbu „black and grey“ stiliumi (juodai pilkos spalvos tatuiruotėss su šešėliais)  – tai mano „arkliukas“. Populiarios geometrinės figūros, įvairūs užrašai, abstrakcijos. Tatuiruotė negali būti madinga ar nemadinga. Tu ją pasidarai vieną kartą ir visam gyvenimui. Buvo bumas miškai, gyvūnai, bet jis gęsta didžiuosiuose miestuose, o čia, į Anykščius,  tik atėjęs.“

A.Jakovlevas sakė, kad tatuiruotes vienodai  darytis pageidauja  tiek vyrai, tiek moterys. Dažniausiai tai 18 - 35 metų žmonės, tačiau tatuiruočių meistras prisiminė, kad tatuiruotę teko daryti ir 60-mečiui. Į Anykščiuose veikiančią tatuiruočių studiją „Kolibris“ užsuka ne tik anykštėnai, ypač nemažai žmonių atvyksta iš Utenos bei kitų aplinkinių rajonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės pas mane jau ateina su savo vizija, kokios jie norėtų tatuiruotės. Su tokiais žmonėmis lengviau dirbti, kai jie žino ko nori. Būna, kad tenka kai kuriuos klientus ir  atkalbėti, nes matai, kad žmogus pageidauja absurdiškos tatuiruotės. Vienas vaikinas pageidavo didelio liūto ant sprando. Jeigu matai, kad visiškas absurdas, tiesiog nesiimti daryti tokios tatuiruotės“, – kalbėjo A.Jakovlevas.

Tatuiruočių meistras pasakojo, kad padaryti didesnę tatuiruotę užtrunka nemažai laiko. Pavyzdžiui, pusę rankos dilbio užsimančią tatuiruotės padarymas su pertraukėlėmis užtrunka iki 5 valandų.

A.Jakovlevas neslepė, kad darant žmogui tatuiruotę, jam gali skaudėti.

„Yra skausmingų vietų. Šonkauliai, kaklas, vidinės rankų, šlaunų pusės, vietos ties sąnariais. Galima nuskausminti, bet tai apsunkina procesą. Pagrinde skausmo bijo mergaitės, tačiau pradedi daryti, matai, kad veidas nušvinta. Baimė yra didesnė nei skausmas“, – tikino A.Jakovlevas.

REKLAMA

Pasiteiravus, kiek kainuoja pasidaryti tatuiruotę, A.Jakovlevas iš pradžių šia tema nesinorėjo leistis į kalbas. Vėliau išdavė, kad minimali kaina, nuo kurios pradeda bendrauti su klientu – 40 eurų.

A.Jakovlevas atskleidė, kad jo tatuiruočių darymas iš pradžių jam buvęs hobiu, tačiau dabar šią veiklą jis vadina daugiau darbu.

„Kai tai darai kiekvieną dieną, yra įspareigojimai, tai tampa  jau darbu. Fiziškai šis darbas nėra sunkus, tačiau yra daugybė dalykų, kuriuos svarbu išmanyti. Turi būti profesionalas, meistras su ilgamete patirtimi", – aiškino A.Jakovlevas.

Tatuiruočių meistro ranką taip pat puošia tatuiruotė, kurią jis sau pasidarė pats.

„Bet pačiam darytis tatuiruotes nebeįdomu, įdomiau jas daryti kitiems. Darai taip, kad žmogus po to pasakytų „vau“. Nuo jo emocijos aš ir pats pasikraunu“, – kalbėjo A.Jakovlevas.

REKLAMA

Iš sostinės į Anykščius gyventi atvykusęs A.Jakovlevas sako, kad tai gražusmiestas.

„Gražus, jaukus miestelis. Vasarą daug turistų. Verslui pats tas. Jeigu nori pramogų, jų čia gal ir mažai, bet yra draugai Vilniuje, kuriuos važiuoji lankyti. Dabar visi su automobiliais – nematau čia problemos“, – sakė A.Jakovlevas, pridurdamas, kad gerai gyventi galima ir nedideliame mieste, tačiau svarbu būti drąsiam ir nebijoti imtis kažkios sau širdžiai mielos veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų