REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiėmusi telefoną Frankie Considine pradėjo slinkti dešimčių jos kontaktuose esančių vyrų sąrašu. Per paskutines 24 valandas ji jau buvo pasimylėjusi su keturiais iš jų, ir desperatiškai norėjo dar vieno pasimatymo, rašoma thesun.co.uk.

Pasiėmusi telefoną Frankie Considine pradėjo slinkti dešimčių jos kontaktuose esančių vyrų sąrašu. Per paskutines 24 valandas ji jau buvo pasimylėjusi su keturiais iš jų, ir desperatiškai norėjo dar vieno pasimatymo, rašoma thesun.co.uk.

REKLAMA

„Galėjau funkcionuoti ir gyventi savo gyvenimą tik tuomet, kai žinojau, kada gausiu savo sekančią sekso dozę.“ – sako Frankie, permiegojusi su daugiau nei 130 vyrų. – „Man tai buvo prioritetinis dalykas, svarbesnis už darbą, už rūpinimąsi savimi ir už bendravimą su draugais.“

Nors Frankie patiko jaudulys, jos fizinę ir psichinę sveikatą tai labai išsekino. Ji puolė į depresiją, užsikrėtė daugeliu lytiškai plintančių ligų ir net pastojo, nė nenumanydama, nuo ko, o tuomet jai buvo diagnozuota priklausomybė nuo sekso – patvirtintas psichinės sveikatos sutrikimas.

„Jei buvo galimybė užsiimti seksu, neidavau į darbą ir atšaukdavau susitikimus su draugais.“ – „Fabulous“ pasakoja Frankie, kuriai dabar 28. – „Man reikėjo užtikrinti, kad sekso gausiu kasdien.“

REKLAMA
REKLAMA

„Laikiausi įsikibusi intymaus dėmesio“

Kadangi sekso priklausomybę turinčios įžymybės – Tigeris Woodsas, Russellas Brandas ir Katie Price buvęs draugas Kieranas Hayleris – yra vyrai, daugelis žmonių priklausomybę nuo sekso sieja būtent su vyriškąją lytimi, tačiau JK daugiau nei 660 000 moterų vargina ta pati problema.

REKLAMA

Anot „Royal College of Psychiatrists“, sekso priklausomybę turi keturi procentai JK populiacijos, o ketvirtis jų yra moterys. Tačiau ligos priežastis lieka neaiški. Frankie atveju, ji mano, kad nepasotinamas sekso troškimas jai kilo dėl tėvų skyrybų metu patirtos traumos ir dėl sudėtingo santykio su savo kūnu.

Jos tėvai išsiskyrė, kai jai buvo 13 – mama išsikraustė iš namų. Jos tėtis dirbo taksi vairuotoju, todėl ji dažnai namuose likdavo viena ir jausdavosi vieniša ir atskirta nuo žmonių.

„Laiką leisdavau internete, ten ieškodavau dėmesio.“ – sako ji. – „100% tai buvo artumo su kitu žmogumi poreikis. Su tais vaikinais beveik susidraugaudavau. Visada buvau apvalutė, stambesnė už savo drauges, todėl mano paauglystė nebuvo lengva. Todėl turbūt kai gavau tokio intymaus dėmesio, laikiausi į jį įsikibusi.“

REKLAMA
REKLAMA

Kontrolės praradimas

Nekaltybę Frankie prarado būdama 14, o tuomet nuo 16 iki 20 metų ketverius metus palaikė santykius su vaikinu. Tačiau po metų nuo draugystės pradžios ji pradėjo savo vaikiną išdavinėti.

„Nors jį mylėjau, su kokiu nors kitu žmogumi užsiimdavau seksu bent kartą per dvi savaites.“ – sako ji.

Galiausiai ilgalaikius santykius ji nutraukė, kai po ilgos kovos su vėžiu mirė jos mama. Būtent po šios netekties ji prarado kontrolę ir priklausomybė nuo sekso ją užvaldė – stengdamasi įveikti gedulą, ji miegojo su daugybe vyrų.

„Kai palikau savo vaikiną, taip pat mečiau universitetą ir mano mąstymas buvo „eikim iš proto!“ Numečiau daug svorio. Atrodžiau puikiai ir galėjau gauti bet kurį vaikiną. Man patiko būti vienai.“ – pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per kitus trejus metus Frankie skaičiuoja permiegojusi su 80 vyrų – kai kurie tebuvo vienos nakties nuotykis, su kitais ji mylėdavosi daugelį kartų, o pasimatymams organizuoti turėjo papildomą slaptą telefoną. Dažniausiai tai būdavo draugų draugai, buvę vaikinai arba pažinčių tinklapyje „Plenty of Fish“ sutikti vyrai.

„Mamos netektis labai mane sukrėtė.“ – sako ji. – „Manęs nedomino alkoholis ar narkotikai. Mano sunkumų įveikimo mechanizmas buvo seksas. Tai buvo labai susiję su sekso suteikiamu jauduliu, bet taip pat su intymumu, su buvimu arti kito žmogaus, kuris lyg užpildydavo mamos netekties paliktą tuštumą. Tai buvo lyg greitas vaistas, bet aš labai prie to pripratau.“

REKLAMA

„Man nerūpėjo, ar jie turi antras puses“

Ekstremaliausiu laiku Frankie per 24 valandas permiegojo su keturiais vyrais.

„Vieną savaitgalį 2012 metais nuvažiavau į Braitoną švęsti savo 21 gimtadienio.“ – pasakoja ji. – „Susipažinau su vienu vaikinu, jis atėjo į mano viešbučio kambarį ir mes pasimylėjome. Kitą dieną man prireikė, kad mechanikas apžiūrėtų mano automobilį. Viskas baigėsi tuo, kad permiegojau su juo ir su jo draugu, o tą patį vakarą – su dar vienu vyru.“

Bet ir to jai neužteko.

„Tai duoda labai gerą jausmą, o kai jis ima blėsti, nori daugiau.“ – aiškina ji. – „Man nerūpėjo, ar jie turi antras puses. Dabar apie tai galvodama jaučiuosi siaubingai, bet tuo metu dėl galimų jų merginų visai nesukau sau galvos. Beveik didžiavausi vis didėjančias skaičiais, galvojau, kad šioje srityje man sekasi.“

REKLAMA

Frankie taip pat nesusimąstydavo apie lytinę sveikatą – ji niekada nenaudodavo jokių apsaugos priemonių, net ir kontraceptinių tablečių.

„Nenuostabu, kad užsikrėčiau lytiniu keliu plintančiomis ligomis – herpio karpų virusu ir 2013 metais du kartus – chlamidija.“ – sako ji.

„Tik norėjau, kad kas nors mane mylėtų.“

Tuo tarpu jos psichologinė sveikata labai suprastėjo – jai prasidėjo depresijos simptomai, nerimo ir panikos atakos.

„Maždaug po metų nuo priklausomybės pradžios supratau, kad iš tiesų noriu santykių.“ – sako ji. – „Norėjau, kad kas nors mane mylėtų... Bet, žinoma, dauguma vaikinų, su kuriais miegojau, norėjo tik greito pasidulkinimo. Mane apėmė depresija, tačiau priklausomybės atsikratyti vis tiek nepavyko.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frankie prasidėjo miego sutrikimais, o kartais ją apėmęs nerimas būdavo toks stiprus, kad ji negalėdavo išeiti iš namų. Tuomet ji dirbo laisvalaikio centre ir reguliariai į darbą neidavo apsimesdama, kad serga.

„Mano mąstymas buvo katastrofiškas – vis galvojau, jei šiandien išeisiu į miestą, gal kas nors nutiks? Tai buvo baisu.“ – prisimena mergina.

Bet net ir besigydydama depresiją, ji ir toliau buvo valdoma priklausomybės – jos namuose reguliariai lankydavosi vyrai. Tuomet 2013 metais, būdama 22, Frankie sužinojo, kad laukiasi. Vis dar kankinama psichologinio sutrikimo ir nesugebėdama išsiaiškinti, kuris iš penkių ar šešių partnerių yra vaiko tėvas, ji priėmė sunkų sprendimą pasidaryti abortą.

REKLAMA

„Iki to laiko gyvenau burbule ir niekuo nesirūpinau.“ – sako ji. – „Tai buvo tarsi žadintuvas – aš neturėjau supratimo, kas vaiko tėvas. Situacija buvo tikrai prasta, todėl nusprendžiau pasidaryti abortą.“

Šią paslaptį Frankie atskleidė tik geriausiai draugei – pastaroji ją palaikė, bet manė, kad nėštumas yra aktyvaus lytinio gyvenimo, o ne priklausomybės, rezultatas.

„Po to nesustojau, bet truputį apsiraminau.“ – sako ji. – „Seksu užsiimdavau daug mažiau.“

Šalinant stigmą

2014 metų pradžioje Frankie ilgalaikės psichoterapijos dėka pagaliau įveikė savo nerimą, ir vėl pradėjo gyventi aktyvų socialinį gyvenimą. Vėliau tais pačiais metais ji užmezgė nepastovius santykius su vyru, su kuriuo susipažino per Tinderį. Ji niekada jam nepasakojo apie savo praeitį, o 2017 metų balandį sužinojo, kad ir vėl laukiasi. Jos dukrelė gimė 2018 metų sausio 17 dieną.

REKLAMA

„Ji buvo labai planuota.“ – sako Frankie.

Kai mažylei buvo šeši mėnesiai, Frankie su partneriu išsiskyrė, ir ji vėl pagalbos kreipėsi į psichoterapeutus. Galiausiai, jai sulaukus 26 metų, pagaliau paaiškėjo priklausomybės nuo sekso diagnozė.

„Man labai palengvėjo.“ – sako ji. – „Kalbėdama apie tai su terapeute supratau, kad visa tai – ne mano kaltė... Manau, kad yra daugybė tokių žmonių, kaip aš, kurie bijo ir apie tai nešneka. Priklausomybė nuo sekso yra labai stigmatizuojama. Žmonės galvoja, kad tai – tik pasiteisinimas, bet mes nesame kokios pasileidėlės. Tai tiesiog liga.“

„Neleisiu, kad mano praeitis man trukdytų“

Šiandien Frankie, kurią apie priklausomybę sužinoję labai palaiko draugai, sako, kad jos santykis su seksu apsivertė aukštyn kojom – ji iš naujo aiškinasi, kas tai iš tiesų yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas pasikeitė 360 laipsnių.“ – sako ji. – „Seksas man buvo tik veiksmas ir nieko daugiau, o dabar mokausi apie intymumą tarp dviejų žmonių. Dabar esu labai santūri. Jei su kuo nors susitikinėju, iškart jo nesivedu į lovą. Jei tas žmogus rodo iniciatyvą ir nori apie tai kalbėtis, beveik iškart jį užblokuoju – esu labai baikšti. Bijau, kad jei greitai su tuo žmogumi permiegosiu, ir vėl grįšiu į tą pačią spiralę.“

Nors kartais ji prisimena prieš daugelį metų pasidarytą abortą, dabar ji labai džiaugiasi būdama mama, dirba administratore puse etato, o dukrytę veda į darželį.

„Savo sprendimo nesigailiu. Tuo metu tai buvo 100 procentų teisingas sprendimas.“ – apibendrina Frankie.

REKLAMA

Savo priklausomybei nuo sekso suvaldyti Frankie naudoja sveikatos draudimo kompensuojamą akių judesių desensibilizavimo perdirbimo terapiją, kuri padeda žmonėms įveikti psichologinių traumų pasekmes.

„Pažinčių programėlėse taip lengva per kelias minutes ką nors susirasti seksui.“ – sako ji. – „Dabar tokias pagundas laikau tuo, kuo jos iš tiesų yra – vienišumo ir noro bendrauti išraiška.

Mano tėčio sveikata nekokia, ir tai man kelia panašius jausmus. Dabar jei man liūdna, turiu kitų metodų, kaip su tuo tvarkytis. Jau keletą metų neturėjau vienos nakties nuotykio. Labai padeda gerai išsiverkti. Taip pat sportuoju, medituoju ir galvą pravalau eidama į ilgus pasivaikščiojimus.“

Frankie, kuri šiuo metu partnerio neturi, bet eina į pasimatymus, tikisi, kad vieną dieną ji ras savo vietą, ir yra pasiryžusi neleisti, kad jos praeitis jai trukdytų.

„Neleisiu, kad praeitis man užkirstų kelią rasti meilę.“ – užbaigia ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų