REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laura Nichols (18) vaizdo įrašu programėlėje „TikTok“ pasidalino įspėjimu apie tai, kaip dėl nagų kramtymo sukeltos infekcijos ji vos neprarado rodomojo piršto, rašoma dailystar.co.uk.

Laura Nichols (18) vaizdo įrašu programėlėje „TikTok“ pasidalino įspėjimu apie tai, kaip dėl nagų kramtymo sukeltos infekcijos ji vos neprarado rodomojo piršto, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Paauglė įspėja mėgstančius kramtyti nagus – atsikratykite šio blogo įpročio. Būtent dėl jo merginai vos neprireikė amputuoti piršto. Laurai Nichols (18) iš Teksaso, JAV, infekcija prasidėjo piršto viršutinėje dalyje, ir per porą savaičių labai sustiprėjo.  

Savo patirtimi ji pasidalino „TikTok“ – vaizdo žinučių platformoje, kurią labai mėgsta paaugliai. Trumpame vaizdo įraše ji sakė: „Mano draugai nagų kramtytojai, tučtuojau liaukitės. Dėl to, kad kramtau nagus, man vos neprireikė amputuoti piršto galiuko.“

Vaizdo įrašą ji pavadino taip: „Prašau, pažiūrėkite... Tai gali išgelbėti jūsų piršto gyvybę.“ Laura nusifilmavo pasakodama, kas atsitiko, ir pasidalino nuotraukomis, kuriose matoma, kaip infekcija pakeitė jos piršto išvaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 8 dieną mergina ryte pabudusi pastebėjo žalią dėmelė aplink nago odelę – ji manė, kad tiesiog kur nors įsibrėžė. Kitą dieną ji grįžo į universitetą ir pastebėjo, kad žalsvai gelsva dėmė plečiasi, todėl nuėjo pas gydytoja ir pradėjo gerti antibiotikus.

REKLAMA

Tuomet sausio 10 dieną ji pamatė, kad aplink žaizdelę atsirado paraudimas, o žalia dėmė ir toliau plečiasi. Sausio 13 dieną ji nusprendė, kad antibiotikai neveikia, ir, pasižiūrėjusi vaizdo įrašą internete, pasiryžo pūslę išsispausti.

Ji užbaigia: „Vėl grįžau pas gydytoją ir paaiškėjo, kad man reikės operacijos. Dėl nagų kramtymo man vos neprireikė amputuoti piršto galiuko.“

Gydytojai merginai diagnozavo paronichiją – tai odos aplink nagą infekcija. Šią infekciją sukelia sužeidimas arba sudirginimas, informuoja „Mayo Clinic“, paprastai dėl odos ataugų aplink nagus, nagų krantelių pažeidimų ar dėl nuolat šlapių rankų.

REKLAMA
REKLAMA

Laurai gydytojas jai paaiškino, kad jei infekcija stipri, kartais prireikia amputacijos. Laimei, ji pagalbos kreipėsi dar prieš infekcijai įsigalint.

Interviu „Buzzfeed“ Laura sakė: „Nuo tada, kai tai nutiko, nustojau kramtyti nagus, nes nenoriu, kad kada nors dar kas nors panašaus atsitiktų. „TikTok“ vaizdo įrašą paskelbiau, nes noriu apšviesti kitus žmones, kad jie nekramtytų nagų – tai gali turėti rimtų pasekmių.“

Vietoj amputacijos Laura išsivertė su gydomuoju valymu. Kad daugiau nebesinorėtų kramtyti nagų, Laura dabar įsigijo stresą malšinančią kaladėlę.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų