REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštą mėnesį nėščia Jessica Guedes (30) buvo pakeliui į savo vestuves, kai ją ištiko smegenų mirtis, o jos kūdikis gimė po Cezario pjūvio operacijos, rašoma mirror.co.uk.

Šeštą mėnesį nėščia Jessica Guedes (30) buvo pakeliui į savo vestuves, kai ją ištiko smegenų mirtis, o jos kūdikis gimė po Cezario pjūvio operacijos, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Medikams teko atlikti neeilinę Cezario pjūvio operaciją, kai kelioms minutėms likus iki moters vestuvių ji nualpo ir mirė. Šeštą mėnesį nėščia Jessica Guedes (30) sekmadienį buvo pakeliui į savo vestuves San Paule, Brazilijoje, kai limuzine ji pasijuto prastai.

Jos šeima manė, kad mergina jaudinasi dėl ceremonijos, kai ji ėmė skųstis svaigstančia galva ir kaklo skausmu, tačiau iš tiesų ją ištiko preeklampsija. Preeklampsija – tai mirtinai pavojinga būklė, pasitaikanti nėščioms moterims.

Jessicos gedintis sužadėtinis, ugniagesys leitenantas Flavio Gonçalvezas (31) nieko nenumanydamas laukė prie altoriaus ir nežinojo, kad jo nuotaka į vestuves vėluoja todėl, kad pasijuto blogai, kol galiausiai į ceremonijos vietą įbėgusi šeimos narė paprašė pagalbos automobilyje sąmonę praradusiai nuotakai.

REKLAMA
REKLAMA

Jessica buvo skubiai išvežta į gimdymo namus San Paulo centre, o vėliau perkelta į privačius „Pro Matre Paulista“ gimdymo namus, kur gimė jos 29 savaičių kūdikis, o moteriai dėl insulto buvo patvirtinta smegenų mirtis.

REKLAMA

Sophia gimusi svėrė 930 gramų ir buvo 34 centimetrų ūgio. Šiuo metu ja rūpinamasi naujagimių intensyvios priežiūros skyriuje – prieš važiuojant namo jai ten teks praleisti dar mažiausiai du mėnesius.

Flavio braziliškam žurnalui „Crescer“ sakė: „Nerimavau, nes laukiau jos prie altoriaus, o ji labai vėlavo. Tuomet įbėgo jos pusseserė ir pasakė, kad Jessica nualpo. Atidariau automobilio dureles, ji gulėjo viduje, bet trumpam atgavo sąmonę ir galėjome pasikalbėti. Aš jai pasakiau: „Mažute, aš čia.“

Ji man atsakė, kad viskas gerai, bet jai labai skauda nugarą ir kaklą. Tuo metu turėjau būti gelbėtoju – jau septynerius metus dirbu ugniagesiu. Išnešiau ją iš limuzino, pradėjau pirmąją pagalbą ir paprašiau savo draugų ugniagesių, kurie vestuvėse buvo kaip svečiai, pagalbos.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak medicininės pažymos, Jessica dėl preeklampsijos patyrė insultą ir jai prasidėjo vidinis kraujavimas, todėl medikai privalėjo pašalinti jai gimdą. Vienas jos šeimos narys pasakojo: „Jessicos nėštumas buvo stebimas gydytojų, jos kraujospūdis nebuvo pakilęs, ir ji buvo sveika, daug judėjo ir gerai maitinosi.“

Jos sužadėtinis pridėjo: „Jessica buvo labai šviesus žmogus, kuris mylėjo gyvenimą, ji buvo kupina džiaugsmo ir visiems skleidė šviesą. Aš labai laukiau, kol tapsiu jos vyru ir jos vaiko tėvu.

Nesiruošiu pasiduoti ir leistis nugalimas šios nelaimės. Mano gyvenimo meilė mane išmokė gerbti moteris ir tinkamai su jomis elgtis, todėl žinosiu, kaip auginti mūsų dukrą. Vis dar negaliu patikėti tuo, kas nutiko. Atrodo, lyg būčiau liūdname filme, kai verki, verki, verki, bet tada išeini iš kino teatro ir žinai, kad tai buvo tik filmas. Deja, mano atveju filmas niekada nesibaigs, kančia bus amžina.“

Šeimos draugai jau surinko daugiau nei 20 000 svarų sterlingų aukų, kurių prireikė tuomet, kai Flavio sužinojo, kad privatūs gimdymo namai neįeina į jos sveikatos draudimą. Jessicos organai buvo paaukoti ligoniams, ir antradienį ji buvo palaidota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų