REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Organizatoriai žada, kad birželio 13-14 d. Valkininkuose vyksiantis antrasis festivalis MES bus dvigubai didesnis nei pernykštis – su dar daugiau veiklų, pramogų, diskusijų, žaidimų, muzikos, ARMYDAY trasa ir ambicingu užmoju nesunaudoti nė vieno vienkartinio indo.

Organizatoriai žada, kad birželio 13-14 d. Valkininkuose vyksiantis antrasis festivalis MES bus dvigubai didesnis nei pernykštis – su dar daugiau veiklų, pramogų, diskusijų, žaidimų, muzikos, ARMYDAY trasa ir ambicingu užmoju nesunaudoti nė vieno vienkartinio indo.

REKLAMA

„Jau 2019 metų vasarą festivalio MES dalyvius skatinome būti draugiškus gamtai ir atkreipti dėmesį į ekologijos svarbą. Tačiau jei praėjusiais metais stengėmės sunaudoti kuo mažiau plastiko, šiemet išsikėlėme sau dar didesnį iššūkį – visiškai apsieiti be vienkartinių indų“, – sako festivalio sumanytoja ir organizatorė Jurgita Pocienė, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES įkūrėja. Ji įsitikinusi, kad organizatoriams ir dalyviams suvienijus jėgas, šį ambicingą tikslą pavyks įgyvendinti.

„Šiais metais dalyvių prašome atsivežti savo indus bei įrankius. Tuos, kurie savo indų neturės, organizatoriai pasistengs aprūpinti bendrais daugkartiniais indais. Juos reikės grąžinti renginiui pasibaigus. Panaudoti daugkartiniai indai bus išplauti ir lauks kito renginio, kuriame bus naudojami dar kartą“, – kaip viskas atrodys, aiškina Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA

Lauks gausybė veiklų

Kalbėdama apie birželio 13-14 dienomis laukiančias pramogas, Jurgita pasakoja, kad atvykę į renginio vietą, dalyviai pirmiausia turės progą apsižvalgyti ir apsiprasti Valkininkų gamtoje, įsirengti buveinę, kurioje gyvens festivalio metu. Paskui lauks pasiruošimas aktyvioms veikloms, žygiui, pažintims. Vaikai galės išbandyti sumažintą „Svajonių stovyklos“ versiją, o tėvai tuo tarpu ilsėsis ar ruošis įvairioms veikloms.

REKLAMA

Kartu su partneriu ARMYDAY šeimoms organizuojamas renginys siūlys ne tik aktyvių laisvalaikio pramogų, kvies tyrinėti Dzūkijos gamtą, bet ir džiugins didelių, gražių šeimų sukurta bendra atmosfera. Pasak Jurgitos, šiemet ketinama sulaukti rekordiškai didelio dalyvių skaičiaus.

Šeimų festivalio MES sumanytoja pokštauja, kad kaip ir pernai, taip ir šiemet renginio dalyviams privaloma tvarka reikės dalyvauti konferencijoje, skirtoje šeimos stiprinimui ir sąmoningumo šeimos santykiuose diegimui. „Jau vien konferencijos pavadinimas „Sąmoninga šeima – misija įmanoma“ nurodo, kad sąmoningą šeimą reikia auginti, nesustoti, nenusivilti nesekmėmis, o eiti į priekį užsibrėžto tikslo link, siekiant darnos, supratimo, susikalbėjimo ir pagarbos֧“, – sako Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šiemet konferencijoje kalbėsiantys lektoriai atstovauja įvairioms sritims, visus juos vienija vienas bendras bruožas – savęs įtvirtinimas per šeimą. Savo įžvalgomis dalinsis portalo VERSLI MAMA tinklaveikos narė, 4 vaikų mama, sveikatingumo motyvatorė, NirvanaFitness trenerė ir NeoLife konsultantė Jolanta Ramonienė, 3 vaikų mama, psichologė, 6 psichologinių knygų autorė Ramunė Murauskienė, portalo VERSLI MAMA įkūrėja, 4 vaikų mama Skaidrė Vainikauskaitė-Tomaševičienė ir.kt.

Konferencijoje ne tik klausysimės, bet ir praktikuosimės, kaip elgtis situacijose, kai ištinka krizė, nekalbadieniai ar barniai. Kaip suvaldyti situaciją su vaikais, kai situacija atrodo nebesuvaldoma. Kaip kurti tradicijas ir statyti šeimos tvirtovę plyta po plytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją festivalio dieną, šeštadienį, vaikus ir tėvelius linksmins teatro trupė „Čia“, savo pasirodymuose puikiai apjungianti poeziją, muziką ir šokį. Vakarop pasirodys jaunųjų atlikėjų grupė „Dancing Crow“ ir jau spėjęs išpopuliarėti atlikėjas Tadas Juodsnukis. O kai sutems, visi nemiegantys galės pasimėgauti įspūdingu ugnies šou, bei naktiniu kino seansu.

Sekmadienį festivalį aplankys amerikietiškų automobilių klubas – akį džiugins senoviniai ir dabartiniai amerikietiški automobiliai, o nosį kutens iš amerikietiškų grilių sklindantys kepsnių kvapai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų