naujienų portalas tv3.lt
2020.01.31 12:05

Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidoje linksmasis vedėjas Gian Luca Demarco prisimins ne tik Italijoje, tačiau ir Lietuvoje seniai naudojamą ir šiuo metu primirštą vištos kepimo techniką – tai kepimą ant butelio. Taip pat parodys dar vieną būdą, kaip padaryti, kad vištiena išliktų ypač sultinga. Tai bus labai paprastas ir mažai laiko reikalaujantis patiekalas, kurį galima kepti tiek įprastą savaitgalį, tiek šventės metu. O gamindami šį patiekalą Gian Luca ir Ali kvatosis kaip niekada. Kas gali būti nuostabiau, nei linksmas gaminimo procesas?

Višta, kepta ant butelio (nuotr. Organizatorių)

Višta, kepta ant butelio (nuotr. Organizatorių)

Ali pristatant savo desertą, Gian Luca užbėgs už akių ir pasidžiaugs, kad tai bus jo labai mėgiami itališki sausainiai Cantucci. Tai yra labai populiarus Toskanos regiono saldumynas. Jį tradiciškai rekomenduojama mirkyti į citrininį likerį, tačiau tam puikiai tinka ir rytinė kava. Pagaminti Cantucci tikrai nereikia nei daug laiko, nei konditerinių sugebėjimų, tereikia sekti recepto nurodymais.

Laidos vedėjai

Laidos vedėjai

Ypatingai linksma su daug daug juoko „Gardu Gardu“ laida jau šį šeštadienį 9.00 val. per TV3.

Višta, kepta ant butelio

Višta, kepta ant butelio

Višta, kepta ant butelio

Jums reikės:

  • 1 vištos
  • 500 g mažų bulvių su lupena
  • 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 butelių alaus
  • 150 ml balto vyno
  • Vištienos prieskonių
  • Šakelės šviežio rozmarino
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių.

REKLAMA

Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.

Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienos krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė.

Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min.

Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.

Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi česnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Jums reikės:

  • 45 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 270 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • Vanilės ekstrakto
  • 120 g žaliųjų pistacijų

Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su cukrumi. Įpilti aliejų ir visą masę išplakti, kol susijungs.

Sumaišyti birius ingredientus ir sujungti su sviesto mase. Įmušti du kiaušinius, įpilti porą lašų vanilės ekstrakto ir dar permaišyti iki vientisos, lygios masės. Į ją atsargiai įmaišyti pistacijas.

Tešlą dalinti į dvi dalis ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuoti dvi pailgas ir plokščias dešras. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet ištraukus šiek tiek pravėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir vėl dėti į orkaitę dar 5-7 minutėm, kad apskrustų.

Skanaus!

Virga
2020-02-03 09:41:10
Tikrai, jau taip ta višta vandens pripumpuota, o čia dar švirkšti į vidų alaus cha cha cha
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Virga 2020-02-03 09:41:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikrai, jau taip ta višta vandens pripumpuota, o čia dar švirkšti į vidų alaus cha cha cha    ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų