REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidoje linksmasis vedėjas Gian Luca Demarco prisimins ne tik Italijoje, tačiau ir Lietuvoje seniai naudojamą ir šiuo metu primirštą vištos kepimo techniką – tai kepimą ant butelio. Taip pat parodys dar vieną būdą, kaip padaryti, kad vištiena išliktų ypač sultinga. Tai bus labai paprastas ir mažai laiko reikalaujantis patiekalas, kurį galima kepti tiek įprastą savaitgalį, tiek šventės metu. O gamindami šį patiekalą Gian Luca ir Ali kvatosis kaip niekada. Kas gali būti nuostabiau, nei linksmas gaminimo procesas?

Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidoje linksmasis vedėjas Gian Luca Demarco prisimins ne tik Italijoje, tačiau ir Lietuvoje seniai naudojamą ir šiuo metu primirštą vištos kepimo techniką – tai kepimą ant butelio. Taip pat parodys dar vieną būdą, kaip padaryti, kad vištiena išliktų ypač sultinga. Tai bus labai paprastas ir mažai laiko reikalaujantis patiekalas, kurį galima kepti tiek įprastą savaitgalį, tiek šventės metu. O gamindami šį patiekalą Gian Luca ir Ali kvatosis kaip niekada. Kas gali būti nuostabiau, nei linksmas gaminimo procesas?

REKLAMA

Ali pristatant savo desertą, Gian Luca užbėgs už akių ir pasidžiaugs, kad tai bus jo labai mėgiami itališki sausainiai Cantucci. Tai yra labai populiarus Toskanos regiono saldumynas. Jį tradiciškai rekomenduojama mirkyti į citrininį likerį, tačiau tam puikiai tinka ir rytinė kava. Pagaminti Cantucci tikrai nereikia nei daug laiko, nei konditerinių sugebėjimų, tereikia sekti recepto nurodymais.

Ypatingai linksma su daug daug juoko „Gardu Gardu“ laida jau šį šeštadienį 9.00 val. per TV3.

Višta, kepta ant butelio

Jums reikės:

  • 1 vištos
  • 500 g mažų bulvių su lupena
  • 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 butelių alaus
  • 150 ml balto vyno
  • Vištienos prieskonių
  • Šakelės šviežio rozmarino
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.

Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienos krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė.

REKLAMA

Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min.

Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.

Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi česnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Jums reikės:

  • 45 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 270 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • Vanilės ekstrakto
  • 120 g žaliųjų pistacijų

Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su cukrumi. Įpilti aliejų ir visą masę išplakti, kol susijungs.

Sumaišyti birius ingredientus ir sujungti su sviesto mase. Įmušti du kiaušinius, įpilti porą lašų vanilės ekstrakto ir dar permaišyti iki vientisos, lygios masės. Į ją atsargiai įmaišyti pistacijas.

Tešlą dalinti į dvi dalis ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuoti dvi pailgas ir plokščias dešras. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet ištraukus šiek tiek pravėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir vėl dėti į orkaitę dar 5-7 minutėm, kad apskrustų.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų