naujienų portalas tv3.lt
2020.01.31 12:05

Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidoje linksmasis vedėjas Gian Luca Demarco prisimins ne tik Italijoje, tačiau ir Lietuvoje seniai naudojamą ir šiuo metu primirštą vištos kepimo techniką – tai kepimą ant butelio. Taip pat parodys dar vieną būdą, kaip padaryti, kad vištiena išliktų ypač sultinga. Tai bus labai paprastas ir mažai laiko reikalaujantis patiekalas, kurį galima kepti tiek įprastą savaitgalį, tiek šventės metu. O gamindami šį patiekalą Gian Luca ir Ali kvatosis kaip niekada. Kas gali būti nuostabiau, nei linksmas gaminimo procesas?

Višta, kepta ant butelio (nuotr. Organizatorių)

Višta, kepta ant butelio (nuotr. Organizatorių)

Ali pristatant savo desertą, Gian Luca užbėgs už akių ir pasidžiaugs, kad tai bus jo labai mėgiami itališki sausainiai Cantucci. Tai yra labai populiarus Toskanos regiono saldumynas. Jį tradiciškai rekomenduojama mirkyti į citrininį likerį, tačiau tam puikiai tinka ir rytinė kava. Pagaminti Cantucci tikrai nereikia nei daug laiko, nei konditerinių sugebėjimų, tereikia sekti recepto nurodymais.

Laidos vedėjai

Laidos vedėjai

Ypatingai linksma su daug daug juoko „Gardu Gardu“ laida jau šį šeštadienį 9.00 val. per TV3.

Višta, kepta ant butelio

Višta, kepta ant butelio

Višta, kepta ant butelio

Jums reikės:

  • 1 vištos
  • 500 g mažų bulvių su lupena
  • 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 butelių alaus
  • 150 ml balto vyno
  • Vištienos prieskonių
  • Šakelės šviežio rozmarino
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių.

REKLAMA

Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.

Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienos krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė.

Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min.

Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.

Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi česnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Tradiciniai itališki sausainiai Cantucci

Jums reikės:

  • 45 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 270 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • Vanilės ekstrakto
  • 120 g žaliųjų pistacijų

Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su cukrumi. Įpilti aliejų ir visą masę išplakti, kol susijungs.

Sumaišyti birius ingredientus ir sujungti su sviesto mase. Įmušti du kiaušinius, įpilti porą lašų vanilės ekstrakto ir dar permaišyti iki vientisos, lygios masės. Į ją atsargiai įmaišyti pistacijas.

Tešlą dalinti į dvi dalis ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuoti dvi pailgas ir plokščias dešras. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet ištraukus šiek tiek pravėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir vėl dėti į orkaitę dar 5-7 minutėm, kad apskrustų.

Skanaus!

Virga
2020-02-03 09:41:10
Tikrai, jau taip ta višta vandens pripumpuota, o čia dar švirkšti į vidų alaus cha cha cha
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Virga 2020-02-03 09:41:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikrai, jau taip ta višta vandens pripumpuota, o čia dar švirkšti į vidų alaus cha cha cha    ATSAKYTI

Top Video

Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
DABAR RODOMA
Gražuolės bandymas atkreipti sportininkų dėmesį virto sensacija – visai nesidrovėjo
DABAR RODOMA
Princas Williamas su žmona Kate vos sulaikė juoką po žurnalistų komentarų
DABAR RODOMA
Negalėjo nenufilmuoti: vaizdas danguje priminė baisiausią siaubo filmą
DABAR RODOMA
Tokio padaro žvejai dar nebuvo regėję: nesuprato, kas per mutantas
REKLAMA
Konditerijos dama Lina Striužienė (nuotr. asm. archyvo)
Praėjusių metų vasaros pabaigoje, po vedybų dešimtmečio, išsipildė Linos Striužienės svajonė. Ji tapo „Konditerijos dama“. Striužų sodybos kieme konditerijos ceche kepa Linos ...
Žemaičių blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraštininkė Edita. Blynams reikės:  15 vidutinio ...
Kepta lašiša (nuotr. 123rf.com)
Lašiša – vienas svarbiausių britiškos virtuvės maisto produktų. Ši riebi žuvis yra sveika ir skani – gal todėl ji taip mėgstama. Be to, jei žinote, ką darote, iš jos ...
Želės tortas pagal Audronę (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius ar draugus“, – sako ...
Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu (nuotr. Organizatorių)
Pačioje nuotaikingiausioje kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas. ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų