„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.

Cepelinai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Cepelinai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės: 2–2.5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2–3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. (su kaupu) krakmolo, pipirų ir druskos.

GAMINIMAS

Bulves ir vieną svogūną sutarkavau. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdama šaukštu nuvarvinau. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėjau į bulvių tarkius ir gerai išmaišiau. Vištienos faršą sumaišiau su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska ( įdaras paruoštas ).

Beliko formuoti cepelinus. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supyliau krakmolą ( krakmolą ištirpinau 0.5 stiklinėje vandens ) ir sudėjau cepelinus. Cepelinus viriau 2025 min.

Cepelinus patiekiau su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu.

Šaltinis: Gamink su Audrone

2020-01-26 12:56:03
tarkių be virtų bulvių cepelinai tikrai nebus minkšti. Bet nesiginčinu, jie yra skanūs. Ir tai yra tikri cepelinai.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Verona 2020-02-12 08:00:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nieko čia skanaus ragauta. Į cepelinų masė įdėkite sauja varškės ir truputį aplink visą masę apiberkite manų kruopomis, nuo varškės niekada nepajuoduoja, o manų kruopos išpučia dideli cepa padaro. Šitą receptą sužinojau dar būdama jauna dar 1980m, iš kaimines inai buvo kilus nuo Marijampolės sakė pas juos krašte nuo senų taip visi gamina. Labai skanus Cepelinai gaunasi Tik nereikia niekada labai smarkiai išspausti tarkiu, o jei jau užspaudė viriskas ranka stipriau, tai biski tarkiu vendeneli atgal supilti į tarkius nedaug matisite pagal minkima.    ATSAKYTI
Jurate 2020-01-27 11:47:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Nesamone tik nuvarvinti tarkius taip kepami blynai redakcija turetu atrinkti visokiu vireju rasliavas   ATSAKYTI
Ema 2020-01-26 21:15:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pritariu, kad nebus tokie minkšti ir skanūs kaip tradiciniai.   ATSAKYTI
Ema 2020-01-26 21:14:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pritariu.   ATSAKYTI
Morta 2020-01-26 20:36:07
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kaip kam patinka, taip ir gaminasi cepelinus.   ATSAKYTI
Kestutis 2020-01-26 17:49:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Ir as pritariu, kaip be virtu bulviu? Kas suris tarki? Kai kas deda miltus   ATSAKYTI
Juokas 2020-01-26 13:53:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Išrado dviratį. Bet ne visos žino, kad norint, kad verdant cepelinai neišsileistų reikia virti neuždengus puodo dandčio.   ATSAKYTI
Rolis 2020-01-26 13:22:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Viskas tas pats tik kitoj saujoj   ATSAKYTI
2020-01-26 12:56:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
tarkių be virtų bulvių cepelinai tikrai nebus minkšti. Bet nesiginčinu, jie yra skanūs. Ir tai yra tikri cepelinai.   ATSAKYTI
Šeimininkė 2020-01-30 21:44:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Cepelinai tikrai bus kietoki ir tąsūs. Neteisingas receptas. O krakmolas, deja, minkštumo nepriduoda.  
Nežinau kokie jie skanus pati gaminu 2020-02-11 19:40:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tai kad jie negražūs   

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų