REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi žinia: mirė visame pasaulyje garsus komikas

Britanijos satyrinės grupės „Monty Python“ žvaigždė Terry Jonesas, ilgai kovojęs su retos formos silpnaprotyste, mirė būdamas 77 metų, trečiadienį pranešė jo šeima.

Britanijos satyrinės grupės „Monty Python“ žvaigždė Terry Jonesas, ilgai kovojęs su retos formos silpnaprotyste, mirė būdamas 77 metų, trečiadienį pranešė jo šeima.

REKLAMA

„Terry užgeso 2020 metų sausio 21-osios pavakarę, būdamas 77 metų, šalia esant jo žmonai Annai Soderstrom – po ilgos, nepaprastai drąsios, bet visuomet geros nuotaikos kovos su retos formos demencija, FTD (frontotemporaline demencija)", – sakoma šeimos pranešime.

„Monty Python“ priskiriami nuopelnai dėl naujo komedijos tipo sukūrimo – savo nuostabiai absurdišku 8-ojo dešimtmečio televizijos šou „Flying Circus“ir vėlesniais filmais „Brajeno gyvenimas“ bei „Šventasis Gralis“.

„Visi praradome malonų, juokingą, šiltą, kūrybingą ir išties mylintį žmogų, kurio bekompromisis individualumas, nepaliaujamas intelektas ir nepaprastas humoras šešis dešimtmečius teikė malonumo nesuskaičiuojamiems milijonams“, – pridūrė šeima.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo darba su „Monty Python“, jo knygos, filmai, televizijos laidos, eilėraščiai ir kiti darbai gyvuos amžinai. Tai deramas tikro erudito palikimas“, – pažymėjo artimieji.

REKLAMA

T. Jonesas režisavo kai kuriuos didžiausio populiarumo sulaukusius trupės kūrinius, įskaitant 1979 metų filmą „Brajeno gyvenimą“. Ši juosta, kurios pagrindinis veikėjas yra vyras, per klaidą palaikytas Dievo sūnumi, sulaukė Bažnyčios kritikos.

Tame filme T. Jonesas suvaidino Brajeno motiną Mendi Koen, ištarusią legendine virtusią frazę: „Ei, jūs, paklausykit! Jis – ne mesijas. Jis – labai išdykęs berniukas!“

T. Jonesas taip pat suvaidino daug veikėjų komiškų siužetų laidoje „Monty Python's Flying Circus“ ir buvo žinomas dėl savo pasirodymų, per kuriuos aktorius persirengdavo moterimi.

Jo žmona Anna ir vaikai Billas, Sally bei Siri savo pranešime pažymėjo: „Gyvenome šalia nepaprastai talentingo, žaismingo ir laimingo žmogaus, gyvenusio išties originalų gyvenimą – jo žodžiais, „žaviai apibarstytą gliukoze“.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų