REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Psichologų skaičiavimu, šiandien yra pati liūdniausia diena metuose, kitaip dar vadinama „Mėlynuoju pirmadieniu“ (angl. Blue Monday).

Psichologų skaičiavimu, šiandien yra pati liūdniausia diena metuose, kitaip dar vadinama „Mėlynuoju pirmadieniu“ (angl. Blue Monday).

REKLAMA

„Mėlynojo pirmadienio“ terminas pirmą kartą buvo panaudotas 2004-aisiais, kuomet psichologas Cliffas Arnallas sukūrė specialią formulę, padedančią apskaičiuoti kurią metų dieną žmonės visame pasaulyje jaučiasi niūriausiai.

Jis vertino daugybę veiksnių: oro sąlygas, asmens įsiskolinimų ir gebėjimo juos padengti santykį, nuo Kalėdų praėjusį laiką, saulės trūkumo bei kritusios motyvacijos lygį ir t. t. Buvo apskaičiuota, kad būtent trečiasis sausio pirmadienis yra liūdniausia metų diena.

Jei šis reiškinys ištiko ir jus, Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalijasi patarimais, kaip išmanusis gali padėti susigrąžinti gerą nuotaiką ir šiandieną ištverti lengviau, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA
REKLAMA

1. Susigrąžinkite ramų miegą

Vienas svarbiausių veiksnių mūsų nuotaikai ir savijautai – kokybiškas miegas. Jei tokiu pasigirti negalite, verta išbandyti vartotojų pamėgtą programėlę „Sleep Pillow White Noise Sound“. Ji veikia tiek „Android“, tiek „iPhone“ telefonuose ir turi virš 9 mln. vartotojų.

REKLAMA

Aplikacijoje patalpinta daugiau nei 300 tūkst. skirtingų aukštos kokybės garsų kombinacijų, iš kurių 70 melodijų yra įrašytos natūralioje gamtoje. Tarp jų rasite tokių garsų, kaip silpnas ar stiprus lietus, jūros bangavimas ar laužo liepsnos čežėjimas. Programėlėje gausu ir instrumentinių melodijų, o taip pat vadinamojo „baltojo triukšmo“, padedančio nurimti, pavyzdžiui – tylaus transporto gatvėse ūžesio ar ritmingo laikrodžio tiksėjimo.

2. Kalendorius – ne tik darbams žymėti

Tam, kad galėtume stebėti savo emocijų kaitą, buvo sukurta daugybė įrankių ir programėlių. Tačiau „Moodflow: Year in Pixels“ aplikacija išsiskiria patogiu, intuityviu valdymu ir stilingu dizainu. Programėlės kūrėjai teigia, kad daug patyrusių psichoterapeutų visame pasaulyje rekomenduoja išbandyti šią aplikaciją savo klientams ir visiems, norintiems įvertinti savo dieną ir sekti emocinę būseną.

REKLAMA
REKLAMA

Aplikacija naudotis lengva – tereikia kiekvieną dieną pažymėti, kaip jaučiatės, apibūdinti savo veiklą ir užrašyti svarbiausias dienos mintis. Pildydami programėlę ilgesnį laiką, galėsite peržiūrėti individualiai jums sukurtus analizės grafikus. Be to, aplikaciją papildomai galima užrakinti atskiru PIN kodu.

3. Įkvėpkite, iškvėpkite ir atsipalaiduokite

Įvairių sričių sveikatos specialistai sutaria, kad viena geriausių priemonių norint nurimti ar susikaupti yra įvairios kvėpavimo praktikos. Jas atlikti taisyklingai gali išmokyti speciali programėlė „Breathe2relax“.

Aplikacijos kūrėjai teigia, jog ši programėlė gali būti naudojama kaip nešiojamas streso valdymo įrankis, kuriuo reikėtų naudotis kiekvieną kartą užklupus nerimui. Joje rasite ne tik instrukcijas, kaip taisyklingai kvėpuoti ir nusiraminti, bet ir informaciją apie streso poveikį sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Žodžių galia

Daug reikšmės mūsų savijautai bei emocinei būsenai neretai turi ir teigiami žodžiai bei mintys. Joms puoselėti buvo sukurta programėlė „Unique Daily Affirmations“, kuri padeda kiekvieną dieną pradėti pozityviai.

Aplikacijoje kasdien yra įkeliama nauja afirmacija, kurią vartotojas turėtų kelis kartus pakartoti garsiai (aplikacijos kūrėjų siūlymu – priešais veidrodį).  Be to, šioje programėlėje galima įrašyti ir naujus, savo sukurtus teiginius. Kita patogi funkcija – galimybė vienoje vietoje išsisaugoti visas savo mėgstamiausias mintis ir prireikus prie jų vis sugrįžti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų