REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėtumėte numesti svorio nesportuodami? Šis patogus maisto serviravimo triukas padeda deginti riebalus – į sporto klubą nereikės kelti kojos, rašoma dailystar.co.uk.

Norėtumėte numesti svorio nesportuodami? Šis patogus maisto serviravimo triukas padeda deginti riebalus – į sporto klubą nereikės kelti kojos, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Esate iš tų, kurie nemėgsta sportuoti, bet norėtų numesti svorio? Yra daugybė būdų tai padaryti į sporto klubą nekeliant nė kojos. Laimei, norint pamatyti rezultatus daug pastangų nereikės. Atsikratyti kelių kilogramų gali būti paprasta – tereikia pakeisti kelias kasdienes smulkmenas.

Įvairūs tyrimai rodo, kad gali būti naudinga įsigyti įvairiaspalvių lėkščių. Pasirodo, kuo didesnis spalvinis kontrastas tarp indų ir juose esančio maisto, tuo mažesnė tikimybė persivalgyti.

Šią teoriją pagrindžia Kornelio universiteto tyrimas. Mokslininkai pastebėjo, kad tie, kurie kreminės spalvos makaronus serviravo baltose lėkštėse, dažniau suvalgydavo per daug. Tie tyrimo dalyviai, kurie valgė iš lėkščių, kurių spalva labai nekontrastavo su maistu, į lėkštę prisikrovė 22% daugiau maisto. Tuo tarpu „Channel 4“ atliktas eksperimentas šiuos rezultatus patvirtino. Dr. Davidas Lewisas studentų grupę padalino į dvi dalis ir makaronus su pomidorų padažu patiekė dviejų skirtingų spalvų lėkštėse.

REKLAMA
REKLAMA

Jis „Channel 4“ žiūrovams sakė: „Atliksime eksperimentą apie tai, kaip spalva veikia maisto porcijos dydį ir tai, kiek suvalgome. Žmonės dažnai nesupranta, kad naudojamų indų spalva gali nulemti tai, kokią porciją maisto įsidedame...

REKLAMA

Turime makaronų su pomidorų padažu ir juos serviruosime dviejų skirtingų spalvų lėkštėse. Dalis bus patiekiama raudonose lėkštėse, kurių spalva daugmaž sutampa su patiekalo spalva. Kitą dalį patieksime baltose lėkštėse – jose daug lengviau pamatyti, kokio dydžio porciją dedamės į lėkštę.“

Eksperimentas šią teoriją patvirtino – tie, kurie valgė iš kontrastingos spalvos lėkščių, rinkosi mažesnes porcijas.

Dr. D. Lewisas sako: „Didžioji dalis tų, kurie maistą dėjosi į baltos spalvos lėkštes, rinkosi 300 g ar mažesnes porcijas. Tuo tarpu tie, kurie valgė iš raudonų lėkščių, įsidėjo maždaug 470 g makaronų. Didžioji dalis tyrimo dalyvių iš raudonų lėkščių valgė 60% daugiau maisto, nei iš baltų lėkščių.“

Jei niekaip nepavyksta sumažinti porcijų, rekomenduojame išbandyti šį triuką. Taip turėtų būti užkirstas kelias besaikiam persivalgymui, nes visada matysite, kiek maisto iš tiesų valgote. Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba nurodo, kad vyrams per dieną reikėtų suvartoti apie 2 500 kalorijų. Šis skaičius yra kiek mažesnis moterims – joms rekomenduojama per dieną suvartoti maždaug 2 000 kalorijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų