Pačioje nuotaikingiausioje kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.

„Gardu Gardu“ naminiai saldainiai ir jautienos nugarinės kepsneliai (nuotr. Organizatorių)

„Gardu Gardu“ naminiai saldainiai ir jautienos nugarinės kepsneliai (nuotr. Organizatorių)

Šį kartą Gian Luca pasiūlys itin greitai pagaminamą patiekalą – jautienos nugarinės kepsnelius su gorgonzolos sūriu ir porto vynu bei lengvomis kaliaropės salotomis. Sūrio ir vyno padažo aromatas fantastiškai praturtina patiekalą. Tiek nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas – stebinančiai gardus.

„Gardu Gardu“ virtuvės šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas

„Gardu Gardu“ virtuvės šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas

Konditerijos meistras Ali kvies patiems pasigaminti naminius saldainius. Gamyba ilgai neužtruks, o turėsite dviejų skonių puikius saldainius. Galėsite skanauti namuose, vaišinti draugus bei neštis į svečius. Tik nepraleiskite labai įdomios bei svarbios informacijos apie šokolado paruošimą saldainių glaistymu. Bus įdomu ir labai naudinga.

„Gardu Gardu“ – šeštadienį 9.00 val. per TV3!

 

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jums reikės:

  • 4 jautienos nugarinės gabaliukai (2 cm storio)
  • 150 g gorgonzolos sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • 1 poro
  • 1 šakelės šalavijo
  • 100 ml porto vyno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Persilade prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 kaliaropių

Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.

REKLAMA

Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš apbiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.

Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Kokosiniam įdarui reikės:

  • 200 g kokosų kremo
  • 50 g cukraus sirupo
  • 300 g baltojo šokolado
  • 175 g kokosų drožlių
  • 75 g sviesto

Karameliniam įdarui reikės:

  • 150 g grietinėlės
  • 340 g cukraus
  • 35 g skystos gliukozės
  • 140 g lengvai sūdyto sviesto

Šokoladinei glazūrai reikės:

  • 500 g šokolado

Kokosų drožles paskrudinti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Prikaistuvyje pakaitinti iki virimo kokosų kremą ir jį užpilti ant šokolado su cukraus sirupu ir maišyti, kol ištirps. Tuomet po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol ištirps. Kad masė būtų vientisesnė, pertrinti su trintuvu.

Į masę įmaišyti paskrudintas kokosų drožles ir supilti į kvadratinę ar stačiakampę formą (1,5-2 cm storio). Laikyti šaldytuve, kol sustings.

Grietinėlę pašildyti iki maždaug 50°C.

Į įkaitintą keptuvę supilti cukrų ir kaitinti nemaišant, kol jis ištirps ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet maišant po truputį supilti grietinėlę. Toliau maišant po gabaliuką sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol ištirps. Jei naudojamas paprastas sviestas, įberti šiek tiek druskos. Įdarą įpilti į stačiakampę ar kvadratinę formą (apie 0,5-1 cm storio) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

REKLAMA

Įdarams sustingus, išimti įdarus iš formų ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Glazūrai ant vandens vonelės ištirpinti apie 60% šokolado, kol pasieks 40-45°C temperatūrą. Labai svarbu šokolado neperkaitinti. Tuomet po truputį dėti likusį šokoladą ir maišyti, kol temperatūra atvės iki 28-30°C temperatūros. Tuomet jau galima mirkyti saldainius. Jie turi būti pilnai padengti šokoladu. Palaikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings ir jau galima ragauti.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų