REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anykščių rajone esančiame Pagojės tvenkinyje visai neseniai nutiko itin jautri istorija. Čia skęstantį žvejį pamatė ir išgelbėjo pro šalį važiavęs ugniagesys. 

Anykščių rajone esančiame Pagojės tvenkinyje visai neseniai nutiko itin jautri istorija. Čia skęstantį žvejį pamatė ir išgelbėjo pro šalį važiavęs ugniagesys. 

REKLAMA

Jautria ir itin gražia istorija pasidalijo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Savo feisbuko paskyroje jie rašė, kad jeigu ne Anykščių savivaldybės Viešintų ugniagesių komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas ir į pagalbą skęstančiam senoliui atskubėjęs Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, sausio 3-iosios dienos vidurdienį Pagojės tvenkinyje nutikusi istorija galėjo baigtis tragiškai. 

„Devintąją dešimtį pradėjęs vyras tądien žvejojo, deja, apvirtus valčiai, žmogus atsidūrė šaltame vandenyje. Anykščių savivaldybės Viešintų ugniagesių komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas, tądien važiuodamas į miestą pastebėjo tvenkinyje valtimi plaukiojantį žvejį“, – rašoma paskyroje.

REKLAMA
REKLAMA

Bet grįždamas atgal, Eitautas, dirstelėjęs tvenkinio pusėn, žvejo nebepamatė. Užuot važiavęs toliau, vaikinas sustabdė savo automobilį ir nuskubėjo tvenkinio link.

REKLAMA

„Pamačiau, kad žmogus jau vandenyje. Jis laikėsi įsitvėręs į valtį. Mane ir jį skyrė gal penkiasdešimt metrų. Tuoj pat paskambinau 112. Raginau žmogų laikytis įsikabinus į valtį, kol atvyks ugniagesiai. Jie pasirodė po kelių minučių“, - pasakojo E. Motiejūnas.

„Gavę iškvietimą, kad skęsta žmogus, išskubėjo du skyriai. Pakeliui ugniagesiai užsivilko hidrokostiumus ir gelbėjimosi liemenes. Žinojom, kad brangi kiekviena sekundė. Atvažiavę iš pradžių vandenyje matėm tik valtį, o paskui – ir žmogų, kuris laikėsi įsitvėręs į jos kraštą. Ugniagesys Evaldas Kanapeckas su virve skubiai nuplaukė skęstančiojo link. Paskui jį pagalbon skubėjo ir ugniagesys gelbėtojas Žydrūnas Žarskus,“ – dėstė gelbėjimo darbų seką pamainos vadas Mantas Bagdzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Į krantą ištrauktas žvejys buvo taip nusikamavęs ir sušalęs, kad neįstengė net atsistoti. Jo buvo pasiteirauta, ar jis žvejojo vienas. Vyras patvirtino, kad su juo daugiau žvejų nebuvo. Ugniagesiai jį pakėlė nuo žemės ir ragino judinti kojas. Nuvilkę striukę ir megztinį, vyrą jie apgaubė užklotu ir nuvedė iki kelio, kur nelaimėlį perėmė medikai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, šiais metais šalies vandens telkiniuose nuskendo 4 žmonės. 2019 m. ugniagesiai ištraukė 120 skenduolių (iš jų 13 vaikų). Praėjusiais metais ugniagesiams pavyko išgelbėti 41 skęstantįjį, iš jų – 4 vaikus.

Nuotraukoje – laiku pagalbą spėjęs iškviesti Anykščių savivaldybės Viešintų ugniagesių komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų