REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai Šiaulių rajone, Vijolių kaime gyvenančiai 15 asmenų Volosovų šeimynai „Fiesta“ prasidėjo skaudžia nelaime – nuo paklydusio fejerverko smarkiai apdegė jų namas. Dalis vaikų liko be savo kambarių ir asmeninių daiktų.

Naujieji metai Šiaulių rajone, Vijolių kaime gyvenančiai 15 asmenų Volosovų šeimynai „Fiesta“ prasidėjo skaudžia nelaime – nuo paklydusio fejerverko smarkiai apdegė jų namas. Dalis vaikų liko be savo kambarių ir asmeninių daiktų.

REKLAMA

Volosovų šeimynos mama Ingrida pasakoja, kad jų šeimoje auga 13 globotinių nuo 5 iki 18 metų. Gaisro metu namuose buvo 12 vaikų. Atvira liepsna degančią malkinę pastebėjo vienas iš vaikų.

„Gaisrą pastebėjo 13 metų globotinis, kai užlipo į savo kambarį kažko pasiimti. Jis už lango pamatė liepsną. Būtent toje vietoje prie namo buvo prijungta malkinė. Pamatęs atbėgo pas mane.

Kai atėjom į jo kambarį, spėjome atitraukti užuolaidas, baldus, nes tikėjomės, kad gaisras nespės įsidegti. Ant mūsų pradėjo byrėti stiklai ir mes evakavomės. Vyresni vaikai paėmė mažesnius ir išbėgome iš namų“, – tą naktį prisimena Ingrida.

REKLAMA
REKLAMA

 

Nors ugnis buvo pastebėta greitai, tačiau spėjo apdegti namo apdaila, išdegė langai, kambariuose esantys baldai, sulieti namų apyvokos daiktai. Šeimynos vaikai liko be asmeninių daiktų.

REKLAMA

Ekspertų teigimu, nelaimė prasidėjo nuo pašalinio ugnies šaltinio. Ingrida spėja, kad tai galėjo būti pasiklydusi petarda, mat buvo sausio 1 dienos vakaras ir lauke dar buvo girdėti sprogstančių fejerverkų garsai.

Vaikai pasikeitė neatpažįstamai

Moteris pasakoja, kad tą dieną vis dar jautėsi šventinės nuotaikos, šeima visą dieną leido namuose ir ilsėjosi, tad įvykusi nelaimė labai paveikė vaikus.

„Vaikai labai išsigando. Mes tą dieną ėjome miegoti pas kaimynus. Mažesniuosius vaikus iškart į savo namus nusivedė kaimynai, kad jie nematytų ugnies ir viso to siaubo. Vyresnieji nesitraukė nuo mūsų. Tuo atveju reikėjo ir naktį budėti, bet vaikai niekur nuo mūsų nesitraukė“, – pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA

Globotiniai buvo taip išgąsdinti įvykusios nelaimės, kad nuolat krūpčiodavo naktimis. Prabudus jiems atrodydavo, kad kažkas beldžia į langą, užuosdavo degančias dujas arba prašydavo įjungti šviesą.

„Kiekvienam buvo didelis šokas ir baimė. Globos centras davė psichologus, kurie bendrauja su vaikais. Vaikai pamatę nelaimę pasikeitė – dabar yra ramesni, labiau susikaupę. Matyt, mintyse vis dar negali paleisti to, kas įvyko.

Mažuosius vaikus namo parsivežėme tik pirmadienį, kai buvo išvalyti visi suodžiai, nes nenorėjome, kad jie matytų tokį baisų vaizdą. Iki to, 4 vaikai gyveno pas mūsų draugus arba gimines“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namas po remonto

Ingrida džiaugiasi, kad gaisras apgadino tik dalį namo, tad jie neliko be pastogės. Tiesa, dabar gausiai šeimynai tenka spaustis keliuose kambariuose. 

Dėl gaisro metu išdužusių langų namuose šalta ir jaučiamas vėjas. Vaikai liko be asmeninių daiktų – du iš jų prarado mobiliuosius telefonus. Sugadinti visi toje namo pusėje buvę baldai.

Moteris sako, kad labiausiai gaila to, kad tik prieš metus namuose buvo atliktas vidaus remontas, nupirkti nauji baldai, visiškai sudegė vienas iš vaikų kambarių. Ugnis sugadino ir  naujai apšiltintą fasadą.

Galintys padėti nuo gaisro nukentėjusiai Vijolių k. šeimai, prašomi paaukoti į nurodytas banko sąskaitas:

Gavėjas: Volosovų šeimyna “Fiesta”, k. 302528241; Sąskaitos numeris: LT11 7044 0600 0760 4894.

Gavėjas: Ingrida Volosova; Sąskaitos numeris: LT30 7300 0100 3514 7757.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų