REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svorio netekimas, krūties vėžio prevencija, kova su nemiga – visa tai ir dar daugiau gali padaryti riešutų sviestas. Jame gausu vitaminų, mineralų, sočiųjų riebalų ir kitų kūnui reikalingų elementų. Vos šaukštas per dieną gali padaryti didelius pokyčius, rašo brightside.me.

Svorio netekimas, krūties vėžio prevencija, kova su nemiga – visa tai ir dar daugiau gali padaryti riešutų sviestas. Jame gausu vitaminų, mineralų, sočiųjų riebalų ir kitų kūnui reikalingų elementų. Vos šaukštas per dieną gali padaryti didelius pokyčius, rašo brightside.me.

REKLAMA

1. Sumažina krūties vėžio riziką

Natūralūs baltymai ir riebalai esantys riešutų svieste sumažina krūtinės ligų riziką, o tarp jų ir vėžio. Tai patvirtino Krūties vėžio institutas JAV. Kasdien valgant šį produktą jis teigiamai veiks jūsų kūną ir krūtinę. Jeigu nesate jam alergiška, būtinai įtraukite tai į savo meniu.

2. Pagreitina svorio metimą

Pasirodo, žemės riešutų sviestas buvo pašalintas iš daugelio dietų planų, nes, jų manymu, jis yra per riebus. Žemės riešutų sviestas yra puikus baltymų, skaidulų ir naudingų medžiagų šaltinis. Tai nekeičia cukraus lygio kraujyje ir aprūpina jūsų organizmą sveikais elementais. Suvartojus 2 šaukštus, 2 kartus per savaitę, gali pagreitinti svorio metimą.

REKLAMA
REKLAMA

3. Sumažina stresą

Jame yra augalinio sterolio, kuris gali padėti normalizuoti streso kiekį. Jame esantys sveikieji riebalai, antioksidantai, geležis, magnis, kalcis ir vitaminas C padeda atsikratyti šių elementų trūkumo organizme, dėl to jausitės geriau. Taip pat kartu su mėgstamu užkandžiu jis dar geriau paveiks jūsų nuotaiką.

REKLAMA

4. Pagerina smegenų veiklą ir atmintį

Žemės riešutuose esantis vitaminas E, cinkas, magnis ir niacinas palaiko smegenų veiklą. Vitaminas E taip pat gali pagerinti atmintį, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. 

5. Pagreitina raumenų atsigavimą

Tai puikus maistas prieš treniruotę ir po jos. Riešutų sviesto riebalai ir angliavandeniai užpildys jus energija. Jame taip pat gausu kalio, kuris vaidina svarbų vaidmenį raumenų atsigavimui, todėl gali užkirsti kelią skaudantiems raumenims ir mėšlungiui.

6. Kontroliuoja kraujo spaudimą

Dar viena nuostabi kalio savybė – jis gali sumažinti jūsų kraujospūdį. Šį poveikį palaiko magnis – dar vienas elementas, kurio gausu žemės riešutų svieste. Geriausias efektas pasiekiamas tuomet, kai pasirenkamas nesūdytas riešutų sviestas.

REKLAMA
REKLAMA

7. Sumažina diabeto riziką

Kita nuostabi žemės riešutų sviesto savybė – ji gali sumažinti diabeto riziką. Taip, žemės riešutuose yra daug riebalų, tačiau jie yra sveiki. Jie geba pagerinti gliukozės ir insulino stabilumą.

Harvardo universiteto atliktuose tyrimuose jie nustatė nuostabių rezultatų – moterys, kurios reguliariai vartojo žemės riešutų sviestą, turėjo 21% mažesnę diabeto riziką, palyginti su moterimis, kurios to niekada nevalgė.

8. Pagerina miegą

Žemės riešutuose esanti amino rūgštis, vadinama triptofanu, skatina miego hormoną, melatoniną ir laimės hormoną serotoniną. Tai ramina, sulėtina jūsų kūno procesus ir skatina gerą miegą. Nors nereikia jo valgyti daug – pakaktų vos poros šaukštų.

9. Tinka nėščiosioms

Panašu, kad žemės riešutų sviesto valgymas nėštumo metu taip pat gali turėti teigiamą poveikį vaisiui. Gali būti, kad tai skatina vaisiaus toleranciją ir apsaugo jį nuo riešutų alergijos. Taip pat riešutų svieste esantys elementai bus naudingi motinų sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų