REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biržų ligoninės Chirurgijos ir ortopedijos traumatologijos skyriuje besigydantis 31 metų Gintaras nuolat lankomas žmonos ir judviejų mažamečių vaikučių.

Biržų ligoninės Chirurgijos ir ortopedijos traumatologijos skyriuje besigydantis 31 metų Gintaras nuolat lankomas žmonos ir judviejų mažamečių vaikučių.

REKLAMA

Dešinioji vyro ranka sutvarstyta. Valgyti, drabužiais rengtis bei vaikus paglostyti jis gali tik kairiąja ranka. Naujųjų metų naktį, kai įvyko nelaimė, mažieji miegojo namuose.

Prieš vidurnaktį jaunoji pora išėjo į lauką. Gintaras buvo nusipirkęs dėžutę petardų, ant kurių užrašyta „Dum Bum“.

Jis uždegė trijų petardų dagtis ir jas išmetė tolyn, petardos sprogo. Tą patį jis darė ir su ketvirta petarda. Uždegė ir jau ruošėsi mesti tolyn, bet ji sprogo rankoje.

Vyras sako iš pradžių gerai net nesupratęs, kas įvyko. Skausmo nejuto – matyt, veikė patirtas šokas. Tik suprato, kad nebėra dalies nykščio ir kitų dviejų pirštų galiukų.

REKLAMA
REKLAMA

Susijaudinusi jo žmona iš pradžių net nebeprisiminė, kokius skaičius mobiliajame telefone reikia surinkti, kad galėtų iškviesti pagalbą.

Greitosios medicinos pagalbos automobilis, anot moters, atvažiavo labai greitai, vyrą išvežė į ligoninę. Deja, nutrauktos nykščio dalies neberado, tad medikams nebuvo ką prisiūti. Ligoninėje Naujųjų metų naktį budėjusi pasvalietė gydytoja Indrė Keršulytė sutvarkė žaizdas.

REKLAMA

Nukentėjusysis neslėpė, kad ir praėjus kelioms dienoms po nelaimės sužeisti pirštai labai skauda, tad medikams tenka leisti vaistus. Vyras yra draustas privalomuoju sveikatos draudimu, tad gydymas nekainuos.

Pasak Biržų ligoninės Chirurgijos ir ortopedijos traumatologijos skyriaus vedėjo, dr. Olgerto Kvedaravičiaus, vyro laukia ilgas kelių mėnesių gydymas.

Per praeitų metų Kalėdas ir Naujuosius metus budėjęs medikas sakė, jog tuokart nebuvo susižalojusių nuo petardų žmonių. Tačiau jo praktikoje tokių nutikimų yra buvę.

Tiesa, šių metų įvykis išskirtinis tuo, jog patirta trauma yra sunki, amputuotos pirštų galūnės.

REKLAMA
REKLAMA

Pirštų netekęs biržietis petardas sakė pirkęs iš prekybos vietos. Tačiau jis mano, kad jos tiesiog buvo nekokybiškos. Jo žmona mano, kad tokių nekokybiškų sprogmenų neturėtų pardavinėti.

Likimo ironija: vyras niekad sprogmenų nepirkdavo ir tai padarė pirmą kartą.

Sakė, tai jam bus pamoka - daugiau petardų gyvenime nebepirksiantis. Ligoninėje besigydantis vyras kol kas nesiryžo prognozuoti, kaip jam reikės dirbti netekus dalies pirštų. Sakė, pirmiausia reikia išgyti.

„Svarbiausia, kad sužalota ne akis ar kiti itin jautrūs ir gyvybiškai svarbūs organai. Yra žmonių, kurie ir be pirštų išgyvena. Tik skaudu, kad taip įvyko per šventę“, – apgailestavo nukentėjusiojo sutuoktinė. Jurgita Morkūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų