REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Neeilinis išbandymas Kauno rajono medikams  (nuotr. facebook.com)

Liaudyje yra paplitęs posakis – „Ir lazda kartais iššauna“. Būtent su tokia realybe teko vieną dieną susidurti ir Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos medikams, išvykus į gautą iškvietimą.

4

Liaudyje yra paplitęs posakis – „Ir lazda kartais iššauna“. Būtent su tokia realybe teko vieną dieną susidurti ir Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos medikams, išvykus į gautą iškvietimą.

REKLAMA

Kaip sako patys Kauno rajono GMPS atstovai savo feisbuko paskyroje, tai yra istorija, kuri tik per plauką nesibaigė tragedija.

Paramedikas Giedrius pasakoja, kad prieš pora dienų jis su kolege Reda išvyko į iškvietimą, kurį gavo iš lėtine liga sergančio paciento.

„Jį dėl pablogėjusios būklės ir artimųjų prašymo buvo nutarta transportuoti į skubios pagalbos skyrių. Artimųjų buvo paprašyta padėti iki greitosios medicinos pagalbos neštuvų lauke pernešti pacientą GMP turimais minkštojo tipo neštuvais, svorį paskirstant trims asmenims.

Pacientą nešiau aš ir du artimieji. Transportavimo neštuvai buvo paruošti lauke, nes dėl laiptų sistemos į namus ir prieangio išplanavimo, nebuvo galima su jais privažiuoti prie paciento. Nešant pacientą iš namų į lauką gelžbetoniniais laiptais, laiptų ir jų aikštelės konstrukcija staiga lūžo ir mes visi trys nešantieji, kartu su pacientu apie vieną metrą kartu su visa konstrukcija kritome žemyn.

REKLAMA
REKLAMA

Šio incidento metu namiškiai nenukentėjo, papildomai apžiūrėjus pacientą traumos požymių irgi neaptikome. Aš susimušiau kelio girnelę. Priėmimo skyriuje atlikus rentgeno kontrolę, kelio kaulinės dalies pažeidimų nesimatė“, – pasakoja Giedrius.

REKLAMA

Tuo metu brigados vadovė Reda sako, kad apie laiptų avarinę būklę greitosios medicinos gydytojai įspėti nebuvo, o išoriškai jokio pavojaus nesimatė.

„Paciento būklė buvo stabili, po incidento nepakito, trauminių sužalojimų nesimatė. Nei pacientas, nei artimieji jokių nusiskundimų neišsakė. Aš prižiūrėjau paciento transportavimą lydėdama iš paskos, ir man bežengiant žingsnį per slenkstį, laiptai sugriuvo. Spėjau atsitraukti ir akimirkai likau stovėti tarpduryje viršuje, o kolega su kitais nugarmėjo žemyn.

Greitai išbėgau pro kitą namo išėjimą teikti pagalbą. Mums pasisekė, kad niekas nenukentėjo, tik kolega Giedrius patyrė kojos kelio sumušimą. Pacientą pristačius gydymui, mūsų brigada po patikrinimo tęsė darbą. Ir kas atsakys, kur yra saugumo ribos?“, – patikina vadovė Reda.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos atstovai patikina, kad šia istorija dalinasi, norėdami dar kartą pakviesti visus būti budriais ir atsargiais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų