REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Astrologų žvilgsnis: 2020-ieji – kokie jie bus ir ką atneš?

Kaskart palydint senuosius metus į naujuosius norisi žiūrėti su viltimi, jog jie bus geresni arba bent jau ne blogesni nei bepraeinantys. Stengiamės Naujųjų sutikimu neužrūstinti būsimo metų šeimininko (Šuns, Kiaulės, Ožkos, Žiurkės ir kt.), renkamės tinkamas spalvas, patiekalus, draugiją, vietą, kurioje ir sutiksime dar vienus bei palydėsime senus metus.

Kaskart palydint senuosius metus į naujuosius norisi žiūrėti su viltimi, jog jie bus geresni arba bent jau ne blogesni nei bepraeinantys. Stengiamės Naujųjų sutikimu neužrūstinti būsimo metų šeimininko (Šuns, Kiaulės, Ožkos, Žiurkės ir kt.), renkamės tinkamas spalvas, patiekalus, draugiją, vietą, kurioje ir sutiksime dar vienus bei palydėsime senus metus.

REKLAMA

Nors ateinančių metų skaičius yra gražus, tačiau astrologė Rasa Baliutavičiūtė-Kungienė ir integralinio neuroprogramavimo psichoterapeutė, astrologė, numerologė Samantha Zachh anaiptol nežada, kad metai bus gražūs ir ramūs. Tačiau, anot „Rinkos aikštės“ pašnekovių, naujovių netrūks.

Pradėkime nuo besibaigiančių metų. Kaip Jūs juos įvertintumėte – geri, blogi, nieko ypatingo?

Samantha: Kadangi šie metai buvo tam tikro ciklo užbaigimas, tai buvo tarsi apmąstymų, pergalvojimų apie tai, ką mes galbūt padarėme ar nepadarėme, laikas. Tai būdinga tiek pačiai valstybei, žmonėms, tautai ir apskritai visam pasauliui – buvo tarsi suvokimas, įsigilinimas, pajautimas. Mes išsiaiškinome ir supratome, ko mums nebereikia, ir to atsisakome, bandome pajausti, ko mums galbūt reikia naujo. Tai tam tikri transformaciniai metai, kai labai kreipiamas dėmesys į emocijas, vidinį pasaulį, žvelgiama į visus pareitus metus. Pavyzdžiui, kokių 11 metų atgal, ką mes darėme, kaip mes elgėmės. 

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrint į valstybę ir politiką, atrodo, jog buvo nemažai „santykių“ aiškinimosi, intrigų, rietenų, „skyrybų“. Žodžiu, ne patys ramiausi metai. Ar tiesa? Jei taip, gal galėtumėte pasakyti, kodėl?

REKLAMA

Samantha: Tai, ką minėjau prieš tai apie ciklo užbaigimą, galima jį pavadinti karmiškumu, kai išlenda visos mūsų klaidos. Jos turi būti būtinai sutvarkytos, nes, jei pereidami į kitą etapą turėsime daug skolų, bus sudėtinga. Dėl to šie metai turėjo būti tarsi išsivalymas, išsigryninimas – visos problemos tarsi išeina į viešumą, kad mes bandytume kažką daryti, keisti. Todėl ir buvo daug neramumų, nes viskas, kas buvo giliai užkasta, per tuos 11 metų prikaupta, išlindo ir reikėjo kažką su tuo daryti.

Rasa: Sutinku, metai buvo tikrai neramūs. Tai susiję su „piktųjų“ planetų Saturno ir Plutono judėjimu Ožiaragio zodiako ženklu. Šis tiesiogiai atsakingas už valdžios struktūras, aukštus postus, politikus. Kuomet minėtos planetos turi įtaką, galime tikėtis perversmų, konfrontacijų, karo situacijų. Deja, negaliu labai nudžiuginti, kad kitais metais ši situacija keisis – Saturnas Ožiaragyje bus iki 2020 metų gruodžio 17 dienos, o Plutonas – dar keletą metų. Vadinasi, tendencijos dar kartosis. 

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima būtų kaip nors paaiškinti tokią gausybę garsių žmonių skyrybų? Praėjusiais metais skyrėsi net tos poros, iš kurių to galima buvo mažiausiai tikėtis.

Samantha: Tokių žmonių skyrybos, tikiu, kad daugeliu atvejų tęsėsi ilgus metus. Pavyzdžiui, trejus metus žmonės pykosi, galvojo, ką daryti, ir šiais metais ėmė ir išsiskyrė, nes tai yra tam tikras etapo užbaigimas, kai žmonės galiausiai suvokė, kad dabar jau taškas, dabar jau tikrai yra pabaiga.

Rasa: Pernai į Jautį įžengė Uranas. Jautis yra atsakingas už tradicinę šeimą, už stabilumo svarbą santykiuose. Taigi, devizas – santuoka viena visam gyvenimui – griūva. Uranas – nestandartinių pokyčių planeta, kelianti revoliucijas ir perversmus. Tradicinės šeimos, kaip stabilios ir paramą teikiančios visuomenės ląstelės, sąvoka kinta. Ji griūva. Ir tai akivaizdžiai matyti santykių sferoje. Taip, kaip buvo, niekada nebus. Yra tendencija visai sugriūti tradicinei šeimai. Čia tampa svarbu laisvi santykiai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žvelgiant į priekį, ar galime tikėtis ramesnių, darnesnių Žiurkės metų?

Samantha: Aš dviprasmiškai galėčiau atsakyti į šį klausimą: ramesnių ir darnesnių – vienareikšmiškai ne. Aišku, priklauso ir nuo žmonių, individualių žmonių horoskopų. Tačiau jei kalbame bendrąja prasme, tai darnesnių ir ramesnių metų nelabai galime laukti, kadangi dabar buvo ciklo užbaigimo, pabaigos, suvokimo išgryninimo periodas. Kai lyg ir tai, kas buvo mums standartai, kas buvo priimtina, suprantama, ką mes ilgai kūrėme – šeimas, darbą, karjerą ar kitas gyvenimo sritis, – šiais metais šiek tiek pradėjo griūti. Ir kiti, vadinamieji Žiurkės, metai yra naujo pradžia. Naujas ciklas, tarsi nauja pasodinta sėkla, iš kurios turi kažkas išdygti – naujos žinios, nauja pasaulėžiūra, naujas suvokimas, tendencijos. 

REKLAMA

Rasa: Galime tikėtis, kad Žiurkės metais mažiau bus ištuokų ir daugiau oficialių santykių įteisinimų. Tačiau esminės tendencijos yra stipresnės nei metų globėjos įtaka. 

Kokiomis apskritai savybėmis pasižymi Žiurkė?

Samantha: Žiurkė pasižymi nauja pradžia, atgimimu, nauju kaupimu, kai turime priimti naujoves, permainas.

Rasa: Žiurkė žemės stichijos atstovė. Todėl stipri orientacija į žemiškus, materialius dalykus: išgyventi, turėti stogą virš galvos, pasirūpinti rytojumi. Ji kruopšti ir atsakinga, nemėgstanti pokyčių ir netikėtumų. Stabili ir patikima.

Kokie, Jūsų nuomone, turėtų būti metai mums, kaip tautai, kaip valstybei?

Samantha: Permainų pirmoje metų pusėje gali dar būti labai daug – masinių griūčių, netekčių, švietimo sistemoje gali būti rimtų pokyčių, turėtų būti išleista daug naujų įstatymų, vykti perversmai, ekologinės sistemos permainos, turėtų būti diegiamos naujovės, inovacijos. Kiti metai yra atsikratyti to, kas buvo sena, pasenę, ir sukurti visiškai naujas, inovatyvias sistemas, metodus, pasaulėžiūras. Labai svarbu tiek tautai, tiek valstybei priimti permainas. Turime paleisti tai, ko mes laikėmės įsikibę, ir pradėti viską daryti naujai. Kardinaliai turėtų pasikeisti tautos pasaulėžiūra, vertybės.

REKLAMA

Jei kalbėtume apie paprastus žmones, pavyzdžiui, jei kliba jūsų darbas, jūs jo nenorite, laisvai meskite ir ieškokite naujo, nes tai atneš naujų perspektyvų. Jeigu matote, kad jūsų pasaulėžiūra, mintys pasenusios, meskit lauk ir darykit naujai. Naujovės ir dar kartą naujovės.

Rasa: Kaip jau minėjau, metai bus sudėtingi pasauliui, vadinasi, ir tautai. Vyks rimti politiniai pokyčiai, ekonomika gali rimtai sušlubuoti. Kils klausimų dėl bankų veiklos skaidrumo.

Galbūt ateinančiais metais bus mėnesių ar dienų, kuomet tiesiog reikės išlaukti sunkų laiką, kai nederėtų nieko svarbaus spręsti ir imtis sunkių ar atsakingų užduočių? 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa: Turėsime užtemimų mėnesius. Tai sausis, birželis, liepa, lapkritis ir gruodis. Tai, matyt, ir bus tie mėnesiai, kai geriau susilaikyti nuo svarbių sprendimų ir tiesiog išlaukti, išbūti.  

Mielos astrologės, mus skaito įvairaus amžiaus žmonės. Jauniems žmonėms, besiruošiantiems kurti bendrą ateitį, šeimas, ypatingai rūpi ta diena, kuri jiems lemtų amžiną meilę, laimę ir gyvenimą kartu. Gal galėtumėte įvardinti bent kelias datas, kada palankiausia būtų tai daryti?

Samantha: Nėra bendrų datų, kada palankiausia ar nepalankiausia tuoktis ar pradėti vaikutį. Visą laiką yra atsižvelgiama į žmogaus individualumą, nes tai nėra bendra tendencija visai tautai. Tai yra du individualūs žmonės. Todėl vienareikšmiškai nėra vienos ar dviejų dienų, kada palankiausia susituokti ar priimti dar kokį nors svarbų sprendimą, kuris aktualus tik vienam ar dviem žmonėms. Tam reikėtų kreiptis į astrologus asmeniniam įvertinimui, kuri data yra tinkamesnė.

REKLAMA

Rasa: Datos santuokai renkamos labai individualiai, atsižvelgiant į asmeninių horoskopų parodymus. 2020 metais mažai palankių momentų santuokai.

O kada derėtų pradėti galvoti apie naują gyvybę ir jos pradžią?

Samantha: Kas dėl naujos gyvybės ir jos pradžios, mano nuomonė kategoriška – jeigu atėjo nauja gyvybė, vadinasi, jai jau reikėjo ateiti ir neturi būti kažkokių astrologinių žiūrėjimų, kada palankiau yra pradėti, kada gims vaikas su palankesniu horoskopu ir pan. Tai yra visiškai prieš Visatos dėsnius. Viena galiu pasakyti, kad tie kūdikiai, kurie gims nuo ateinančių metų sausio iki maždaug 2022 metų, plius minus du mėnesiai, yra tie vaikai, kurie ateityje atneš tikrai daug kardinalių permainų ir pokyčių pasauliniu mastu. Nesakau, kad visi taps prezidentais ar įtakingais asmenimis, bet tam tikru savo gyvenimo ritmu turės tikrai daug įtakos.

REKLAMA

Rasa: Ateinantys Žiurkės metai gali įsiminti kaip mažo gimstamumo metai. Pagal astrologines tendencijas jie nėra orientuoti į šeimą. Tai karjeros, profesinių ambicijų realizavimo metai. 

Žinoma, ne mažiau ateitimi domisi ir žmonės, jau sukūrę šeimas. Galbūt netgi yra tokių, kurios ant skyrybų slenksčio ir svarsto, kuriuo keliu pasukti. Gal Žiurkės metai atneš nušvitimo, kuris paskatins šeimas išlikti, o ne išsiskirti?

Samantha: Tiek šių metų pabaiga, tiek Žiurkės metų pradžia iš tiesų gali iššaukti daug skyrybų, daug tokių situacijų, kai atrodo, jog žmonės tuoj išsiskirs. Vis tik šiuo atveju yra du variantai – arba skyrybos, kai aš paleidžiu tą žmogų, nesilaikau jo įsikibusi, arba kitas variantas – visiška santykių transformacija, kai nutinka situacijos, kurios suklibina šeimą, bet žmonės tikrai kažką labai gilaus, transformacinio suvokia, pradeda kitaip žiūrėti į save, sutuoktinį, apskritai į santykius. Jeigu įvyksta ta transformacija, santykiai pasiekia kitokį lygį ir tada šeimos ne tik išliks, bet ir sutvirtės. Bet tai labai priklauso nuo žmonių, kokio jie sąmoningumo lygio, kiek geba suprasti, įvertinti, išmokti tas pamokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa: Nušvitimo nepažadu. Tačiau Žiurkė iš prigimties yra orientuota į stabilumą, patikimumą ir ilgalaikiškumą. Galbūt ateinantys metai skatins atsakingiau vertinti esamus santykius ir mėginti išsaugoti. 

Tamsusis metų laikotarpis praeis ir nepajusim, kai ateis vasara. O ji ir atostogos, kelionės yra neatsiejami. Ar drąsiai galėsime keliauti ir mėgautis įspūdžiais šiltuoju metų laiku?

Samantha: Vasarą gali norėtis aktyviai leisti laiką – kažkur eiti, bėgioti, keliauti, bet su aktyvumu reikia elgtis atsargiai. Reikia įvertinti riziką, saugumą, viską apgalvoti. Jeigu yra koks nors bent menkiausias nesaugumo faktorius, vienareikšmiškai – ne, nes labai daug staigių neatsargių situacijų gali būti nesėkmingos. Aš niekada negąsdinu, nesakau, kad jums būtinai atsitiks kažkas blogo, tiesiog mums norima parodyti, kokią pamoką turėtume išmokti. O pamoka tokia, kad imantis kažkokių aktyvių veiksmų, įvertintumėme savo galimybes, t. y. tebūnie aš noriu eiti medžioti. Bet ar tikrai aš moku gerai elgtis su šautuvais? Ar aš kažko blogo nepridarysiu? Arba jei aš noriu patirti kokių nors adrenaliną keliančių nuotykių, pavyzdžiui, šokti su guma, tai ar tikrai mano fizinė būklė ir sveikata leidžia man tą daryti? Aš galiu labai norėti, bet visada reikia įvertinti visas rizikas, ar tai nepakenks man, kitam žmogui, Visatai. Nes kenkimas ir jo nepaisymas gali grįžti bumerangu atgal.

REKLAMA

Rasa: Žinoma, kad galima (šypsosi). Ateinantys metai ypač akcentuos kalnų svarbą, populiarėti gali kalnų sportas, alpinizmas. Puiku, jei į tai atsižvelgsite.   

Jei kalbėtume apie atskirus zodiako ženklus, kam pranašaujate gerus, blogus, o kam neutralius metus? Kodėl?

Samantha: Kalbant apie atskirus ženklus, išskirsiu tik du. Tai – Ožiaragiai, ypač sausio mėnesį, tai jei jie susitvarko ir paleidžia to, kas nebereikalinga, metai gali būti visai neblogi, bet apskritai metai jiems labai transformaciniai – labai daug vidinių, asmenybės permainų. Gali būti tarsi asmenybinis sudegimas ir naujas atsivėrimas. Antroje metų pusėje gali būti sudėtingiau ir Avinams. Tiek Ožiaragiai, tiek Avinai kunkuliuoja ir skleidžia labai stiprią energiją, bet jie turi išmokti su ja susitvarkyti. Zodiako ženklas yra labai maža dalis, kuri gali pasakyti apie žmogų, todėl kitiems galiu pasakyti, kad metai laukia nei labai geri, nei labai blogi – neutralūs. Gal šiek tiek geriau gali sektis liūtams. Tiesiog, kaip ir minėjau, visiems žmonėms reikės prisitaikyti prie masinių permainų.

REKLAMA

Rasa: Sėkmingiausi metai turėtų būti Ožiaragiams, mat jų zodiako ženklu 2020 metais keliaus sėkmės planeta Jupiteris. Taip pat palankūs ir daug žadantys turėtų būti ir kitiems žemės stichijos zodiako ženklams – Jaučiui, Mergelėms (dėl teigiamos ir harmoningos Jupiterio įtakos). Neutralūs bus Dvyniams, Šauliui.

Ateinančių metų skaičius taip pat labai gražus – 2020. Ar jis turi kokią nors reikšmę?

Samantha: Kaip vieną iš reikšmių galėčiau įvardyti, jog tai yra tarsi pamatas ateičiai. Pavyzdžiui, jei 2020 metais bus padaryti kažkokie sprendimai, jie turės ilgalaikį rezultatą, tendenciją. Tai gali būti susiję ir su nekilnojamu turtu, giminėmis, gal priimate kažkokius sprendimus, susijusius su giminystės ryšiais, šeima. Aišku, jei tais metais padarysite kažką blogo, tai turės blogą ilgalaikę perspektyvą, jei kažką gero, tada gerą. 

Rasa: Numerologiškai tai atitinka 4. Tai žemės stichijos skaičius, kuris simbolizuoja atsakomybę ir darbą. Numorologinė metų reikšmė labai dera su Žiurkės charakteristikomis ir tai gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų