REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 9 mėnesius Amandai pavyko atsikratyti 19 kg, o tai pavyko atsisakius vos vieno ingrediento  – cukraus. Mergina pasakoja, kad ji niekada nebuvo stambi, tačiau viena nuotrauka padaryta šių metų sausį privertė pažvelgti į save šiek tiek kitaip.

Per 9 mėnesius Amandai pavyko atsikratyti 19 kg, o tai pavyko atsisakius vos vieno ingrediento  – cukraus. Mergina pasakoja, kad ji niekada nebuvo stambi, tačiau viena nuotrauka padaryta šių metų sausį privertė pažvelgti į save šiek tiek kitaip.

REKLAMA

Mergina pasakoja, kad visada buvo vidutinio sudėjimo, o kadangi vaikystėje užsiėmė sportu, dėl priaugto svorio nesukdavo galvos. Vėliau gyvenimas tapo chaotiškesnis – nerasdavo laiko pavalgyti arba valgydavo labai didelėmis porcijomis net negalvodama, ką deda į burną.

„2019 metų sausį nusifotografavau su apatiniais. Tuo metu jau nebeįlindau į džinsus, suknelės nebe taip gražiai gulėsi ant kūno, o nuėjus ilgesnę distanciją greitesniu žingsniu imdavo dusulys, tad nusprendžiau pamatyti save iš šono. Pamačiau. Vaizdas nedžiugino, bet ir sprendimą kažką daryti neskubėjau priimti“, – sako mergina.

Paskatino pamatytas pavyzdys

Atėjus kovo mėnesiui mergina pagalvojo, kad nėra ko laukti – laikas užsibrėžti tikslus. Pirmasis jos žingsnis buvo atsisakyti valgymų vakare. Taip iki gegužės ji palengvėjo 4 kilogramais, tačiau tai nebuvo ją tenkinantis rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

„Gegužės mėnesį pamačiau kolegę su pavasarine suknute darbe ir apstulbau... Ji tarė: „ minus 16kg“. Tai tapo mano motyvacija! Supratau, kad tikrai galima tik reikia tam valios“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA

Tuomet iš kolegės Amanda sužinojo apie cukraus detoksu vadinamą metodą. Jo esmė – visiškai atsisakyti cukraus. Mergina daug apie tai domėjosi, susirado bendraminčių grupę „Facebook“ ir pasiryžo pabandyti.

„Šiaip nebuvau saldumynų mėgėja, todėl maniau, kad viskas bus paprasta... Bet pradėjusi detoksą supratau, kad cukraus yra absoliučiai visur. Iš pradžių mažiausiai valandą praleisdavau parduotuvėje skaitydama etiketes.

Vėliau tiek pat gamindama ar ieškodama receptų. Na, bet vėliau tai tapo įpročiu, kiekvieną savaitę darėsi vis lengviau. Pirmas geras ženklas – akivaizdžiai geresnis virškinimas“, – pasakoja mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Įsiklausykite, ką sako organizmas

Visa programa truko 2 mėnesius. Tačiau ir jai pasibaigus Amandai nesinorėjo grįžti prie nesveiko maisto, nors ji taip smarkiai savęs nebevaržo ir kartais leidžia sau suvalgyti ką nors skanaus.

„Atsisakius cukraus pasikeitė visiškai receptoriai ir saldainiai tapo nežmoniškai saldūs, o juodas šokoladas nebe kartus, o puikia alternatyva, kai norisi pasmaguriauti“, – šypteli ji.

Pradėjus savo kasdieniniame gyvenime taikyti šį metodą ji nuo gegužės iki rugsėjo Amanda atsikratė dar 10 kilogramų, o visos apimtys sumažėjo 9-10 centimetrų.

„Negalėjau atsižiūrėti į rezultatus, bet tai nebuvo pabaiga. Per dar kelis mėnesius nukrito 5 kg ir šiandien esu atsikračiusi jau 19kg“, – džiaugiasi Amanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji įsitikinusi, kad svarbiausia viso proceso metu stebėti organizmo, nuotaikos pokyčius. Svarbu įsiklausyti į organizmo poreikius ir išmokti bendradarbiauti.

„Norėdavosi bandelių ir eidavau iš proto dėl pasakojimų apie picą. Tuo metu puldavau internete ieškoti atsakymo, kodėl organizmas reikalauja miltinių patiekalų ir kuo juos keisti“, – sako ji.

Amanda pasidalino patarimu, ką daryti, kai labai norisi saldumynų. Ji pasidarydavo labai paprastą deserčiuką – vynuoges apvoliodavo varškėje ir kokoso drožlėse. Saldumynų troškimas kaip mat būdavo patenkinamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų