REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Alytaus eglė 2019 (nuotr. tv3.lt)

Penktadienį Alytuje sužibo pagrindinė miesto žaliaskarė. Dar pernai metais Alytuje kilo skandalas dėl miesto eglutės, mat vos įžiebus eglę, viešoje erdvėje pasipylė kalbos, kad ji identiška Plungės eglutės kopija. O štai šiemet Alytus pasistengė ir įžiebė elegantišką savo eglutę. 

7

Penktadienį Alytuje sužibo pagrindinė miesto žaliaskarė. Dar pernai metais Alytuje kilo skandalas dėl miesto eglutės, mat vos įžiebus eglę, viešoje erdvėje pasipylė kalbos, kad ji identiška Plungės eglutės kopija. O štai šiemet Alytus pasistengė ir įžiebė elegantišką savo eglutę. 

REKLAMA

Mirguliuojančios lemputės, o šalia jos – iš lempučių sukurti gigantiški kalėdiniai atributai. Štai tokią eglės kompoziciją pasirinko Alytus ir šiemet nutarė apšauktus pernai metų angelo sparnus palikti nuošalyje. 

Alytaus Kalėdų eglę galite įvertinti mūsų galerijoje:

Pernai apšaukė plagiatu 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad pernai metais Alytuje kilo skandalas dėl miesto eglutės. Vos įžiebus eglę, viešojoje erdvėje pasipylė komentarai, kad ji – identiška 2016-ųjų Plungės eglės kopija. 

REKLAMA
REKLAMA

„Galime bandyti „spausti“ pozityvumą, bet situacija išties nemaloni, ir yra apmaudu“, – pernai pripažino Alytaus miesto vicemerė Valė Gibienė, patikinusi, kad ieškoma sprendimų, tik dar nežinia, kokie jie bus.

REKLAMA

Savivaldybė peržiūrėjo sutartį

Miesto savivaldybės vadovai neslepė apmaudo ir tikino nė nenutuokę, kad tokie pat angelų sparnai puošė ir Plungės eglutę, o Alytaus eglę dabinusi kaunietė menininkė tikino nesitikėjusi, jog jos sukurtas autorinis angelo sparnas taps susiskaldymo kovos ginklu.

Aistros dėl stulbinamo Alytaus eglės panašumo į prieš pora metų Plungę puošusią žaliaskarę įsiplieskė vos tik įžiebus svarbiausią Kalėdų simbolį.

Į viešojoje erdvėje kilusį šaršalą greit sureagavo ir Alytaus miesto vadovai.

„Šeštadienį bandžiau susisiekti su eglutės puošimo idėjos autore J. Šmidtiene, tačiau to padaryti nepavyko. Susisiekti pavyko sekmadienį. Su J. Šmidtiene kalbamės ir ieškome sprendimo, kaip keisti situaciją“, – sakė Alytaus vicemerė V. Gibienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji tikino, kad savivaldybės atstovai nežinojo, kad šiųmetė Alytaus eglė bus panaši į Plungės 2016 metų eglutę, kad dekoracijos bus tos pačios. Idėjos autorė apie tai neinformavo.

„Niekada specialiai visur neieškai, ar tokios dekoracijos jau kažkur buvo. Negalime žinoti, kas kažkada buvo visuose miestuose. Taigi Plungės atvejis mums buvo nežinomas“, – sakė V. Gibienė.

Vicemerė nenorėjo konkrečiai detalizuoti, kokių sprendimų bus imamasi dėl jau papuoštos eglutės, tačiau teigė, kad jų ieškoma, peržiūrima sutartis, ir variantų gali būti įvairių.

„Norime greičiau išspręsti problemą. Ir visas savaitgalis buvo paskirtas svarstymams. Komunikavome su visais, su kuo įmanoma. Nebuvo taip, kad nekreiptumėme dėmesio į susiklosčiusią situaciją“, – tada kalbėjo vicemerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrėja: jaučiuosi apgavusi

Susisiekus su eglės puošimo konkursą trejų metų laikotarpiui laimėjusia J. Šmidtiene, ši prisipažino, kad pirmadienį vyksta į susitikimą Alytaus miesto savivaldybėje ir kuo jis baigsis – sunku nuspėti.

„Angelo sparnai, kurie turėjo visai kitą misiją, pavirto ginklais. Važiuoju į savivaldybę ir manau, kad juos gali reikėti nuimti“, – ašarodama kalbėjo J. Šmidtienė.

Jau antrus metus Alytaus eglutę ir Rotušės aikštę puošianti moteris prisipažino nesitikėjusi, kad eglutės papuošimas gali iššaukti tokią reakciją.

„Aš tikrai nenorėjau padaryti kažką blogo. Turėjau gražią intenciją. Ir man labai sunku girdėti priešiškus alytiškių pasisakymus. Negi ta eglutė nėra graži? Suprantu, kad gal mano darbuotojai netinkamai nudažė tuos angelo sparnus, bet viskas bus sutvarkyta. Viena, kai yra negražiai padaryta, nemeniška, ir dėl to reikia keisti, bet visai kas kita, kai reikia kažką nuimti vien dėl to, kad tai jau buvo kažkur matyta“, – tada sakė J. Šmidtienė.

REKLAMA

Moteris tuomet pripažino padariusi klaidą, kad savivaldybės atstovams nepranešė, jog dalis jos sukurtų autorinių angelo sparnų buvo panaudota ir ant Plungės eglutės.

„Atidaviau visą širdį ir pasistengiau įgyvendinti idėją, bet taip, aš jaučiuosi apgavusi savivaldybę, taip, aš jaučiuosi kalta, kad aš jiems nepasakiau, kad prieš porą metų sukūriau tuos sparnus ir pabandžiau jais papuošti Plungės eglę“, – tuomet kalbėjo eglutės puošyba besirūpinusi moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų