REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Sekmadienio vakarą užgeso eglė Katedros aikštėje (skaitytojos nuotr.) (nuotr. skaitytojo)

Sekmadienio vakarą, praėjus vos parai po eglės įžiebimo Vilniaus Katedros aikštėje, vilniečiai pamatė reginį, kurio tikrai nesitikėjo.

22

Sekmadienio vakarą, praėjus vos parai po eglės įžiebimo Vilniaus Katedros aikštėje, vilniečiai pamatė reginį, kurio tikrai nesitikėjo.

REKLAMA

Apie 19 val.30 minučių atvykę prie didžiosios eglės, vadinamosios miesto karalienės, vilniečiai bei miesto svečiai liko itin nemaloniai nustebę – dauguma eglės lempučių bei šalia stovinčios šachmatų figūros buvo užgesusios.

„Iš kito miesto galo su gausia šeima atvykome prie miesto eglės, tačiau likome nemaloniai nustebinti – vos prieš parą įžiebta eglutė buvo pritemusi. Neveikė ne tik lempelės, tačiau ir šalia esančios milžiniško dydžio figūros.

Atvirai pasakius, nebuvome itin patenkinti, teko važiuoti prie Rotušės eglės, kur viskas degė ir kvepėjo žiema bei artėjančiomis šv. Kalėdomis“, – pasakojo vilnietė.

REKLAMA
REKLAMA

Prašo tėvų atsakomybės

Naujienų portalui tv3.lt informaciją apie trumpam užgesusią eglutę patvirtino ir „Kalėdos sostinėje“ projekto vadovas Paulius Jurgutis.

REKLAMA

„Tokia problema tikrai buvo. Eglutė buvo užgesusi 15-20 minučių. Labai apmaudu, kad taip nutiko, tačiau viskas dėl atėjusių vilniečių elgesio prie jos.

Šalia eglės yra figūros, į kurias tėvai leidžia lipti savo vaikams. Tai yra nesuprantama ir neturėtų to būti. Taigi, priežastis yra aiški – tėvai leido vaikams lipti ant tų figūrų, dėl ko sureagavo ir suveikė sistema.

Mes labai norime paprašyti sąmoningumo, prašome tėvų žiūrėti, ką veikia jų vaikai, neleisti karstytis laidais“, – kalbėjo projekto vadovas.

Jo teigimu, pristatyti įspėjamųjų ženklų – beprasmiška, nes žmonės privalo patys būti sąmoningi. „Mes nepristatysime ženklo ties kiekviena figūra, todėl labai labai prašome atsakingai žiūrėti į vaikų elgesį.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai lenda į figūras

Apie tai, kad vaikai prie eglės elgiasi neatsakingai, patvirtino ir dar viena vilnietė, atvykusi prie eglės su savo vaikais.

„Kol savo dukrai aiškinau, kad lįsti į figūras, kurios sukurtos iš elektrinių girliandų, pavojinga, apie penkis vaikus į jas lindo, o tėvai su šypsenomis prašė jų pozuoti. Aš nežinau, kur žiūri tėvai, rizikuodami vaikų sveikata, gerove ir net gyvybe“, – piktinosi moteris.

Laukia švenčių maratonas

Kalėdiniai renginiai šventiniu laikotarpiu vyks ir 22 Vilniaus bendruomenėse. Jos šiais metais sulauks ypatingo svečio – šventiniu laikotarpiu per Vilnių keliaus Kristoforas – 4 m aukščio šviesos instaliacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per metus gerai pailsėjęs, šventinį šeštadienį į sostinės gatves vėl išriedės Kalėdų traukinukas. Tradicinis traukinukas važiuos ir miestiečius linksmins nuo lapkričio 30 d. Jo trasa drieksis nuo Arkikatedros link Pilies gatvės, kur traukinukas apsisuks Rotušės aikštėje ir Pilies gatve grįš atgal iki Katedros aikštės. Į traukinuką galima įsėsti jo pagrindinėje stotelėje Kalėdų miestelis, kuri įsikurs prieš pat Katedrą, šalia Odminių skvero, adresu Šventaragio g. 1. Įsėsti ar išlipti bus galima ir stotelėje Rotušė, Rotušės aikštėje.

Praėjusiais metais tūkstančių lankytojų sulaukusi ledo čiuožykla Lukiškių aikštėje pramogauti kvies ir šiais metais – nuo gruodžio 6 d. iki pat pavasario – kovo 8 d.

REKLAMA

Gruodžio 7-ąją Katedros aikštėje visai šeimai skirtoje šventėje „Sveikas, Seneli Kalėda!“ laukia ne tik susitikimas su Kalėda, bet ir linksmoji Tele Bim-Bam kompanija. 

Gruodžio 9–19 dienomis vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami balsuoti ir rinkti labiausiai patikusią kalėdinę vitriną (žr. www.kaledossostineje.lt/konkursas/).

Gruodžio 15 d. sostinėje į gatves smagiai pabirs maži ir dideli nykštukai – vyks tradicinė 44-ojo  „Eurovaistinės“ kalėdinio bėgimo šventė.

Gruodžio 17–22 d. Vinco Kudirkos aikštėje įsikurs stilingasis Kalėdinis Dizaino skveras, kur unikalius ir originalius savo gaminius pristatys daugiau nei 70 dizainerių ir kūrėjų: juvelyrų, keramikų, mados ir interjero dizainerių.

REKLAMA

Gruodžio 25–29 d. Katedros aikštėje įsikurs „Sniego karalienė“ – bus demonstruojama nauja Kalėdinė 3D pasaka. Žiūrovai keturis kartus kas vakarą drauge su narsiąja Gerda įveiks kliūtis ir prisimins tikrąsias vertybes. 

Ypatinga praėjusių metų naujiena buvęs Naujųjų metų sutikimas prie Varpinės bokšto tampa nauja tradicija. Gruodžio 31-ąją prieš pat vidurnaktį Varpinės bokštas vėl atgis ir žavės pribloškiančiu reginiu – specialiai 2020 metų sutikimui sukurta, unikalia vaizdo ir šviesų instaliacija. Laikrodžiui skambiai skelbiant Naujųjų metų pradžią, sostinės dangų nušvies spalvingi fejerverkai.

Daugiau apie „Kalėdos sostinėje 2019“ programą ir renginius: https://www.kaledossostineje.lt/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų