REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orchidėjos augalai ne užmaršiems žmonėms. Jeigu norite augalo, kurį užtektų palaistyti kartą per savaitę, tuomet rinkitės sukulentus.

Orchidėjos augalai ne užmaršiems žmonėms. Jeigu norite augalo, kurį užtektų palaistyti kartą per savaitę, tuomet rinkitės sukulentus.

REKLAMA

Orchidėjos atrodo nuostabiai, kai išskleidžia savo žiedus, o sugebėję išlaikyti jos grožį galite tuo didžiuotis, bet turite būti pasiruošę ją lepinti kiek daugiau nei kitus augalus, rašoma simplemost.com.

Įsitikinkite, kad orchidėjos gauna tinkamą šviesą

Orchidėjoms reikia daug ryškios ir netiesioginės šviesos. Jei jos bus padėtos tiesioginiuose saulės spinduliuose, pavyzdžiui, tokiuose, kokius pastebėtumėte vidurdienį ar ankstyvą popietę, rizikuojate sudeginti jų lapus ir sugadinti gėles.

Gėlių augintojai siūlo padėti orchidėjas prie lango rytų pusėje. Galite padėti gėles ir ant palangių, kurių langai nukreipti į pietus arba į vakarus, bet jūs turėsite perkelti arba apsaugoti orchidėją nuo intensyvių saulės spindulių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinoti, kad orchidėja gauna pakankamai šviesos? Tamsūs lapai rodo, kad augalas negauna pakankamai saulės spindulių, o raudono atspalvio lapai rodo, kad gauna per daug saulės šviesos.

REKLAMA

Laistykite tinkamai

Tai, kaip laistote orchidėją, yra labai svarbi priežiūros dalis. Stenkitės laistyti kartą per savaitę drugnu arba kambario temperatūros vandeniu.

Laistydami orchidėją stenkitės vandenį pilti po augalų lapais. Jei karūna sušlapo (centrinė augalo dalis, iš kurios viskas auga), nušluostykite popieriniu rankšluosčiu. Jei karūna per ilgai išlieka šlapia, tai gali sukelti vainiko puvimą, kuris pražudys augalą.

Kita gudrybė – pabandykite augalą laistyti saulėtomis dienomis prieš vidurdienį. Toks laistymas duos daugiau laiko augalui išdžiūti saulėje, jei kuri nors vainiko dalis sušlaps.

REKLAMA
REKLAMA

Įsitikinkite, ar iš vazono išbėga vanduo ir augalas nėra vandenyje. Orchidėją dažniau laistykite vasarą, o rečiau žiemą.

Laikykite orchidėjas šiltame kambaryje

Orchidėjos klesti aplinkoje, kurioje yra nuo 18 iki 29 laipsnių šilumos. Taip pat stenkitės, kad orchidėjos neatsidurtų šalia stipraus šilumos šaltinio, nes oras aplink radiatorius ar šildytuvas bus daug sausesnis, o tai gali išdžiovinti augalo lapus.

Nukirpkite nuvytusius žiedus

Jeigu matote, kad gėlės žiedai pradeda vysti, jūs galite padaryti vieną iš dviejų dalykų:

1. Galite nukirpti visą stiebą iki pat lapų, o vietoje jo kitais metais išaugs naujas ir stipresnis.

2. Galite nupjauti stiebą žemiau nudžiūvusio žiedo, pirmame „mazge“. Šis stiebas išaugins žiedus maždaug per 8–12 savaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesodinkite orchidėjų dirvoje

Orchidėjos natūralioje aplinkoje auga ant kitų augalų, tad nesodinkite jų dirvoje. Suberkite juos į specialų substratą. Persodinkite, kai medžių žievės suyra. Tai nutinka per vienerius ar trejus metus.

Žinoma, šios gėlės reikalauja daug darbo, tačiau jų žiedų grožis viską atperka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų