REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Dainora Dvarionaitė  (nuotr. asm. archyvo)

22-ejų Dainora Dvarionaitė didžiąją laiko dalį praleidžia sporto salėje ir jos išvaizda žavi ne vieną, tačiau paauglystėje jai teko išgirsti ir skaudžių replikų dėl savo išvaizdos. „Dainora, tu gal neik su šitomis tamprėmis, nes atrodai tikrai stambi“, – šis sakinys visam laikui įsirėžė į jos atmintį.

9

22-ejų Dainora Dvarionaitė didžiąją laiko dalį praleidžia sporto salėje ir jos išvaizda žavi ne vieną, tačiau paauglystėje jai teko išgirsti ir skaudžių replikų dėl savo išvaizdos. „Dainora, tu gal neik su šitomis tamprėmis, nes atrodai tikrai stambi“, – šis sakinys visam laikui įsirėžė į jos atmintį.

REKLAMA

Mergina pasakoja, kad nors didžiąją laiko dalį vaikystėje užsiėmė sportu, tačiau to nepakako, kad kūnas būtų stangrus ir lieknas.

„Nuo 9 iki 15 metų lankiau dailųjį čiuožimą. Tik aišku, niekada nežiūrėjau mitybos. Pradėjus bręsti, niekada nebuvau labai liekna mergaitė ir su treniruoklių sale susipažinau gan anksti, 7 klasėje – nusprendžiau nueiti išbandyti savo jėgas“, – sako Dainora.

Nesėkmingi bandymai

Nors tai buvo tiesiog noras pabandyti, tačiau už jo slėpėsi susižavėjimas sportiškais kūnais ir svajonė vieną dieną turėti pilvo presą. Vieną dieną išgirdusi užgaulią frazę mergina nusprendė, kad laikas keistis – internete susirado patarimų, kaip keisti mitybą, o draugai, kurie sportavo, padėjo susidėti griežtą mitybos planą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau tikslą, numesti 10kg. Aišku, mitybos planas nebuvo geras, man trūko maistinių medžiagų –valgiau itin mažai angliavandenių. Trūko ir žinių. Bet numečiau 8kg, nors kūnas vis tiek nebuvo tvirtas . Ir vėliau neištempus tokio griežto režimo, grįžau atgal“, – sako ji.

REKLAMA

Viskas pasikeitė tuomet, kai Dainora surado trenerį Edgarą Bušmą, kuris vėliau tapo ir širdies draugu. Atrodė, kad tai žmogus, kuris jai pačiai padėjo įrodyti, kad ji gali daugiau nei iš tiesų manė. Septyniolikmetė pradėjus rimtai sportuoti sulaukė kritikos, kuri labai skaudžiai durdavo į širdį, tačiau treneris padėdavo viską ištverti ir paversti tai motyvacijos šaltiniu.

„Buvo daug neigiamų aplinkos reakcijų, buvo ir daug ašarų. Neslėpsiu, aš buvau paprasta mergaitė, kuri niekada neturėjo tobulų formų ir visiems kėlė juoką. „Tu niekada nestovėsi scenoje, tu matei save veidrodyje?“ – buvau sulaukusi ir tokių komentarų“, – apie skaudžias replikas pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA

Atkirtis netikėjusiems

Nors Dainora buvo sulaukusi pašaipių patarimų bent porai metų užsidaryti sporto salėje ir iš jos neišlįsti, nes tai, pasak kritikų, buvo vienintelis būdas pasiekti norimas formas, tačiau Dainorai pavyko tai padaryti per metus.

„Buvo nelengva ir buvo visai kitaip nei sportuojant vienai. Nors buvau lankius salę, sportavus, tačiau prasidėjus keliui link scenos, supratau, kad aš niekada iš tikrųjų nesportavau. Treniruotėse buvo labai sunku, mitybos pasikeitimai  buvo dar sunkesni.

Būdavo labai sunku nenuklysti, nes dievinu saldumynus, be jų gyventi man buvo iššūkis. Bet noras įrodyti sau ir kitiems, kurie manim netikėjo, buvo didesnis.  Užlipau į sceną ir užėmiau 4 vietą savo kategorijoje. Mano kūnas per tą laiką pasikeitė neatpažįstamai: skeptikai negalėjo patikėti, kad tai aš, turiu presą ir stoviu su Lietuvos bikinistėm!“, – juokiasi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia – nepamesti galvos

Dabar Dainora yra išpildžiusi dar vieną savo svajonę – atidarė „Gražaus kūno studiją“. Ji skirta moterims, kurios nori pakeisti savo kūno linijas. Taip pat yra sukūrusi grupę „Facebook“, kurioje kartu su kitais žmonėmis laikosi 28 dienų dietos, dalinasi receptais.

„Stengiuosi atsiduoti 100 proc. ir perteikti savo motyvaciją kitoms. Nėra nieko maloniau nei stebėti, kaip pasikeitė ne vien moterų išvaizdos, bet ir pasitikėjimas! Yra moterų, kurios numetė net po 20kg ar 35kg, jos tiesiog pražydo!“, – džiaugiasi mergina.

Pati mergina savo laisvalaikio be sporto neįsivaizduoja – laisvu metu ji užsiimti dailiuoju čiuožimu, vasarą su šeima žaidžia tenisą, o žiemą slidinėja. Kai už lango lyja, mergina laiką leidžia lovoje, apsigaubusi pledu ir žiūrėdama gerą filmą.

Mergina pataria, kad reikia nepamesti galvos ir pradėti keisti gyvenimo būdo po pamatytos stebuklingų produktų reklamos. Svarbiausia – susirasti žmogų, kuris nukreips tinkama linkme ir taip leis pasiekti ne tik norimus rezultatus, bet ir padės sutaupyti pinigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų