REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra daugiau nei 100 rūšių persimonų, tačiau dauguma jų skirstomos į dvi klases – tai gilės formos „Hachiya“ persimonai ir pomidoro formos „Fuyus“ persimonai.

Yra daugiau nei 100 rūšių persimonų, tačiau dauguma jų skirstomos į dvi klases – tai gilės formos „Hachiya“ persimonai ir pomidoro formos „Fuyus“ persimonai.

REKLAMA

Jų skirtumas yra esminis. „Hachiya“ persimonai būtinai turi būti labai minkštos, kone drebučių konsistencijos, tik tuomet juos galima valgyti, ir tik tuomet jie būna labai skanūs, o „Fuyus“ persimonus reikėtų valgyti dar traškius.

Kaip rinktis persimonus: Kad ir kokios rūšies jie bebūtų, reikėtų rinktis, gilių, sodrių spalvų vaisius. Kai kurie ekspertai teigia, kad ploni juodi dryželiai ant „Hachiya“ persimonų žymi ypač saldžius vaisius.

Jei ieškote iki galo prinokusių „Hachiya“ persimonų, ant jų žievelės ieškokite juodų dėmelių. Tai tikrai nereiškia, kad persimonas sugedęs.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip laikyti persimonus: Persimonų nokimo procesas nesustoja juos nuskynus. „Hachiya“ persimonų atveju net gali būti geriau juos pirkti dar iki galo nesunokusius, o tuomet nokimo proceso pabaigos sulaukti namie, ir taip pat nesirinkti apdaužytų vaisių.

REKLAMA

Kartais rekomenduojama iki galo neprinokusius „Hachiya“ persimonus užšaldyti, kad būtų galima juos valgyti kada panorėjus, tačiau, žinoma, vaisiaus skonis nebebus tas pats. Abi persimonų rūšys turi būti laikomos kambario temperatūroje. Jei juos laikysite šaldytuve, persimonai greitai suges.

Kaip ruošti persimonus: Sunokę „Hachiya“ vaisiai yra puikus desertas – pakanka persimono viršuje padaryti „X“ formos įpjovimą ir tuomet žievelę atlenkti kaip gėlės žiedlapius, ant viršaus uždėjus truputį viskio skonio plaktos grietinėlės ir skrudintų graikiškų riešutų.

„Fuyus“ persimonus rekomenduojama supjaustyti plonais griežinėliais ir pagardinti trupučiu mėtų ir laimo sulčių – toks garnyras idealiai tinka kiaulienos patiekalams. Taip pat juos galite pasaldinti cukrumi ir lašeliu apelsinų skonio likerio – išeis puikus desertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų