Yra daugiau nei 100 rūšių persimonų, tačiau dauguma jų skirstomos į dvi klases – tai gilės formos „Hachiya“ persimonai ir pomidoro formos „Fuyus“ persimonai.

Persimonai - vieni populiariausių žiemos sezono vaisių. Shutterstock nuotr.

Persimonai - vieni populiariausių žiemos sezono vaisių. Shutterstock nuotr.

Jų skirtumas yra esminis. „Hachiya“ persimonai būtinai turi būti labai minkštos, kone drebučių konsistencijos, tik tuomet juos galima valgyti, ir tik tuomet jie būna labai skanūs, o „Fuyus“ persimonus reikėtų valgyti dar traškius.

Kaip rinktis persimonus: Kad ir kokios rūšies jie bebūtų, reikėtų rinktis, gilių, sodrių spalvų vaisius. Kai kurie ekspertai teigia, kad ploni juodi dryželiai ant „Hachiya“ persimonų žymi ypač saldžius vaisius.

Jei ieškote iki galo prinokusių „Hachiya“ persimonų, ant jų žievelės ieškokite juodų dėmelių. Tai tikrai nereiškia, kad persimonas sugedęs.

Kaip laikyti persimonus: Persimonų nokimo procesas nesustoja juos nuskynus. „Hachiya“ persimonų atveju net gali būti geriau juos pirkti dar iki galo nesunokusius, o tuomet nokimo proceso pabaigos sulaukti namie, ir taip pat nesirinkti apdaužytų vaisių.

Kartais rekomenduojama iki galo neprinokusius „Hachiya“ persimonus užšaldyti, kad būtų galima juos valgyti kada panorėjus, tačiau, žinoma, vaisiaus skonis nebebus tas pats. Abi persimonų rūšys turi būti laikomos kambario temperatūroje. Jei juos laikysite šaldytuve, persimonai greitai suges.

REKLAMA

Kaip ruošti persimonus: Sunokę „Hachiya“ vaisiai yra puikus desertas – pakanka persimono viršuje padaryti „X“ formos įpjovimą ir tuomet žievelę atlenkti kaip gėlės žiedlapius, ant viršaus uždėjus truputį viskio skonio plaktos grietinėlės ir skrudintų graikiškų riešutų.

„Fuyus“ persimonus rekomenduojama supjaustyti plonais griežinėliais ir pagardinti trupučiu mėtų ir laimo sulčių – toks garnyras idealiai tinka kiaulienos patiekalams. Taip pat juos galite pasaldinti cukrumi ir lašeliu apelsinų skonio likerio – išeis puikus desertas.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Rusijoje pro langą – neįtikėtinas reginys: atrodė lyg sapnuotų
DABAR RODOMA
Rusijoje pro langą – neįtikėtinas reginys: atrodė lyg sapnuotų
DABAR RODOMA
Važiuojant kelyje bauginantis vaizdas iš dangaus sukėlė nerimą
DABAR RODOMA
Vairuotojai kelyje sutiko Eloną Muską: jo automobilis – priverčia išsižioti
DABAR RODOMA
NBA išplatino įrašą Kobe Bryanui atminti: griebia už širdies
DABAR RODOMA
Pamatykite: 10 Kobe Bryanto metimų, atnešusių komandai pergalę
DABAR RODOMA
40 įspūdingiausių Kobe Bryanto karjeros dėjimų
DABAR RODOMA
Bryanto karjeros kelias NBA
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
REKLAMA
Taip ruoštų bulvių tikrai neatsisakysite
Jei norite greitos ir sočios vakarienės, keptos bulvės tiks visada. O jeigu jas ruošite pagal specialų graikišką receptą, liksite dar labiau sužavėti. Prireiks: kilogramo ...
Rauginti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Žiemą ypač mėgstate raugintas daržoves? Pasak atliktų tyrimų, jose yra ypač daug naudingų medžiagų, todėl šiandien dalijamės paprastu raugintų agurkų receptu. Reikės: 1 ...
Cepelinai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių ...
Amerikietiška bulvių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Sočių salotų mėgėjų džiaugsmas – amerikietiškos bulvių salotos. Labai lengvai paruošiamos ir visada pavykstančios. Keletas paprastų ingredientų ir gardžios salotos, tinkančios ...
Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite
Tinklaraštininkė Rasa siūlo išbandyti labai gardžią vištienos mišrainę. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Tai – karališkos, pasakiškai skanios. ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų