„Mums patiko, ne ta žodis, skonis toks švelnus, tirpstantis burnoje, toks nepaprastai gundantis kartoti. Tiesą sakant man jis labiau priminė varškės apkepą nei pyragą, bet labai skanų apkepą, tokį neeilinį, proginį. Jis ir išvaizdus, ir skanus, ir tinkantis bet kokiam šventiniam ar kasdieniniam stalui“, – sako tinklaraštininkė.

Obuolių pyragas (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Obuolių pyragas (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Reikia: 3–4 nedidelių obuolių; 4 kiaušinių; 120 g rudojo cukraus (šį kart naudojau baltajį); pakelio vanilinio cukraus; 1–2 a.š. nuo citrinos nutarkuotos žievelės; 2 a.š. kepimo miltelių; 600 g varškės (naudojau ricotą); 200 ml grietinėlės (tinka liesa); 130 g manų kruopų; 2 v.š. abrikosų ar obuolių džemo; sviesto formai patepti; cukraus pudros (nebūtinai).

GAMINIMAS

Į nedidelį dubenėlį suberti manų kruopas, užpilti grietinėle, gerai išmaišyti ir palikti išbrinkti 10-20 minučių.

Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išplakti iki baltumo. Į kaiušinių plakinį įmaišyti varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišyti. 

REKLAMA

Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą torto formą) ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių. 

Per tą laiką pasiruošti obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, atsargiai išimti sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauti (pjauti taip, kaip matosi nuotraukose).

Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukti iš orkaitės, išdėlioti obuolius ir šauti atgal, kepti dar ~40 min. (viso kepiau 65 minutes, per paskutines 5 minutes kaitrą padidinau iki 200 C).

Džemą pašildyti, kol paskystės ir ištepti juo pyrago viršų. Pabarstyti cukraus pudra.

Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Laisvalaikis virtuvėje

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
REKLAMA
Amerikietiška bulvių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Sočių salotų mėgėjų džiaugsmas – amerikietiškos bulvių salotos. Labai lengvai paruošiamos ir visada pavykstančios. Keletas paprastų ingredientų ir gardžios salotos, tinkančios ...
Karališka mišrainė pagal Rasą: tikrai kartosite
Tinklaraštininkė Rasa siūlo išbandyti labai gardžią vištienos mišrainę. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Tai – karališkos, pasakiškai skanios. ...
Faršo lizdeliai nepaliks abejingų: skonis tiesiog liuks (https://worldrecipes.eu/lt nuotr.)
Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą dalijamės faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu. Reikės: 700 gramų faršo, 2 kiaušinių, svogūno, 2 skiltelių ...
Artūras Čiurlionis (nuotr. asm. archyvo)
Lazdijų rajone gyvena Artūro Čiurlionio ir Vilijos Padimanskienės šeima. Jie – mokyklų vadovai, tačiau abu turi neįprastus pomėgius: Artūras kepa šakočius, o Vilija – duoną. ...
Kotletai du viename: jų daras privers maloniai nustebti
Jeigu norisi palepinti save, šeimą arba užsukusius draugus kažkokių įdomiu ir originaliu, pabandome išsikepti šiuos neįprastus kotletus. Ir senas patiekalas atgims visiškai ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų