REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
5 sprendimai kambariui, kuris auga kartu su vaiku
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vaikai iš prigimties yra pasaulio atradėjai ir tikri nuotykių ekspertai. Tačiau tinkamai įrengtame kambaryje jų vaizduotė gali atsiskleisti dar plačiau. Ir visai nesvarbu, ar kalbame apie mažylį, kuriam namuose dar viskas nauja, ar apie paauglį, kasdien keičiantį savo nuomonę, su IKEA baldais ir interjero detalėmis galite sukurti vaikų kambarį, kuriame augti bus smagu ir patogu.

12

Vaikai iš prigimties yra pasaulio atradėjai ir tikri nuotykių ekspertai. Tačiau tinkamai įrengtame kambaryje jų vaizduotė gali atsiskleisti dar plačiau. Ir visai nesvarbu, ar kalbame apie mažylį, kuriam namuose dar viskas nauja, ar apie paauglį, kasdien keičiantį savo nuomonę, su IKEA baldais ir interjero detalėmis galite sukurti vaikų kambarį, kuriame augti bus smagu ir patogu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Nuo kūdikystės iki paauglystės

Patogi lovelė ir vystymo stalas – ko gero, pirmieji baldai, kuriuos įsigyjate, įrenginėdami kūdikio kambarį. Tačiau ką su jais veikti, vaikus ūgtelėjus? Žinoma, galite paslėpti sandėliuke ir laukti, kol vėl prireiks, arba padovanoti būsimiems tėveliams, bet... Yra ir taupesnis sprendimas – augančio vaiko kambariui rinkitės „augančius“ baldus. 

REKLAMA

Parduotuvėje IKEA galite įsigyti vystymo stalą, kuris vėliau galės tarnauti kaip kitas baldas. Pavyzdžiui, vystymo stalas STUVA, vaikus išaugus sauskelnes, taps rašomuoju arba žaidimų stalu, iš stalo SUNDVIK lengvai padarysite komodą, o stalas SOLGUL virs talpia lentyna.

Ta pati taisyklė tinka ir kalbant apie vaikišką lovą. Kūdikio lovelė SUNDVIK tarnaus ne vienus metus, nes mažyliui išmokus pačiam įlipti ir išlipti, vieną apsauginę sienelę bus galima nuimti. O vaikams nuo 3 metų tiks tos pačios serijos lovų rėmai. Keičiamo ilgio lovos rėmą SUNDVIK lengva pritaikyti prie vaiko ūgio (jis prailginamas nuo 137 iki 207 cm ir išlaiko iki 100 kg svorį), o dėl paprasto dizaino – ir prie nuolat kintančių norų bei skonio. Tad investavę į šį baldą kūdikystėje, naujos lovos galėsite nepirkti iki pat paauglystės.

REKLAMA
REKLAMA

2. Neapsiribokite vien vaikiškais baldais

Įrenginėdami vaikų kambarį, pagalvokite ne tik apie kūdikio lovelę, vystymo stalą, bet ir apie baldus, kurie padės jums patogiai leisti laiką kartu. Gulimasis fotelis GRÖNLID pravers, norint pailsėti, kol mažylis miega, taip pat – atėjus laikui vystyti ar maitinti. O kai vaikas pradės kambaryje gyventi savarankiškai, ant fotelio bus patogu skaityti ar priimti draugus.

3. Nuosava spinta – būdas mokytis savarankiškumo

Vaikams paūgėjus, kambaryje gali (o kartais net ir privalo) atsirasti papildomų baldų. Vaikiškam ūgiui pritaikyti daiktų laikymo deriniai STUVA padeda mažyliams mokytis savarankiškumo: patiems pasikabinti drabužius spintoje, išsirinkti žaislus ar vėl juos sutvarkyti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atviros lentynos puikiai tiks mėgstamiausių žaislų ekspozicijai ir vaikiškų darbelių bei knygų kolekcijoms, aukštesnė spinta su skersiniu – drabužėliams, o paslėpti netvarką ir apsaugoti daiktus nuo dulkių padės talpūs stalčiai, kuriuose pakaks vietos viskam. Be to, kartą įsigijus STUVA, naujų baldų pirkti nebereikės – modulinės sistemos dydį, durelių spalvą ir vidines detales galėsite keisti kartu su augančio vaiko poreikiais.

4. Tvarkyti kambarį – vaikų žaidimai!

Kai vien tik spintos nepakanka arba kambaryje jai nėra vietos, tvarkingai laikyti žaislus galima mažesnės komodos stalčiuose ar specialiai tam skirtose dėžėse. Žaismingo dizaino dėžės FLYTTBAR ne tik padės greičiau susitvarkyti, bet ir papuoš kambarį, lavins augančio vaiko vaizduotę ir labai pravers, leidžiantis į keliones ir nuotykius namuose. Lagamino formos dėžės pakankamai talpios, tačiau kompaktiškos, todėl lengvai tilps po lova, o praktiška rankena net mažam vaikui bus patogi paimti ir nešti.

REKLAMA

5. Erdvė kūrybai ir namų darbams

Mokyklinio amžiaus vaikų kambaryje turi tilpti ne tik lova ar spinta, bet ir mokymosi vieta. Kuo kūrybiškiau ir patogiau ją įrengsite, tuo didesnė tikimybė, kad motyvacijos ruošti namų darbus nepristigs. 

Nuo ko pradėti? Mūsų pasiūlymas – rašomasis stalas PÅHL su ryškių spalvų kojomis ir trimis aukščio padėtimis. Kol vaikas dar neina į mokyklą, prie jo smagu piešti, spalvinti ar užsiimti darbeliais, o ruošiantis į pirmą klasę, galima prie stalo pritvirtinti papildomą spintelę ar antstalinę lentyną (jų taip pat yra baldų serijoje PÅHL), kad atsirastų daugiau vietos piešimo ir rašymo reikmenims, aplankams bei vadovėliams.

Vaikams nuo 15 metų jau tinka suaugusiųjų biuro baldai: stalčių spintelės ir rašomieji stalai ALEX bei įvairių spalvų reguliuojamos kėdės LÅNGFJÄLL, kurioms taikoma 10 metų garantija.

Daugiau baldų ir sprendimų vaikų kambariui rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų