REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikose vasarą gimė vos 22 gestacijos savaičių ir 350 gramų sverianti mergaitė. Tai mažiausias išgyvenęs naujagimis šalyje.

Kauno klinikose vasarą gimė vos 22 gestacijos savaičių ir 350 gramų sverianti mergaitė. Tai mažiausias išgyvenęs naujagimis šalyje.

REKLAMA

Trečiadienį jos biologinis amžius yra jau daugiau nei 5 mėnesiai, o ji sveria 3,5 kilogramo.

Iki šiol Lietuvoje mažiausias naujagimis buvo 28 gestacijos savaičių ir svėrė 450 gramų. 

Kaip atrodo vaikelis 22 nėštumo savaitę?

Tokio amžiaus vaikelis tampa vis panašesnis į naujagimį, tačiau vis dar yra labai mažutis: nedidelės cukinijos dydžio. Jis yra vidutiniškai 27,5 cm ilgio ir sveria apie 430 gramų.

Jo oda dabar susiraukšlėjusi, tačiau vaikeliui priaugant svorio pamažu išsilygins. Visą vaisiaus kūną ir galvą dengiantys plonyčiai plaukeliai (vadinami lanūgu) dabar yra gerai matomi.

Akys vis dar užmerktos, tačiau jau išsivysčiusios: tik rainelei, spalvotajai akies daliai, vis dar trūksta spalvos pigmento.

REKLAMA
REKLAMA

Lūpos tampa vis išraiškingesnės, o po dantenomis toliau vystosi būsimų dantukų užuomazgos.

Anksčiau gimė ir rekordinio svorio naujagimis

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar šią vasarą Kaune gimė rekordinio svorio naujagimis. Šio miesto Krikščioniškuose gimdymo namuose liepos mėnesį gimė net 6060 g sveriantis, 56 cm ūgio berniukas.

REKLAMA

Šią žinią savo „Facebook“ paskyroje pranešė patys Krikščioniškų gimdymo namų darbuotojai:

„Savaitgalį Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gimė 6060 g sveriantis, 56 cm ūgio berniukas. Prieš 4 metus čia gimė ir Tauro sesutė. Abu vaikai gimė per Cezario pjūvius.

Net kelis dešimtmečius čia dirbantys medikai neprisimena tokio augaloto naujagimio. Gal tai naujasis Sabonis“, –  buvo dalijamasi paskyroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų