REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Greta neneigia, kad ji be galo mėgsta apsipirkinėti, tačiau taip pat stengiasi saugoti ir gamtą (nuotr. asm. archyvo)

Kaunietė Greta Girdžiūtė-Kazlauskienė (25) ilgą laiką kitų buvo vadinama apsipirkimų maniakė. Mat ji pati sunkiai suskaičiuotų, kiek tiksliai turi drabužių, o jos spintoje puikuojasi net šimto porų batų kolekcija. Tačiau lemtinga pažintis su vyru ir noras prisidėti prie gamtos išsaugojimo, paskatino moterį pradėti domėtis „Zero waste“ judėjimu.

10

Kaunietė Greta Girdžiūtė-Kazlauskienė (25) ilgą laiką kitų buvo vadinama apsipirkimų maniakė. Mat ji pati sunkiai suskaičiuotų, kiek tiksliai turi drabužių, o jos spintoje puikuojasi net šimto porų batų kolekcija. Tačiau lemtinga pažintis su vyru ir noras prisidėti prie gamtos išsaugojimo, paskatino moterį pradėti domėtis „Zero waste“ judėjimu.

REKLAMA

Verslininkė, makiažo specialistė ir penkių mėnesių Smiltės mama G. Kazlauskienė pripažįsta, kad ji aktyviai domisi gamtos išsaugojimu, tačiau kaip ji pati juokauja, išprotėjusi dėl to tikrai nėra.

Tausodama gamtą, moteris savo dukrelei naudoja daugkartines sauskelnes, namuose rūšiuoja šiukšles, o pati sau naudoja tik daugkartinius kavos puodelius ir pirkinių maišelius.

„Nuo pat dukters gimimo pradėjome naudoti daugkartines sauskelnes, kol kas puikiai tai sekasi daryti ir manau, kad šios idėjos mes nepaleisime ir toliau. Savo automobilyje visada vežiojuosi daugkartinį kavos puodelį, esu juo labai patenkinta“, – sako pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpimo semiasi iš interneto

Makiažo specialistė Greta taip pat jau kuris laikas nebeperka ir vienkartinių maišelių, o susipažinusi su savo vyru namuose aktyviai pradėjo rūšiuoti ir šiukšles.

REKLAMA

„Mano vyras rūšiuodavo šiukšles dar prieš mūsų pažintį, aš prieš tai to nedariau. Tačiau namuose dabar ne tik aktyviai rūšiuojame, bet atskirai dedame ir plastmasinius butelius. Tikrai nėra gėdos nuvažiuoti iki taromato ir juos priduoti“, – šypteli moteris.

Pašnekovės paklausus, iš kur atsirado toks didelis noras saugoti gamtą, moteris prasitaria, kad jos mąstymas pasikeitė po dukters gimimo. O ir skaitydama internete bei matydama įkvepiančius pavyzdžius kitų moterų anketose, ji ėmė apie „Zero waste“ judėjimą domėtis ir dar plačiau.

REKLAMA
REKLAMA

Dukros spintoje – 40 batelių

Tiesa, tie, kurie pažinojo Gretą dar anksčiau, ganėtinai nustebtų, sužinoję, kad ji aktyviai domisi „Zero waste“ judėjimu. Mat dar prieš kurį laiką moteris aktyviai šluodavo parduotuvių vitrinas, o visi kiti aplinkiniai juokais ją vadindavo net ir parduotuvių maniake.

Tačiau moteris atvirai prisipažįsta, kad ji šiandien puikiai sugeba išlaviruoti tarp gamtos saugojimo, neatsisakydama to, kas jai teikia didžiausią malonumą – pirkinių.

Vos kelių mėnesių sulaukusi moters dukrelė Smiltė dabar turi sukaupusi jau net keturiasdešimt vaikiškų batelių porų, o pati Greta savo spintoje turi ne mažiau nei šimtą batų porų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Makiažo specialistė patikina, kad visada reikia mėgautis gyvenimu, tik vertėtų nepamiršti ir mūsų planetos.

„Man grožis ir estetika yra esminiai dalykai. Neturėtume atsisakyti visko, kas mus džiugina ir vaidinti, kad esame priklausomi nuo gamtos tausojimo ir nuo to viskas pasikeis.

Vis tiek neįmanoma gyventi absoliučiai be šiukšlių. Prie gamtos saugojimo galima prisidėti įvairiais būdais ir aš prie to prisidedu savaip“, – patikina pašnekovė.

Neketina vaidinti

Moteris atvirauja, kad jai itin nepatinka, kai kiti žmonės apsimetinėja tikrais gamtos saugojimo entuziastais, o paklausus esminių klausimų, pasirodo, kad jie tokie tikrai nėra.

„Būna, kad paklausi paprastų klausimų, pavyzdžiui, ar naudoja daugkartines sauskelnes ir atsako, kad nenaudoja. Vadinasi, šioje vietoje prie gamtos saugojimo jie neprisideda. Galima vaidinti kiek tik norime, bet gyvenime visko pakeisti, tikrai nepavyks“, – sako ji.

REKLAMA

Penkių mėnesių dukrytės mama net neketina neigti, jog ją kiti vadina apsipirkimų maniake. Nors prasitaria, kad ji tokia daugiau galbūt buvo praeityje, o dabar stengiasi save ir savo pirkinių sąrašą išmokti kontroliuoti.

Drabužius atiduoda labdarai

Po pasirodymo vienoje televizinėje laidoje, Greta sulaukė ir skaudesnių komentarų. Pavyzdžiui, kad toks jos besaikis pirkimas yra tik tuštybių mugė, tačiau pati moteris dėmesio į aplinkinių replikas tikrai nekreipia.

„Žmonės, kurie sau to negali leisti, tą ir vadina tuštybių muge. Jeigu aš ir perku daug, tai nereiškia, kad aš daiktų po to neatiduodu, nesidalinu su žmonėmis. Aš kaip tik suteikiu net ir pagalbą, naudotus drabužėlius atiduodu žmonėms, kuriems jų trūksta“, – patikina moteris ir priduria:

REKLAMA

„Jeigu turi daug, tai nereiškia, kad esi tuščias žmogus. O jeigu dar moki ir dalintis, tai yra puiku. Todėl daugelis žmonių galėtų pasimokyti išlaikyti save ir dar prisidėti prie gamtos tausojimo, pasidalinti savo jau atliekamais daiktais ir su žmonėmis, kuriems to reikia“.

Dabar mokosi tiek nebeišlaidauti

Greta itin nuoširdžiai kalba apie norą prisijungti prie gamtos saugojimo, o ir slėpti savo hobio pirkti gražius daiktus tikrai neketina. Pašnekovė patikina, kad būtent toks nuoširdumas yra pagrindinė moters gyvenimo vertybė.

„Aš pati esu makiažo specialistė, vedu mokymus ir ką teigia mano mokiniai, kodėl jie sugrįžta pas mane – tik dėl mano nuoširdumo. Niekada nesu pamelavusi, o į savo darbą įdedu visą savo širdį. Nuoširdumą aš labai vertinu ir palaikau“, – patikina moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kaip į tokius moters pirkinius reaguoja pats jos vyras, Greta atvirauja, kad būtent jis ir pakeitė moters mąstymą bei gyvenimo būdą:

„Aš su juo išmokau taupyti ir mažiau pirkti. Savo dukrelės aš labai norėjau ir laukiau, todėl ir pirkdavau jai kiekvieną dieną, mėgaudavausi pirkiniais.

O dabar pati sau neleidžiu pirkti, man puikiai tarnauja seni daiktai, o ir vyras mane skatina vis labiau neišlaidauti tuštiems daiktams ir mėgautis tuo, ką turiu. Mano požiūris keičiasi kiekvieną dieną“, – pasakoja ji.

Ypatingas dienas pamini prašmatniose šventėse

Nors moteris dabar puikiai išsiverčia su tiek daiktų, kiek ji jų turi, vis dėlto ji prisipažįsta, kad ateityje pirkinių dar tikrai bus.

REKLAMA

„Buvo laikai, kai labai daug investuodavau į savo drabužius, batus, aš tuo mėgaudavausi. O dabar to nėra ir man visko užtenka, taip pat ir mano dukrelei. Žinoma, ateis toks amžius, kai vėl ieškosiu dukrai, pirksiu ir tikrai to neneigiu. Tai ne paslaptis ir man to ne gėda pasakyti garsiai“, – sako makiažo specialistė.

Pati Greta teigia, kad jos gyvenime yra svarbu grožis ir estetika, todėl nieko keisto, kad simbolines šeimos datas ji visuomet pamini, organizuodama stilingas ir jaukias šventes.

Saugoti gamtą galima įvairiais būdais

Vestuvės, kūdikio lyties atskleidimo šventė, dukrelės sutiktuvių šventė, grožio salono gimtadienio šventė, o kur dar ir laukiama pusės metų dukrytės diena – moteris visas šias datas pažymi dekoruotose šventėse. Kaip sako pati pašnekovė, jai tai teikia itin didelį džiaugsmą.

REKLAMA

„Aš visą gyvenimą svajojau būti arba renginių organizatore, arba makiažo specialiste. Galiu atskleisti paslaptį, kad mes taip pat švęsime ir dukrytės pusės metukų šventę.

Džiaugtis galima kiekvienu periodu ir jeigu yra galimybė, kodėl gi nepasipuošti, gražiai neapsirengti ir nepasidžiaugti tuo su visais“, – mąsto Greta.

Kaunietė makiažo specialistė save vadina tuo viduriuku tarp naujų daiktų pirkimo ir gamtos saugojimo. Paklausus, kaip pavyksta laviruoti tarp šių dviejų pasirinkimų, Greta patikina, kad viskas priklauso tik nuo mūsų pačių suvokimo.

„Manau, kiekvienas turime suvokti, kad ką paėmėme iš gamtos, tą turime ir grąžinti. Tas žinojimas ir paskatina norą prisidėti prie gamtos išsaugojimo. Jeigu daug perki, galima gamtą saugoti ir kitais būdais. Kiekvienas galime prie to prisidėti, atrandant savo būdus“, – šypteli moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų