REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Našlė neatpažino savo namų: pamačiusi net pravirko  (organizatorių nuotr.)

Našlė Danutė, ką tik į savarankišką gyvenimą išleido savo užaugusius vaikus ir namuose liko visiškai viena. Moteris pratinasi prie pasikeitusių aplinkybių ir mokosi gyventi kitaip. Atversti naują gyvenimo lapą jai padės TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“.

8

Našlė Danutė, ką tik į savarankišką gyvenimą išleido savo užaugusius vaikus ir namuose liko visiškai viena. Moteris pratinasi prie pasikeitusių aplinkybių ir mokosi gyventi kitaip. Atversti naują gyvenimo lapą jai padės TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“.

REKLAMA

Danutės gyvenimas nebuvo lengvas. Ji patyrė daug išbandymų, neteko vyro, taigi vaikus augino viena. Moteris visą gyvenimą, laiką ir meilę skyrė dukrai ir sūnui, bet dabar atėjo metas pasirūpinti savimi.

„Pagrindinis mano tikslas buvo užauginti vaikus padoriais žmonėmis ir išleisti juos į gyvenimą. Taigi, nebuvo laiko sau. Bet vaikai užaugo ir pakėlė sparnus. O dar netekau ir ištikimiausios savo draugės vilkšunės. Ir visa tai nutiko per pusę metų. Dabar likau visiškai viena. Taigi nusprendžiau, kad reikia gyventi dėl savęs“, – savo istoriją pasakoja Danutė.

Tačiau iš užburto rato pabėgti neleidžia sienos, kurios primena ne pačius geriausius laikus. „Turiu daug draugų, bet vengiu juos kviestis į svečius, nes namai ne tokie, kokių norėčiau. Jei namai būtų sutvarkyti gražiau, jausčiau didesnį pasitikėjimą savimi“, –  sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Danutė užsiregistravo į „Namų idėja su IKEA“ projektą norėdama atnaujinti svetainę: „Šiame kambaryje noriu pakeisti viską! Kad būtų erdvu, šviesu, gražu. Noriu gražaus kampelio poilsiui ir svečių priėmimui“.

REKLAMA

Danutės svajones įgyvendinti padės IKEA interjero dizainerė Toma Montvilaitė. Moterims besikalbant apie norimus pokyčius, išaiškėjo, kad Danutę dažnai lanko penkiametis anūkas Adomas, tad abi sutarė, jog būtų gerai ir anūkėliui turėti mielą kampelį. Mat anksčiau jis vis kartodavo, kad močiutės namai negražūs.

„Moteris jau seniai nebesijautė gerai savo tamsioje svetainėje. Lubos ir sienos buvo suskeldėję, trūko jaukumo, o masyvūs baldai ir tamsios užuolaidos sugerdavo per langą patenkančią šviesą. Baldai kambaryje taip pat išdėstyti nefunkcionaliai. Pavyzdžiui, žiūrėti televizorių tekdavo pasisukus šonu“, –  įspūdžiais dalijasi dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimo kambario interjerą padiktavo šių namų gyventojos norai, veiklos, kurioms tarnaus erdvė, bei siekis turėti modernaus stiliaus namus. Tad griozdiški ir tamsūs baldai užleido vietą moderniems, elegantiškiems ir šviesiems. IKEA dizainerė kambarį papildė ir vis labiau populiarėjančiais akcentais iš natūralių medžiagų – pintais padėklais, krepšiais, kilimu. Tai erdvei suteikė jaukumo.

„Danutės svetainėje pritaikiau interjero gudrybę. Kambario koloritą parinkau tokį, kad norint atsinaujinti, pavyzdžiui, keičiantis sezonams, tai nereikalaus didelių išlaidų ar laiko. Svetainės baldai sudaro vieningą pagrindą, o jį papildo kambaryje atsikartojančios tam tikros spalvos detalės. Tai reiškia, kad šeimininkei tereikės pakeisti kambaryje esančius rožinius akcentus kita spalva ir jis atrodys visai kitaip“, – atskleidžia T. Montvilaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizainerė taip pat įsitikinusi, kad daug džiaugsmo namų gyventojai suteiks svetainėje sukurtas jaukus skaitymo kampelis jai ir anūkui. Na, o šalia esančioje elegantiškoje knygų lentynoje tilps visos moters šiuo metu rūsyje laikomos knygos.

„O viešpatie, ar čia mano namai? Kaip gražu! Negali būti. Negaliu patikėti, kad aš taip gražiai gyvensiu“, – išvydusi atnaujintą svetainę Danutė ir verkė iš džiaugsmo, ir jaudinosi, ir negalėjo atsistebėti pokyčiais.

Tikros emocijos ir praktiniai patarimai, kaip susikurti gražią ir jaukią svetainę – šį penktadienį 17.55 val. TV3 laidoje „Namų idėja su IKEA“.

 

„Namų idėja su IKEA“ – penktadienį 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų