REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Garsiausių mafijos vadų kapai - lyg iš kino filmo: primena teatrą

Žurnalistas ir rašytojas, kriminalinių knygų autorius Dailius Dargis dalijasi nuotraukomis, kaip atrodo Lietuvos ir pasaulio kriminalinio pasaulio atstovų antkapiai ir paminklai.

9

Žurnalistas ir rašytojas, kriminalinių knygų autorius Dailius Dargis dalijasi nuotraukomis, kaip atrodo Lietuvos ir pasaulio kriminalinio pasaulio atstovų antkapiai ir paminklai.

REKLAMA

Jo teigimu, kone kiekvienas mirusysis pagerbiamas išskirtinai, paminklai – prabangūs, o kai kurie kauniečiai perka net madingiausius Amerikoje pagamintus karstus.

Karstus užsako Amerikoje

„Lietuvos kriminalinio pasaulio atstovų laidotuvės ir jų papročiai – verti atskiro pasakojimo. Kaip šie žmonės lydi savo artimuosius ir buvusius bendražygius į paskutinę kelionę, prieš kurį laiką sutiko papasakoti keletas laikinosios sostinės laidojimo verslo atstovų.

Įdomiausia, kad mūsų šalies gangsterių, kritusių nuo konkurentų kulkų, antkapiai tarsi du vandens lašai nukopijuoti nuo Rusijos mafijos autoritetų ir „vagių įstatyme“ paminklais virtusių antkapių.

REKLAMA
REKLAMA

Naujais faktais atnaujintoje „Tikrojoje Daktarų istorijoje“ po ilgų derybų prašnekinti ilgamečiai ritualinių paslaugų teikėjai pastebėjo ne tik naujoves, bet ir skirtingą gangsterių pasaulio asmenų požiūrį į mirtį bei laidotuves.

REKLAMA

Stengdamiesi išsiskirti laidotuvių prabanga, kai kurie kauniečiai perka madingiausius net Amerikoje pagamintus karstus, kviečia įmantrias gėlių puokštes kuriančius žinomus floristus, nusamdo brangiausius Kaune vizažistus, kurie specialiomis priemonėmis numirėliams padaro grimą, šukuoseną“, - rašo Dailius Dargis.

Laidotuvės primena teatrą

„Turbūt taip elgdamiesi miestiečiai per laidotuves siekia atkreipti ir aplinkinių dėmesį, – svarstė Tomas, ilgus metus dirbęs laidotuvių organizavimo versle. – Dirbdamas šį daugumai nemielą darbą įsitikinau, kad žmogaus palydėtuvės į amžinojo poilsio vietą – tarsi teatras, į kurį susirenka nuoširdžiai jo gedintys giminaičiai ir priešai, ilgą laiką geidę jo mirties.“

REKLAMA
REKLAMA

Kitų Kaune seniausiai veikiančių laidojimo namų vadovas Gintautas G. teigė, kad kriminaliniame pasaulyje pasižymėjusių kauniečių laidotuves organizuojantys artimieji vis dažniau vengia viešumo, pageidauja ramybės ir privatumo.

„Prie bet kurio velionio karsto gerai matyti visas gedinčios giminės santykių spektras. Liūdesys bene geriausiai išryškina ir teigiamas, ir neigiamas net artimiausių žmonių savybes“, – taip kauniečių su kriminaliniu šleifu laidotuves apibūdino pašnekovas.

Gintauto G. žodžiais, apie iškilių miesto asmenybių laidotuvių papročius ir jų užkulisius būtų galima parašyti storą knygą, ji sulauktų nemažo skaitytojų susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Velionio giminaičiai ir artimiausi draugai į laidojimo rūmus dažniausiai ateina dieną, o vakaro prieblandoje skolintais automobiliais ar taksi, užsidėję tamsius akinius ir elegantiškas skrybėles, atvyksta velionių meilužės ir konkurencinių verslo įmonių, kriminalinių grupuočių lyderiai“, – pasakojo laidojimo namų darbuotojas.

Prekinė velionių išvaizda

Ilgametis morgo darbuotojas prisiminė laikus, kai nusikaltėlių grupuočių nariai vos pravėrę morgo duris prašydavo, kad jų žuvę draugai būtų gerai nugrimuoti.

„Man reikia, kad velionis turėtų „prekinę“ išvaizdą“, – taip kartą ekspertui pareiškė vienas susierzinęs morgo svečias, kuris buvo glaudžiai susijęs su Kaune anuomet veikusiomis kriminalinėmis gaujomis.

Šaltinis: https://www.facebook.com/dailius.dargis/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų