naujienų portalas tv3.lt
2019.11.03 11:44

„Vienas skaniausių lietuviškų saldumynų! Dar nesu sutikusi nė vieno žmogaus, kuris nemėgtų tinginio. Nesvarbu tai būtų lietuvis, ar užsienietis, tinginys patinka visiems. Kiek žinau, net Princas Williamas mėgsta tinginį, tik aišku anglišką versiją su šokolado užliejimu ir dar kokiais pagardinimais viduje, bet esmė išlieka ta pati“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Tinginys pagal Liuciją (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Tinginys pagal Liuciją (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 400 g paprastų traškių sausainių; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 190 g sviesto; 2 valg. š. kakavos; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 1 valg. š. cukraus.

GAMINIMAS

Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau).

Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė.

Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.

Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame tinginį visiškai atvėsti.

Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame atvėsusią sausainių masę. Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt). Skanumėlis!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Vardas
2019-11-03 20:50:24
Kam reikalingas cukrus ir saldi kakava? Juk naudojate saldintą kondensuotą pieną. pertekliniai ir visai nereikalingi produktai.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
o ne 2019-11-06 14:25:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
kai tik perskaitau apie "TOBULĄ" gaminį, iškart galiu garantuoti, kad bus kažkas baisaus. Kam reikalingas cukrus ir saldi kakava prie saldinto kondensuoto pieno?????   ATSAKYTI
2019-11-04 19:04:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Aš vietoj sviesto dedu kokoso aliejau. Sviesto negalime valgyti.Pritariu keli ingridientai nereikalingi.   ATSAKYTI
??? 2019-11-06 14:26:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
nuo kada sviesto valgyti negalima???  
Siga 2019-11-04 13:18:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Per daug saldus ir sausainiai. Nemanau kad skanus ir sveika.    ATSAKYTI
Vardas 2019-11-03 20:50:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kam reikalingas cukrus ir saldi kakava? Juk naudojate saldintą kondensuotą pieną. pertekliniai ir visai nereikalingi produktai.   ATSAKYTI
Šitą gaminį 2019-11-03 12:43:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
kurį vadinate tinginiu reikia pervardinti konservatorium.   ATSAKYTI

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Bulvių užkepėlė (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Labiau nei bet ko kito šaltais rudens vakarais pasiilgstate keptų bulvių? Tuomet išbandykite šią bulvių užkepėlę, kuri idealiai tiks kartu su stikline kefyro.  Reikės: ...
Skalbimo mašina (nuotr. 123rf.com)
Kai tvarkomės namuose, kaip dažnai pagalvojame apie daiktų, kurie neatrodo nešvarūs, valymą? Tačiau jei reguliariai ignoruojame tam tikras namų vietas, jose gali gyventi ir ...
Keksas su mėlynėmis ir kefyru (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Labai norėjau kekso su mėlynėmis, dar turėjau šaldytuve šiek tiek kefyro, o šaldiklyje mėlynių, tad šis receptas buvo kaip tik man. Keksas pagaminamas labai greitai, nereikia ...
Avokadai (nuotr. 123rf.com)
Visiems avokadų mėgėjams derėtų suklusti, ši maža gudrybė padės ilgiau išsaugoti avokado likučius, rašoma dailystar.co.uk. Šiuo metu avokadų populiarumas yra pakilęs į ...
Karamelinis obuolių pyragas (Nuotr. Jurgittos virtuvė)
„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų