REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei būtų įmanoma išmokti valdyti savo likimą, ar norėtumėte pabandyti?

Jei būtų įmanoma išmokti valdyti savo likimą, ar norėtumėte pabandyti?

REKLAMA

Bestselerių autorius Paolo Coelho yra pardavęs 65 milijonus savo knygos kopijų, ji yra išversta į 80 kalbų. Svarstote, kodėl? Nes iš jos skaitytojai gali mokytis gyvenimo paslapčių.

„Alchemikas“ pasakoja istoriją apie tai, kaip visata susitelkia padėti tiems, kurie ko nors labai stipriai nori. Apie tai, kaip net ir tuomet, kai tai labai mažai tikėtina, reikia nepasiduoti. Apie tai, kaip įveikti gyvenimo metamus iššūkius ir laimėti kiekvieną kovą.

Sugebėjimas kontroliuoti savo likimą priklauso nuo to, kaip valdome teigiamą savo gyvenimo energiją.

Štai kaip palikti už nugaros neigiamą energiją ir džiaugtis tik teigiamomis vibracijomis, rašoma craigbeck.com.

Nustokite skųstis ir imkitės spręsti problemas

Jei jums kas nors nepatinka, pakeiskite tą dalyką. Greičiausiai negalite suvaldyti visko, kas nutinka jūsų gyvenime, bet galite kontroliuoti savo reakcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas turime galią rasti teigiamą požiūrį net ir visai ne teigiamoje situacijoje. Gyvenimas ne visuomet būna lengvas, dažnai pasitaiko įvairių iššūkių. Svarbiausia problemą apversti taip, kad rastumėte sprendimą.

REKLAMA

Jus neseniai atleido iš darbo? Normalu, kad jaučiatės išsigandę, susigėdę ar net supykę. Tačiau šios emocijos veda į pražūtį ir ištraukia visą jūsų energiją.

Vietoj to, pasinaudokite situacija kaip galimybe susirasti savo svajonių darbą. Užuot koncentravęsi į neigiamus aspektus, raskite priežastį džiaugtis.

Lengva kaltinti save, kai kas nors nepasiseka, ir galvoti, kad išsipildys blogiausias scenarijus. Jei mokysitės, kaip netapti savo paties pikčiausiu priešu, išvengsite neigiamai nuteikiančių pokalbių su savimi.

Teigiamas mąstymas gali prailginti gyvenimo trukmę, sumažinti stresą ir pagerinti savijautą. Toks nusiteikimas taip pat padeda ramiau reaguoti į nesėkmes.

REKLAMA
REKLAMA

Jei kokia nors problema jums atrodo tiesiog neįveikiama, pasižiūrėkite į ją iš kitos perspektyvos. Stenkitės imtis nedidelių pokyčių, kurie jūsų gyvenime gali turėti labai didelę įtaką.

Mažiau galvokite apie save ir daugiau apie kitus

Nesavanaudiški veiksmai yra paprasčiausias būdas aukštyn kojomis apversti neigiamą požiūrį. Geri darbai į gyvenimą ir aplinką prišaukia teigiamų pokyčių.

Pradėkite nuo mažų dalykų, pavyzdžiui, savanoriaudami artimiausioje benamių prieglaudoje. Arba suorganizuokite negendančio maisto išvežiojimą savo apylinkės skurstančioms šeimoms. Padėkite draugui, kuriam reikia išklausymo ir paramos.

Karma atsilygina tiems, kurie duoda kitiems. Pradėti nuo davimo kitiems yra ciklas, dėl kurio pasaulis tampa gražesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būdami nesavanaudiški taip pat jaučiate daugiau dėkingumo už tai, ką turite savo gyvenime. Taip mąstantys žmonės gyvena laimingesni.

Uoliai dirbkite ir nieko nesitikėkite

Darbo srityje visuomet svarbu siekti aukštumų. Nusibrėžkite asmeninius karjeros tikslus, užuot stengęsi įsiteikti savo vadovams.

Jūsų darbo etika labai daug pasako apie jūsų charakterį. Vis dėlto, jei jau dirbate viršvalandžius, darykite tai dėl savęs. Jei pastangas pastebės ir jūsų viršininkė – tuo geriau.

Darbovietėje nutinka ir nesmagių dalykų. Tačiau jei į viską žiūrėsite pozityviai ir būsite atkaklūs, neigiamos energijos išvengsite. Patys sėkmingiausi žmonės susikerta 10 kartų, kol galiausiai vieną kartą jiems pasiseka, o tai – svarbiausia.

REKLAMA

Kad nepritrūktų energijos, geriausia pasisekimo darbe nevertinti skaičiais, o asmeniniu tobulėjimu bei saviugda.

Su tokiu požiūriu vieną dieną būsite patys sau viršininkai.

Taip pat svarbu žinoti, kada laikas kiek atsitraukti. Visiems reikia laiko atsipalaiduoti, pailsėti ir nuo visko atsijungti. Kad neperdegtumėte, išlaikykite sveiką darbo ir gyvenimo pusiausvyrą.

Nustokite lyginti save su kitais

Ar nuolat lyginatės su kitais? Su kitų namais, vyrais, karjeromis ir fiziniu patrauklumu? Tai – užtikrintas būdas į savo gyvenimą prisileisti neigiamos energijos.

88% moterų save lygina su žiniasklaidos priemonėse matomais žmonėmis. Tokie socialiniai palyginimai gali priversti jausti pavydą ir skatinti nevisavertiškumo jausmą. Jie sukuria neigiamas iliuzijas apie save, kurios tiesiog suėda gerą savijautą.

REKLAMA

Žiniasklaida nuolat mums perša mintį, kad nesame pakankami, kad norėdami tapti geriausia savo versija turime ką nors nusipirkti ar ką nors pakeisti. Kreipiame daugiau dėmesio į patiktukų skaičių socialiniuose tinkluose, nei į savo pačių laimės pojūtį.

Tačiau tiesa ta, kad keisti reikia tik savo požiūrį. Vienintelis patvirtinimas, kurio jums reikia, turi kilti iš jūsų pačių.

Kad liktų daugiau energijos, mažiau laiko leiskite žvejodami patiktukus ir daugiau laiko tiesiog gyvendami. Įkvėpimo ieškokite gamtoje, knygose ir santykiuose su žmonėmis. Tikrai ne materialiuose ir paviršutiniškuose dalykuose.

Pritraukiate tai, į ką sutelkiate dėmesį

Traukos dėsnis suteikia žmonėms galią susikurti savo ateitį patiems. Tampate tuo, apie ką galvojate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitelkite į tuos dalykus, kurių norite, ir puoselėkite savo vidines galias, kad svajonės išsipildytų. Kad pasiektumėte savo asmeninį likimą, reikia minčių galios ir veiksmų.

Gyvenime dažnai teks susidurti su manipuliatoriais, žlugdančiais žmonėmis ir pagyrūnais. Gerai apgalvokite, kokie žmonės jus supa. Paleiskite tuos, kurie ištraukia iš jūsų teigiamą energiją arba ją slopina.

Mąstydami teigiamai pritrauksite į savo gyvenimą teigiamus žmones. Taip sukursite ratą žmonių, kurie padės išryškinti visas geriausias jūsų savybes.

Atkreipkite dėmesį į kasdienes savo mintis ir emocijas. Rašykite dienoraštį, kuriame fiksuojate teigiamus emocijų pokyčius jums sukeliančius dalykus ir žmones. Atsitraukite nuo neigiamų komentarų ir dėmesį blaškančių dalykų.

REKLAMA

Jei atrodo, kad viską aptraukia migla ir niekas nebeaišku, pamedituokite. Kasrytinė meditacija padės išvalyti kūną ir protą nuo toksinų ir neigiamos energijos, o taip geriau susitelksite į savo kasdienių tikslų siekimą.

Dažnai ir garsiai juokitės

Juokas padeda išsiskirti endorfinams ir laimės hormonams. Dėl to yra lengviau matyti šviesiąją pusę. Be to, juokas užkrečiamas, todėl taip į aplinką skleisite teigiamas vibracijas.

Būkite komunikabilūs ir savyje bei kituose raskite humoro. Kurkite bendrus planus su šeima, draugais ir kolegomis. Jei jaučiatės nusiminę, pasižiūrėkite kokią nors linksmą televizijos programą arba nusipirkite bilietus į komedijos klubą.

REKLAMA

Juoko taip pat neturėtų trūkti santykiuose su jūsų antrąja puse. Raskite tokį žmogų, kuris priverčia jus šypsotis – taip teigiamų vibracijų srautas bus nuolatinis.

Įvairūs gyvenimo įvykiai ir kasdieniai stresą keliantys dalykai gali labai sumažinti laimės pojūtį. Jei ištinka tragedija, skirkite laiko gijimui, bet nenustokite judėti į priekį. Laimės ieškokite savo viduje ir stenkitės ją skleisti.

Iki galo išgyvenkite kiekvieną savo užsiėmimą – tai vienas geriausių būdų palaikyti teigiamą energiją. Toks nusiteikimas priverčia stabtelėti ir džiaugtis mažais dalykais.

Gyvenimo būdą keiskite teigiama energija

Teigiama energija gali daug padėti jūsų laimės pojūčiui, gerai savijautai ir sveikai savivertei. Ji gali išlaisvinti jūsų sielą, protą ir kūną. Taigi, ar esate pasiruošę puoselėti savo gyvenimo paslaptį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų