REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedinti anūkė liko priblokšta sužinojusi, kad jos močiutė buvo palaidota ne tame kape, rašoma metro.co.uk. Tai paaiškėjo po laidotuvių praėjus 14 metų. Marion Jarvis (82) amžinojo poilsio vieta turėjo būti šeimos kapas, greta jos senelių Elizabeth ir Johno Hooperių.

Gedinti anūkė liko priblokšta sužinojusi, kad jos močiutė buvo palaidota ne tame kape, rašoma metro.co.uk. Tai paaiškėjo po laidotuvių praėjus 14 metų. Marion Jarvis (82) amžinojo poilsio vieta turėjo būti šeimos kapas, greta jos senelių Elizabeth ir Johno Hooperių.

REKLAMA

Tačiau daugiau nei po dešimtmečio kapą aplankę šeimos nariai sužinojo, kad 12 anūkų močiutė buvo palaidota su visiškai nepažįstamais žmonėmis, ne tame kape.

Močiutė buvo palaidota klaidingoje vietoje, esančioje už kelių metrų, apie kurią likę šeimos nariai nieko nežinojo. Velionės anūkė Katherine Quick (32) šį nesusipratimą išsiaiškino, kai jos dukrelė Alice gimė negyva, ir ji paprašė jos pelenus palaidoti greta Marion.

Penartho savivaldybės taryba pripažino, kad įvyko klaida, tačiau negali niekaip paaiškinti, kodėl, kadangi iš prieš 14 metų taryboje dirbusių žmonių šiuo metu nebelikę nė vieno.

REKLAMA
REKLAMA

Katherine iš Pietų Velso, Australijos, sako: „Prisimenu visas Kalėdas, Mamos dienas ir gimtadienius, kai lankiau šį kapą ir čia liejau širdį. Dabar atrodo, kad gedime jos iš naujo. Nerimauju, kad tik jie būtų ją gerai iškasę. Net norėčiau aplankyti abu kapus ir patikrinti. Jausmas tikrai nekoks. Baisu žinoti, kad jei nebūčiau praradusi savo dukrelės, niekaip nebūčiau sužinojusi, kad mano močiutė palaidota klaidingoje vietoje.“

REKLAMA

Australijoje visą gyvenimą pragyvenusi Marion 2003 metais mirė nuo krūtinės ir skrandžio vėžio. Laidotuves organizavo Katherine ir jos mama Patricia (60). Jos paprašė močiutę palaidoti šalia velionės senelių, trim asmenims skirtame kape.

Šis plotas tuomet nebuvo niekaip pažymėtas – seneliams mirus XX a. ketvirtajame dešimtmetyje tai buvo normalus dalykas, tačiau kapinių darbuotojai sakė, kad pasižiūrėjo į planus ir kad Marion ilsėsis greta savo senelių. Tuomet buvo pagamintas paminklinis akmuo su visų trijų vardais, ir Marion buvo palaidota.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kapą šeima lankė nuolat, čia palikdavo gėlių ir tikėjo, kad taip pagerbia tris jau išėjusius šeimos narius.

Katherine ir jos partneris Christopheris Webbas (39) 2016 metų gruodį sužinojo, kad kad jų dar negimusi dukrelė serga Edvardo sindromu. Dėl šios retos genetinės ligos dauguma ja sergančių vaikų miršta dar prieš gimdami ar greitai po gimdymo. Pora nusprendė, kad šiuo atveju abortas bus geriausia išeitis. Kelioms dienoms praėjus po nėštumo nutraukimo, Katherine paskambino į Penartho laidotuvių rūmus, norėdama suorganizuoti Alice pelenų palaidojimą šeimos kape.

Tačiau po savaitės Katherine mama Patricia sulaukė panikuojančio laidotuvių rūmų darbuotojo skambučio – pasirodo, Marion buvo palaidota ne toje vietoje. Šeimos kapas, kuriame ilsisi seneliai, yra viena eile toliau nei ta vieta, kurioje buvo palaidota Marion – taip pat ir paminklinis akmuo pastatytas klaidingoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marion buvo palaidota bendrame plote su visiškai nepažįstamu žmogumi, kai tuo tarpu jos seneliai ilsėjosi nepažymėtame plote už kelių metrų. Šeimos taip pat atsiprašė ir Penartho savivaldybės taryba.

Tačiau šeima sako, kad kol pagaliau pavyko kartu palaidoti Marion ir Alice, greta kitų šeimos narių, praėjo keturi mėnesiai – reikėjo palaukti iki 2017 metų rugpjūčio mėnesio. Alice atminti ant antkapio buvo iškalta maža juoda širdelė. Katherine sako: „Aš ne tik gedėjau dukrelės, bet reikėjo dar tvarkyti šitą situaciją.

Jaučiausi beveik kalta, kad jai tiek laiko reikėjo praleisti ten vienai. Mano mama turėjo sumokėti 320 svarų už paminklinio akmens sutvarkymą, kadangi savivaldybė atsisakė padengti išlaidas. Tikrai, mažiausia, ką jie galėjo padaryti – tai padengti išlaidas. Antrų laidotuvių nebeorganizavome, nes tiesiog nebeturėjome jėgų. Tokios būklės praleidome keletą mėnesių, mums to buvo per daug.“

Penartho savivaldybės atstovas sakė: „Savivaldybės taryboje nebedirba nė vienas žmogus, joje dirbęs tuo metu. Kai tik naujieji darbuotojai sužinojo apie klaidą, ji buvo ištaisyta. Kaip savivaldybės atstovai, padarėme viską, ką galėjome, kad klaida būtų ištaisyta. Su šeima kalbėjomės tiek, kiek jiems reikėjo, tikrai bendradarbiavome. Vienintelis dalykas, kurio ištaisyti negalime, yra šeimai sukeltas stresas – už tai nuoširdžiai atsiprašėme.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų