Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.10.22 14:30

Gardžiomis jūros gėrybėmis garsėjanti Ispanija nuolat stebina neįprasto skonio ir išvaizdos patiekalais. Vienas iš keisčiausių – mažieji unguriukai. Šis šiaurės Ispanijos delikatesas sutinkamas ant baskų švenčių stalo, o skonis ilgam išlieka atmintyje. 

Nepamirštamo ispanų delikateso įkvėpti receptai

Nepamirštamo ispanų delikateso įkvėpti receptai

Dažniau pasilepinti gurmaniškais unguriukais ispanams neleidžia didžiulė jų kaina – už žuvyčių kilogramą San Sebastiano turguje neretai prašoma net ir 1 000 eurų. Daugelis paragavę unguriukų, negali pamiršti ypatingo skonio. Tad ieškoma įvairiausių būdų, kaip baskų kulinarijos skanėstą paversti prieinamu visiems. 

Kur kas mažiau kainuojantį, o savo skoniu kone identišką ispanų delikateso variantą „Plateadas de Mar“ Lietuvoje kviečia paragauti „Viči“. Jis pagamintas iš surimio – susmulkintos ir apdorotos natūraliai prie JAV krantų augusios žuvies filė. 

REKLAMA

Kepti tik kelias minutes 

Daugeliui iškils klausimas, kaip gaminti ir su kuo derinti šį neįprastą baltymų kupiną produktą. Ispanai iškeptus unguriukus mėgsta pagardinti keliomis česnako skiltelėmis ir šlakeliu aliejaus bei valgyti su medine šakute. Taip išlieka autentiškas unguriukų skonis. 

„Plateadas de Mar“ iš surimio paruošti dar paprasčiau – tereikia juos pakepti 2-3 minutes ir pasigaminti salotas su špinatais, pomidorais ir gražgarste. Šis variantas skubantiems ir mėgstantiems neužsibūti virtuvėje. 

Jeigu norite lengvais užkandžiais nustebinti svečius ar paruošti siurprizą artimiesiems, „Plateadas de Mar“ taip pat puikiai tiks. Pakeptus unguriukus sumaišykite su smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, užtepkite ant paskrudintos duonelės ir staigmena paruošta.

Nepamirštamo ispanų delikateso įkvėpti receptai

Nepamirštamo ispanų delikateso įkvėpti receptai

Mėgstantiems improvizuoti ir „Plateadas de Mar“ pritaikyti ilgesniems savaitgalio pusryčiams ar gurmaniškos popietės užkandžiams, siūlome keletą originalių receptų. 

Ispaniškas omletas su „Plateadas de Mar“ surimi unguriukais 

Patiekalui pagaminti reikės: 

400 g. chorizo dešros, 

4 kiaušinių, 

50 g. grietinėlės, 

vienos pakuotės surimi unguriukų, 

žiupsnelio raudonos aitriosios paprikos, 

žiupsnelio druskos ir pipirų, 

svogūnų laiškų. 

Patiekalą pagaminsime per 15 minučių. Pradžioje paruošiame plakinį – į dubenį įmušame keturis kiaušinius, supilame grietinėlę, įberiame aitriosios paprikos, druskos, pipirų. Viską kruopščiai išplakame ir paruošiame omleto gamybai. 

REKLAMA

Tuomet keletą minučių kepame riekelėmis supjaustytą chorizo, į keptuvę sudedame surimi unguriukus, viską išmaišome bei leidžiame kelioms minutėms pakepti drauge. Į keptuvę supilame ir tolygiai paskleidžiame paruoštą kiaušinių plakinį, keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame kepti iki 5 minučių. Gardusis omletas paruoštas. Pavasariškos gaivos omletui suteiks keletas smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Skanaus.

„Plateadas de Mar“ surimi unguriukų fritatos 

Patiekalui pagaminti reikės: 

3 kiaušinių, 

50 g. grietinėlės, 

100 g. tarkuoto lydyto sūrio, 

„Plateadas de Mar“ surimi unguriukų, 

vieno svogūno, 

didelės saujos špinatų. 

Patiekalą pagaminsime per 30-35 minutes. Pirmiausia, smulkiai supjaustome svogūną, jį suberiame į keptuvę ir trumpai pakepiname. Į keptuvę įdedame špinatus ir pakepiname kelias minutes kartu su svogūnais ir paliekame atvėsti. 

Tuomet į dubenį įmušame tris kiaušinius, užpilame grietinėle ir viską gerai išplakame. Ant plakinio užberiame tarkuoto lydyto sūrio ir dar kartą gerai išmaišome. 

Pasiruošiame kepimo formeles – jas patepame aliejumi. Į kiekvieną formelę supilame kiaušinio ir lydyto sūrio masę. Ant jos dedame pakepintus svogūnus su špinatais. Viršuje padekoruojame surimi unguriukus. Pašauname į 180 laipsnių orkaitę 20–25 minutėms. Mini fritatos paruoštos. Tai sotus patiekalas, todėl puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Skanaus. 

Jūros gėrybių wok su „Plateadas de Mar“ surimi unguriukais 

Patiekalui pagaminti reikės: 

česnako skiltelės, 

imbiero, 

vienos saldžiosios paprikos, 

vienos aitriosios paprikos, 

šaldytų kalmarų, 

šaldytų krevečių, 

žirnelių ankščių, 

„Plateadas de Mar“ surimi unguriukų. 

Patiekalą pagaminsime per 20 minučių. Smulkiai supjaustome česnako skiltelę, paprikas, imbierą ir viską pakepame keptuvėje. Ant kepamų daržovių uždedame žirnelių ankščių, pakepame, 

REKLAMA

uždedame šaldytas krevetes. Pabaigai užberiame surimi unguriukus ir supjaustytus kalmarus. Patiekalą pagardiname sojos padažu, keptuvėje gerai išmaišome ir pakepame dar porą minučių. Jūros gėrybių wok apibarstome šviežiomis žolelėmis. Skanaus. 

Šiuo metu prekybos centruose galite pasirinkti iš keturių rūšių surimi unguriukų – klasikinio skonio, arba pilnai paruoštų unguriukų su alyvuogių aliejumi ir česnakais, alyvuogių aliejumi ir krevetėmis, bei alyvuogių aliejumi su česnakais ar čili. „Plateadas de Mar“ tiks ir tiems, kurie vengia produktų su gliutenu. 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
DABAR RODOMA
Linksmos sesučių Emilijos ir Martynos pamokos, kaip kepti pyragą
DABAR RODOMA
Mikutavičius atskleidė, kokios aistros verda „X faktoriaus“ užkulisiuose
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, kai pamatė, ką porelė veikia viduryje gatvės
REKLAMA
Bulviniai blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ...
Maisto banko nuotr.
Su maisto švaistymo problema kovojantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ kasdienėje veikloje susiduria su daugybe iššūkių. Vertindamas išdalinamo maisto kiekius ir ...
Taip ruoštų bulvių dar neragavote: kirsite ir ausys linksės (worldrecipes nuotr.)
Pats metas pagalvoti, kuo nustebinsite šeimą vakarienei. Įdarytas bulves pagaminti paprasta, tačiau skoniu džiaugsitės. Jums reikės: 6 didelių bulvių, 600 gramų maltos ...
Griliažinis pyragas (Nuotr. Visko po trupinėlį)
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.  Biskvitas ...
Kefyro blyneliai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Savaitgalį svajojate apie gardžius blynelius? Siūlome jums išbandyti išgirtus blynelius su kefyru, kuriems nereikės net aliejaus.  Blyneliams reikės: 300g miltų; 350ml ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų