REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Miegamasis palėpėje: kaip jaukiai ir patogiai įsikurti nestandartinėje erdvėje?
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kai išgirstate žodį „miegamasis“, kokie baldai pirmiausia šauna į galvą? Leiskite spėti – pagalvojote apie lovą ir spintą, tiesa? Tačiau IKEA interjero dizaineriai tiki, kad standartinę dvigulę lovą ar įprastą spintą šiame kambaryje gali pakeisti kur kas praktiškesni sprendimai. Ypač jei pats kambarys yra nestandartinis.

9

Kai išgirstate žodį „miegamasis“, kokie baldai pirmiausia šauna į galvą? Leiskite spėti – pagalvojote apie lovą ir spintą, tiesa? Tačiau IKEA interjero dizaineriai tiki, kad standartinę dvigulę lovą ar įprastą spintą šiame kambaryje gali pakeisti kur kas praktiškesni sprendimai. Ypač jei pats kambarys yra nestandartinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuožulnios lubos – ir iššūkis, ir privalumas

Viena yra gyventi nedidelio ploto bute, o visai kas kita – kai erdvė spaudžia ir iš viršaus. Tačiau neskubėkite nurašyti palėpės tipo kambarių. Juose galima įsikurti taip pat patogiai kaip įprastuose, turinčiuose stačias sienas ir aukštas lubas, o pasistengus – net ir jaukiau.

REKLAMA

Po vienu iš nuožulnių šlaitų pastatę miegamojo lovą, virš jos galite pakabinti savadarbį baldakimą. Tereikia prie sienos ir lubų pritvirtinti po lovos pločio užuolaidų karnizą, o tarp jų ištempti norimos spalvos ir tankumo užuolaidas ar kitą audinį. 

Siaurą nišą, kurioje netelpa kiti baldai, palikite lentynoms ar improvizuotam rašomajam stalui. Sieninius lentynų derinius ALGOT įrengti labai paprasta: tiesiog pritvirtinkite vertikalius stelažų skersinius prie sienos, o lentynas įstatysite be jokių įrankių. Galite rinktis įvairių pločių ir gylių lentynas, kol sukursite derinį, kokio jums reikia, o įstatę platesnę lentyną patogiame aukštyje, lengvai pasigaminsite rašomąjį stalą.

REKLAMA
REKLAMA

O žinote, kam dar labai patinka žemos lubos? Vaikams. Jei miegamuoju dalijatės su mažaisiais šeimos nariais, po skliautu įrenkite žaidimų ar kūrybiškumo kampelį. Pagal poreikius komplektuojamose lentynose TROFAST tvarkingai tilps žaislai ir piešimo priemonės, prie žemų lubų galėsite pakabinti dėtuvę daiktams, o smagiausia, kad po nuožulniomis lubomis viskas bus vaikams pasiekiamame aukštyje!

Tinkamos lovos paieškos

Kai nedideliame miegamajame norisi turėti ir spintą drabužiams, ir naktinį staliuką arba lentyną, o vietos pakanka tik dvigulei lovai, gelbsti universalūs baldai. Pavyzdžiui, dvigulė lova su papildoma daiktų laikymo funkcija – lentynomis, lovadėžėmis ar stalčiais. Tokia pravers, jei miegamajame neturite vietos komodai, o spintoje nebetelpa ne tik atsarginiai patalynės užvalkalai, bet ir smulkūs drabužiai ar aksesuarai. Tereikia papildyti po lova esančius stalčius įvairių dydžių veltinio dėžutėmis KOMPLEMENT, ir galėsite tvarkingai atskirti kojines, apatinius, šalikus, pirštines ar diržus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas funkcionalus baldas, tiksliau – visi trys baldai viename, yra viena ant kitos uždedamos lovos UTÅKER. Parduotuvėje IKEA šios lengvos, kompaktiškos, paprasto dizaino lovos parduodamos po dvi – iš jų galite padaryti dvigulę lovą, dvi atskiras lovas arba kampinę sofą, o prireikus atlaisvinti kambarį – tiesiog uždėti vieną ant kitos.

Sudie, standartinės spintos

Jei norite kuo naudingiau išnaudoti kambario plotą, vietoj sunkiai telpančios spintos po nuožulniomis palėpės lubomis galite susiprojektuoti daiktų laikymo sistemą PLATSA. Būtent – susiprojektuoti, nes naudodamiesi nemokama IKEA spintų planavimo programa, tai padaryti galite patys. Iš atskirų skirtingų matmenų rėmų lengvai sukursite tokio dydžio ir formos spintą, kokia geriausiai tiks jūsų turimoje erdvėje. Tuomet beliks išsirinkti vidines dalis HJÄLPA ir priedus LÄTTHET, priderinti patikusio dizaino duris, rankenėles ir... Voilà! Žinoma, jei neturite laiko, o gal noro, IKEA prekybos vietose galite išsirinkti jau suprojektuotą spintą.

REKLAMA

Norite sutaupyti dar daugiau vietos? Rinkitės praktiškus miego ir daiktų laikymo sprendimus viename. Naujuosius lovos rėmus PLATSA galima naudoti ne tik miegui, bet ir kaip kambario pertvarą ar drabužinės dalį, nes jie su stalčiais, lentynomis ir lentynėlėmis.

Spintos durys: būti ar nebūti?

Varstomosios, stumdomosios, pasiūtos iš audinio, o gal geriau visai jokių? Kokias spintos duris rinktis, dažnai priklauso ne tik nuo jūsų skonio, bet ir nuo turimos erdvės. 

Jei priešais spintą nepakanka vietos įprastoms varstomosioms durims – anokia čia bėda, nes jas visada galite pakeisti stumdomosiomis, o jeigu dar norite ir sutaupyti, vietoj jų pakabinkite užuolaidas ar kitą prie interjero spalvų tinkantį audinį. Medžiagines „duris“ lengva derinti ir nebrangu atnaujinti.

REKLAMA

Beje, spinta gali tarnauti ne tik kaip vieta laikyti drabužiams, bet ir kaip papildomas šviesos šaltinis kambaryje. Miegamojo nišoje įrengę spintą PAX su skaidriomis stumdomosiomis durimis, o už durų – šviesos diodų juostą ar taškinius šviestuvus, visada matysite, kas kur padėta, o prieš miegą ir rytais galėsite susiruošti, nejungdami pagrindinio šviestuvo.

Daugiau naudingų patarimų ir įkvėpimo namams rasite čia.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų