REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
K.Rimienė savo floristinio dizaino darbe gėles apjungė su kinetine jėga (nuotr. asm. archyvo)

Kristinos Rimienės floristikos darbas “Gėlių portalas į ateitį” sulaukė pripažinimo Belgijoje vykusiame tarptautiniame gėlių festivalyje

36

Kristinos Rimienės floristikos darbas “Gėlių portalas į ateitį” sulaukė pripažinimo Belgijoje vykusiame tarptautiniame gėlių festivalyje

REKLAMA

Rugsėjo 27-30 d. Belgijoje vyko vienas didžiausių Europoje floristikos festivalių „Fleuramour“. Pripažinti floristikos meistrai iš tokių šalių kaip Kanada, Japonija, Pakistanas, Meksika, JAV, Belgija, Hong Kongas, Jungtinė Karalystė, Azerbaidžanas, Prancūzija, Estija, Vokietija, Italija, Olandija, Ispanija ir daugelio kitų, darbavosi visą savaitę ir įgyvendindami šių metų festivalio temą „Atgal į ateitį“ festivalio lankytojams sukūrė įspūdingą reginį.

Floristinio dizaino darbą „Fleuramour“ festivalyje pristatė ir Lietuvą atstovavusi floristikos dizainerė bei televezijos laidų vedėja Kristina Rimienė. „Gėlių portalu į ateitį“ autorės pavadintas darbas įkūnijo mistinio persikėlimo į alternatyvų – ateities pasaulį per gamtoje slypinčius magiškus vartus idėją.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena mergaitė ar berniukas nori užaugti kuo greičiau... Dažnas svajoja apie laiko mašiną, kuri leistų persikelti į ateitį ir ir viską patirti, išbandyti anksčiau laiko. Kai mes tampame vyresni, mums, atvirkščiai, norisi išlaikyti brangiausius prisiminimus, žmones, laiką...“ – sako Kristina Rimienė. Kurdama savo instaliaciją ji pasitelkė vaizduotę, kurioje technologijos ir gamta eina koja kojon.

REKLAMA

Dizainerės teigimu, gyvenimo cikle patirtas gėlių kvapas, spalva, forma ar faktūra gali mus prisiminimais bei svajonėmis nukelti atgal ir į ateitį. „Norėjosi, kad gėlių portalo idėja būtų nedidelis žingsnelis link galimybės kontroliuoti būsimas patirtis, įsivaizdavimą, grožį, vertybes ir netgi tai, kokie mes norime būti dabar arba ateityje,“ – šypsosi floristikos dizainerė K.Rimienė ir priduria – „Stebint savo sukurtą gėlių portalą ir mąstant apie persikėlimą juo į paralelinį pasaulį aš visa tai jau įsivaizduoju... O jūs?“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą tokiame festivalyje K. Rimienės sukurtoje kompozicijoje floristikos menas buvo integruotas su kinetiniu principu veikiančiu konstruktyviniu sprendimu. Idėją floristikos dizainerė realizavo funkcinio dizaino specialisto S.Beišio pagalba.

Ant besisukančio iš nerūdijančio plieno pagaminto mechanizmo floristikos dizainerė įkurdino apie 700 chrizantemų, gvazdikų, orchidėjų žiedų bei žalumos šakelių. Floristinė instaliacija buvo sukurta ant pagrindinio Alden Biesen pilies, kurioje festivalis vyko jau 24 kartą, tilto. Jos ilgis siekė net 9 metrus.

„Portalą simbolizuojančios kinetinės skulptūros veikimas dėl gėlių svorio buvo patikimesnis pajungus energijos šaltinį, tad gėlių sparnų dinamika buvo pastovi,“ – savo patirtį prisimena K. Rimienė. – „Įspūdį dar labiau sustiprino spalvas keičiantis apšvietimas, kuris sutemus šiai floristinei instaliacijai leisdavo pilnai atsiskleisti ir išsiskirti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bordo, oranžinės bei geltonos spalvos gėlių derinys nuolatiniame judesyje kūrė iliuziją, kuri savo magija užbūrė ir abejingu nepaliko nė vieno kompozicijos stebėtojo. „Tai vienas iš tų dizaino darbų, dėl kurių šiais metais buvo verta apsilankyti „Fleuramour“ – daugelio floristų bei paprastų lankytojų tiesiogiai ir internetinėje erdvėje išsakytais atsiliepimais džiaugiasi projekto autorė Kristina Rimienė, sulaukusi kvietimo net į Indijoje organizuojamą tarptautinį floristikos renginį.

„Orai tą savaitę nelepino, tad teko dirbti ir lietuje, ir vėjyje, ir ne tik dieną, bet ir naktį“ – juokiasi TV laidų vedėja ir floristikos dizainerė K. Rimienė bei priduria, kad matydama sukurtą rezultatą ir gavusi tiek teigiamų atsiliepimų, ji šios patirties neatsisakytų ir dabar.

REKLAMA

Festivalyje K.Rimienė pristatė ne tik floristinę gėlių portalo instaliaciją, bet ir iš gėlių kurtą suknelę.

24 kartą vykusiame tarptautiniame renginyje buvo sunaudota 140 000 žiedų

Gėlių instaliacijoms šiais metais „Fleuramours“ buvo sunaudota net 140 000 žiedų. Šventę aplankė tūkstančiai lankytojų. Dizaino darbai sukurti ne tik pilies menėse, lauko erdvėse, bet ir ant vandens. Pagrindinėms šių metų kompozicijoms kurti buvo pakviesti floristikos dizaineriai iš Italijos, Olandijos bei Azerbaidžano.

Angelica Lacarbonara (Italija) floristikos darbas „Devintoji planeta“ reprezentavo iš metalo konstruktyvo ir gėlių sukurtą erdvėlaivį, kuriuo galima keliauti laiku. Dizainerių iš Olandijos – Frank Timmerman bei Peter Boeijkens dueto tūkstančių kabančių buteliukų su unikaliomis gėlių kompozicijomis floristinė instaliacija pilies komplyčioje įgyvendino tvarumo idėją, kuria jie skatina tausoti mūsų pasaulį.

REKLAMA

Na, o floristikos meistras iš Azerbaidžano Dmitrij Turkan pagrindinėje Bilzen miesto aikštėje sukūrė įspūdingą floristinį kilimą iš 10 000 gerberų.

Beveik visą savaitę gėlėse skendėjusi Alden Biesen pilis priminė pasakų miestą, kuris pastatytas ne iš mūro, o iš spalvingų, ryškių, kvepiančių gėlių. Kiekvienas lankytojas apsilankęs tokioje šventėje dalelę grožio, gėrio ir noro išsaugoti mūsų planetą parsineša kartu su savimi. Na, o floristams, kūrusiems šį „miestą“, toks festivalis – tai galimybė pasidalinti ir įgyvendinti drąsiausias idėjas.

„Patirtis, savirealizacija, pripažinimas – tai bagažas, kurį parsivežiau iš „Fleuramour“. Smagu matyti, kaip idėjos, gimstančios mažytėje Lietuvoje, mano galvoje, sulaukia rezonanso plačiajame pasaulyje“ – džiaugiasi floristikos dizainerė, TV laidų vedėja K. Rimienė ir jau planuoja bendrus projektus su floristikos meistrais iš kitų šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų