REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
11-ojo negalią turinčių žmonių šokių maratono „Mes kartu – mes tvirti“ akimirkos.  Aurelijos Babinskienės nuotr.
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Mažeikių kultūros centro Pramogų salėje vyko 11-asis negalią turinčių žmonių šokių maratonas „Mes kartu – mes tvirti“. Šį renginį Mažeikių ir aplinkinių rajonų neįgalieji jau pamėgo ir visus metus laukia, kada vėl galės susiburti ir parodyti savo ištvermę bei grakštumą ant parketo.

6
Skaityk lengvai

Mažeikių kultūros centro Pramogų salėje vyko 11-asis negalią turinčių žmonių šokių maratonas „Mes kartu – mes tvirti“. Šį renginį Mažeikių ir aplinkinių rajonų neįgalieji jau pamėgo ir visus metus laukia, kada vėl galės susiburti ir parodyti savo ištvermę bei grakštumą ant parketo.

REKLAMA
Skaityk lengvai
REKLAMA
REKLAMA

Senas tradicijas turintis neįgaliųjų šokių maratonas iš pradžių buvo skirtas neįgaliųjų vežimėliais judantiems žmonėms. Iš visos Lietuvos susirinkę jie šokdavo iki paryčių – tol, kol likdavo tik stiprieji. Dabar šio renginio pobūdis pasikeitė – šokama 4 valandas su pertraukėlėmis ir kartu juda pačių įvairiausių negalių turinys žmonės: tiek neįgalieji vežimėlyje, tiek turintys proto negalią, netgi kurtieji. Maratone dalyvauja ne tik Mažeikių rajono neįgalieji, bet ir jų bičiuliai iš kitų Lietuvos vietų. Šiemet į renginį atvažiavo svečių iš Kretingos, Akmenės, Plungės, Telšių, Panevėžio. 

REKLAMA

Niekuo nesiskiriame nuo kitų

„Norime parodyti, kad esame tokie patys, kad niekuo nesiskiriame nuo kitų“, – sako renginį organizavusi Mažeikių rajono neįgaliųjų centro direktorė Audronė Šimkuvienė. Jos teigimu, maratoną žmonės labai mėgsta. Yra tokių, kurie iškart renginiui pasibaigus registruojasi kitiems metams. Negalią turintys žmonės labai nori bendrauti tarpusavyje, jiems malonu susitikti, pasikalbėti, susipažinti su svečiais iš kitų rajonų, taip pat tai galimybė smagiai praleisti dieną, kurios įspūdžiai išlieka ilgam. 

REKLAMA
REKLAMA

A. Šimkuvienę papildo ir Mažeikių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Edvardas Najulis: „Pirmiausia norime, kad įvairių negalių žmonės bendrautų tarpusavyje, pažintų vieni kitus. Jei mes tarpusavyje skirstysimės, kaip integruosimės į visuomenę?“ 

Mažeikiškių neįgalieji ne tik tarpusavyje bendrauja ir bendradarbiauja, bet ir džiaugiasi savivaldybės palaikymu – visą dieną su šokėjais praleido Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė, renginio dalyvius sveikino savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Savivaldybės tarybos Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Milda Šukienė, taip pat Lietuvos neįgaliųjų draugijos atstovės Lina Arlauskienė ir Evelina Kelmelienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kada švenčiama Pasaulinė Dauno sindromo diena?
Prašome pasirinkti atsakymą!
Spalio 20 d.
Lapkričio 4 d.
Kovo 21 d.
BALSUOTI
REZULTATAI
Kada švenčiama Pasaulinė Dauno sindromo diena?
Spalio 20 d.
32.4%
Lapkričio 4 d.
14.4%
Kovo 21 d.
53.2%
Balsavo: 139

REKLAMA

Nepraleido progos pašokti

Negalią turinčių žmonių šokių maratonas „Mes kartu – mes tvirti“ – taip pat ir konkursas. Išrenkamos ištvermingiausios, įspūdingiausios poros. Šį kartą geriausiais šokėjais tarp vaikštančiųjų tapo svečiai iš Panevėžio Milda Pinigienė ir Anicetas Stankūnas. Jie sako Mažeikiuose apsilankę pirmą kartą, tačiau įspūdžiai – patys geriausi. M. Pinigienė ir A. Stankūnas labai mėgsta šokti – abu lanko Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Panevėžio filialo liaudiškų šokių kolektyvą „Kanapėlė“. Tai, kad pora gerai susišokusi, buvo akivaizdu ir per renginį – iš jų veidų visą laiką nedingo šypsena, o šokti jie nenustojo net ir pasibaigus oficialiam laikui. Jie sako namo išsivežantys glėbį gerų emocijų. 

REKLAMA

Diana Puškaitė su partneriu Dainiumi Burba buvo vienintelė pora, kurią sudarė abu neįgaliųjų vežimėliais judantys šokėjai. Jiems ir atiteko geriausių šios kategorijos šokėjų prizas. Diana į neįgaliojo vežimėlį atsisėdo dėl vieną dieną lyg perkūnas iš giedro dangaus užklupusio stuburo smegenų insulto. Moteris kurį laiką negalėjo atsikelti iš lovos, o gydytojai ilgai nerado priežasties, kodėl staiga nebeklauso kojos. Po ilgo gydymo, reabilitacijos teko susitaikyti, kad nuo šiol teks judėti neįgaliojo vežimėliu. Diana dėl to nenusimena: ji sako susirandanti įdomių veiklų ir pašokti nepraleidžianti progos – ne taip dažnai tokia galimybė pasitaiko. O juk šokis, kad ir vežimėlyje, tikrai praskaidrina dieną. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negalia šokti netrukdo

Tarp porų, kurių vienas narys juda neįgaliojo vežimėliu, o kitas vaikšto, geriausiais išrinkti Svajūnas Turauskas ir Angelija Dapšienė. Svajūnas į neįgaliojo vežimėlį atsisėdo po avarijoje patirtos traumos. Sportiškas vyras mielai dalyvauja įvairiose sportinėse veiklose, nepraleido progos ir pašokti maratone. „Kodėl gi ne? Juk geriau aktyviai leisti laiką nei būti namuose“, – gerų emocijų neslepia vyras, o vežimėlis jam šokti visiškai netrukdo – norint tikrai galima rasti būdų, kaip judėti ir kojų nevaldant.

REKLAMA

Maratono nugalėtojai buvo apdovanoti prizais, o kiekvienas dalyvis gavo po Mažeikių rajono neįgaliųjų centro užimtumo klubo dalyvių padarytą katiną. 

Na, o šiemet pirmą kartą įstengtas specialus mero Vidmantas Macevičius prizas atiteko „žmonėms, kurie negirdi muzikos, bet vis tiek šoka“ – klausos negalią turinčioms Viktorijai Raštutienei ir Jurgitai Petrutienei. Moterys sako, kad šokti joms labai patinka ir tai, kad negirdi, nėra problema – kai muzika garsesnė, jos puikiai jaučia vibraciją, ritmą. Jos maratone dalyvavo pirmą kartą, tačiau sako ir kitą kartą prisijungsiančios prie šio nuotaikingo renginio.

Straipsnio autorė: Aurelija Babinskienė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų