REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mama pasidalino iš medikų gautais patarimais apie tai, kaip naudotis infraraudonųjų spindulių termometrais, rašoma mirror.co.uk.

Mama pasidalino iš medikų gautais patarimais apie tai, kaip naudotis infraraudonųjų spindulių termometrais, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Kai vaikas karščiuoja, tai visuomet kelia nerimą. Viena mama neseniai išgyveno daug streso, kai jos kūdikio termometras rodė 38 laipsnius Celsijaus. Susirūpinusi mama, vardu Marina Reznikov, situaciją stebėjo 24 valandas, o tuomet nusprendė, kad laikas kreiptis į medikus.

Į jos namus atvykę paramedikai jos dukrelę Arią išvežė į ligoninę tyrimams – ten Marina sužinojo svarbų dalyką apie infraraudonųjų spindulių termometrus. Kūdikio tyrimai jokių sutrikimų nerodė.

Savo įraše feisbuke ji papasakojo, kad gydytojai jai davė paaiškinimą, kodėl infraraudonųjų spindulių termometrais visuomet pasitikėti negalima.

REKLAMA
REKLAMA

Ji rašo: „Vakar naktį visai be reikalo nuvažiavome į ligoninę labai brangaus ir prasto termometro dėka.  Mūsų termometras rodė 38,1 ir per 24 valandas nusileido tik iki 37,4.

REKLAMA

Pasitikrinome su paramedikais – jų termometras karščiavimo nerodė. Nuvežė mus į ligoninę dėl visa ko.“

Marina tęsė: „Gydytojas pasakė, kad taip nutinka maždaug kartą per savaitę, ir vis dėl „specialaus vaikiško infraraudonųjų spindulių termometro.“ Ką sužinojau? Tai, ką žinojau jau anksčiau, bet buvau pamiršusi: Gera reklama ir didelė kaina paprastai reiškia, kad šis produktas yra prastas. Vien dėl to, kad jis yra brangesnis, nėra geresnis.“

Marina tikisi, kad daugiau žmonių turės šią informaciją apie termometrus, kad tėvams nereikėtų be reikalo gaišti gydytojų laiko.

REKLAMA
REKLAMA

„Kidspot“ ji sakė: „Mane labai nustebino tai, kad gydytojas tokių atvejų mato kartą per savaitę. O tai tik viena ligoninė! Kiek išteklių tokiu būdu iššvaistoma?“

Ji pridūrė, kad gydytojai taip pat pataria, kad geriausia vaikui temperatūrą matuoti termometru po pažastimi – tokie matavimai būna tiksliausi.

Taigi, atėjo laikas mesti lauk infraraudonųjų spindulių termometrą ir vietoj jo įsigyti paprastą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų