REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši šventė skinasi kelią Lietuvoje: patarė, kaip atšvęsti

Mažylio laukimas – ypatingas ir jautrus laikas. Kiekvienai vaikelio besilaukiančiai moteriai šiuo laikotarpiu būtinas nuoširdus dėmesys, rūpestis ir malonių akimirkų gausa.

Mažylio laukimas – ypatingas ir jautrus laikas. Kiekvienai vaikelio besilaukiančiai moteriai šiuo laikotarpiu būtinas nuoširdus dėmesys, rūpestis ir malonių akimirkų gausa.

REKLAMA

Puikus būdas nustebinti būsimą mamą – vaikelio sutikimo šventė (angl. baby shower). Ši iš Amerikos kilusi šventė tampa vis populiaresnė ir Lietuvoje, taigi pateikiame keletą idėjų, ką dovanoti nėštukei ir būsimam mažyliui, kad dovanos būtų praktiškos ir išties nudžiugintų.

Dovana mažyliui

Ką dovanoti ką tik gimusiam ar dar tik besiruošiančiam gimti mažyliui? Šis klausimas dažnai kamuoja svečius planuojančius pirmą kartą aplankyti naujagimį arba švęsti „Baby Shower'į“. 

Štai keletas idėjų dovanoms:

• Kokybiški žaislai. Tai gali būti kaladėlės su raidėmis ar paveiksliukais, medžio barškučiai. Sakysite, kad naujagimiui tokie žaislai netinkami? Taip, Jūs visiškai teisi, bet mažyliai auga labai greitai ir nė nepastebėsite, kaip ims vaikščioti ar tarti pirmuosius žodžius, tad ir šios dovanos greit pasitarnaus.

REKLAMA
REKLAMA

• Žaidimų kilimėlis. Jie būna spalvingi, minkšti ir švelnūs, taip pat – su integruotais žaislais, interaktyviomis aplikacijomis. Toks daiktas pasitarnaus auginant kiekvieną kūdikį ir patiks ne tik mažyliui, bet ir tėvams.

REKLAMA

• Dovanų čekis. Tai tokia dovana, kuri tikrai patiks visiems! Įteikus tokią dovaną, tėveliai patys galės išsirinkti, ką nori nusipirkti savo atžalai.

• Knyga. Ją galima dovanoti vaikišką – su pasakomis ar dainelėmis, arba skirtą tėveliams – apie kūdikio priežiūrą.

Dovana nėštukei

Vaikiškas paklotėlis, megztas pledukas ar šilta kepurėlė kūdikėliui – labai puikios dovanos į šį pasaulį ateinančiam vaikeliui, tačiau dovana nėštukei gali būti orientuota į patį laukimą ir būdus, kaip šį etapą būsimai mamytei nuspalvinti šviesiausiomis spalvomis.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai sutinka, kad puikiausia dovana nėštukei – įvairios atpalaiduojančios, jėgas grąžinančios ir stresą padedančios įveikti procedūros.

SPA ritualas būsimai mamai Laukimas, padės atsipalaiduoti bei pasisemti jėgų... Ritualą sudaro karališkasis Shanti pasisveikinimas (t. y. pėdų vonelė), viso kūno masažas nėščiosioms, karališkasis veido-dekoltė masažas su rožinio kvarco kristalais, dušas bei arbata arba ajurvedinis gėrimas. Na, o prieš išeinant nėštukė dar galės užpildyti žmogaus prigimties testą, kuris nustatys emocinę bei sveikatos būklę.

SPA terapiją Laukimo stebuklas sudaro viso kūno šveitimas su rožių šveitikliu bei viso kūno masažas su braškių kauke. Rožių šveitiklio sudėtyje esantys rožių sėklų milteliai puikiai pašalina negyvas ląsteles, odos riebalus ir nešvarumus nuo odos paviršiaus. Šveitiklyje nėra jokių konservantų, naftos produktų, parabenų, sintetinių dažiklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Masažas su braškių kauke atgaivina odą. Kaukė, kurios sudėtyje yra trintų braškių miltelių, turtinga vitaminais A, B, C, E ir K, mikroelementais – geležimi, magniu, natriu, fosforu. Po procedūros oda taps minkšta ir skaisti, o malonus kvapas nuteiks raminančiai.

Tačiau taip pat puiki dovana žurnalo mamoms prenumerata. Idealiai tiks žurnalas Tavo vaikas. Žurnale rasite visą reikalingą informaciją nėštukėms, straipsnius apie vaikų auginimą, kūrybingą jų lavinimą ir meilę jiems. Savo žiniomis apie vaikų auginimą ir auklėjimą pasidalins žymūs žmonės, taip pat rasite straipsnių, skirtų būtent mamytėms – ne vien apie tai, kaip auginti savo mažąjį stebuklą, bet ir apie pasikeitimus santykiuose su tėveliu, naujus išbandymus, problemas ir džiaugsmus.

REKLAMA

Dar viena praktiška dovana būsimiems tėveliams – kursai! Tėvystės akademija – tai teoriniai ir praktiniai mokymai būsimiems tėvams. Programa specialiai paruošta taip, kad būtų aptarti svarbiausi etapų klausimai – laukimas, gimdymas ir vaiko auginimas pirmaisiais mėnesiais.

Ši dovana – tai 8 paskaitų kursas būsimiems tėveliams, kurio metu jie sužinos, pasiruoš, nurims ir susitelks pačiam svarbiausiam susitikimui su savo kūdikiu. Seminarų ciklą veda geriausi savo srities specialistai.

Taigi, jei planuojate dalyvauti vaikelio sutiktuvių šventėje, palankynose arba tiesiog pasveikinti būsimą mamą su šeimos pagausėjimu, rinkitės praktišką dovaną, kuri pasitarnaus mažylio auginime arba suteiks mamai naujų žinių, laiko sau ir pan. Su tokiomis dovanomis tikrai neprašausite pro šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų