REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei svajojate apie traškią vištieną, kuri jums primintų apsilankymą vištienos restorane, skubėkite įsiminti šį receptą.

Jei svajojate apie traškią vištieną, kuri jums primintų apsilankymą vištienos restorane, skubėkite įsiminti šį receptą.

REKLAMA

Šių vištienos juostelių nuostabiausia dalis ta, kad traškių juostelių pagaminimui reikia palyginus nedaug ingredientų. Vienas iš svarbiausių - pasukos, kurios naudojamos marinavimui, kadangi jos itin suminkština vištieną, ir jų dėka iškepti vištienos gabaliukai viduje išlieka minkšti, o išorėje būna traškūs.

Vištienos nėra būtina laikyti marinate per visą naktį, pakanka vos poros valandų.

Jums reikės:

kilogramo vištienos krūtinėlės

Marinatui: 1 stiklinės pasukų, 1 arbatinio šaukštelio druskos, čili pipirų miltelių, česnako miltelių, saldžiųjų paprikų miltelių; 

Miltų mišiniui: stiklinės miltų, 3 valgomųjų šaukštų pasukų, 1 šaukštelio druskos, dviejų trečdalio česnako miltelių, pusės šaukštelio arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, pusės šaukštelio saldžiųjų paprikos miltelių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, saulėgrąžų aliejaus. 

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug 1 centimetro storio juostelėmis.

Tuomet viename dubenyje sumaišykite visus marinatui nurodytus ingredientus ir sudėkite vištienos juosteles, gerai sumaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2 valandas (galite palikti per naktį).

REKLAMA

Miltų mišinys: Viename dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais. Supilkite pasukas, gerai išmaišykite, paskui pirštais miltus sutrinkite į mažus gabaliukus.

Tada keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite pakankamai aliejaus (kad beveik apsemtų vištienos juosteles).

Kiekvieną juostelę dėkite į miltų mišinį, gerai prispauskite (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais).

Tuomet vištienos juosteles dėkite į įkaitusį aliejų, kepkite iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes, kol juostelės įgaus auksinę spalvą.

Iškepusias vištienos juosteles dėkite ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepkite visas vištienos juosteles. Jeigu pritrūksta miltų mišinio, užsimaišykite dar vieną porciją.

Galiausiai vištienos juosteles patiekite su mėgiamais padažais bei daržovėmis. Skanaukite!

Šaltinis: https://lithuanianintheusa.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų