REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai praeitą savaitę Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėti aršią dvikovą tarp komandų „Žalgiris“ ir „Baskonia“ susirinko apie 15 tūkst. žmonių, dar renginio pradžioje visą areną nustebino šešiamečio Neido šokis. Toks mažamečio pasirodymas nepaliko abejingų ir visų sirgalių veidus papuošė plačia šypsena.

Kai praeitą savaitę Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėti aršią dvikovą tarp komandų „Žalgiris“ ir „Baskonia“ susirinko apie 15 tūkst. žmonių, dar renginio pradžioje visą areną nustebino šešiamečio Neido šokis. Toks mažamečio pasirodymas nepaliko abejingų ir visų sirgalių veidus papuošė plačia šypsena.

REKLAMA

Neidas – Kaune gyvenantis šešiametis berniukas, kuris įkvėptas savo tėčio, nuo mažiausių dienų domisi krepšiniu, o ir arenoje yra dažnas svečias.

Todėl nieko keisto, kad kai dar rugsėjo mėnesį buvo paskelbta apie „Žalgirio“ krepšinio komandos pristatymą prekybos centre „Akropolis“, berniukas nieko nelaukdamas ten nukeliavo su savo tėvais. Mat labiau už viską jis norėjo gyvai pamatyti krepšininkus, o slapčia svajojo ir apie jų autografus.

Iš nekantrumo pradėjo šokti

Šešiametis taip nuoširdžiai laukė pažinties su krepšininkais, jog džiaugsmo net neketino slėpti – ėmė ir pradėjo šokti prieš visus susirinkusius. Taip šokdamas ir neleisdamas jiems liūdėti, Neidas galima sakyti pats „apšildė“ visus krepšinio gerbėjus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis laukė krepšininkų, iš tiesų labai nekantravo ir iš to nekantrumo pradėjo šokti. Visi fotografai pradėjo jį fotografuoti, jis pašoko ir su „Žalgirio“ komandos palaikymo šokėjomis, žurnalistais. Gavo dėmesio užtektinai“, – juokiasi Neido mama Laura Karbonskė (24).

REKLAMA

Prasidėjus renginiui ir „Žalgirio“ komandos pristatymui, vedėjai pasidomėjo, kur gi čia stovi tas mažasis šokėjėlis. Netrukus Neidas drąsiai pakėlė ranką ir nespėjo net apsidairyti, kai buvo pakviestas dar kartą pašokti prieš visus.

Ta diena berniukui baigėsi su gausybę įspūdžių – jis ne tik sužibo prieš visus kaip puikus šokėjas, bet taip pat ir gavo prizų. O kaip gi išsvajoti krepšininkų fotografai? Pasirodo, kad Neidas sužavėjo ne tik komandos gerbėjus, bet ir pačius krepšininkus.

Svajoja tapti populiariu krepšininku

„Tą dieną Neidas ne tik gavo proga įsiamžinti su krepšininkais ir jų autografus, jis taip pat ir su jais pasišnekėjo. Krepšininkai patys su juo bendravo, klausė, ką jis veikia, kuo užsiima.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas iš jų paminėjo, kad jie baigė tą pačią „Žalgirio“ krepšinio mokyklą, kurią ir lanko Neidas, todėl paragino jį niekada nepasiduoti, stengtis ir galbūt vieną dieną pasiekti to paties kaip jie“, – šypteli Laura.

Kaip jau supratote, meile krepšiniui degantis Neidas šiais metais pradėjo lankyti „Žalgirio“ krepšinio mokyklą. Nors jis anksčiau išbandė savo jėgas ir futbole, vis dėlto berniukas ilgai svajojo apie krepšinio treniruotes. Vienintelė kliūtis buvo ta, jog jis buvo dar šiek tiek per mažas. Tačiau liepos mėnesį Neidui sulaukus šešerių metukų, jo mama užtikrintai jį nuvedė į krepšinio treniruotes.

Tokia pažintis su krepšininkais Neidą tik dar labiau paskatino stengtis ir treniruotis. Mažas berniukas jau tą dieną mamai užsiminė: „Mama, aš irgi stengsiuosi treniruotis, kad vieną dieną mane pamatyti ateitų tiek daug žmonių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plojo tūkstantinė minia

Būtų galima pajuokauti, kad rugsėjo mėnesį vykęs renginys buvo tik Neido žinomumo pradžia. Mat jau po kelių dienų su Neido mama Laura asmeniškai susisiekė „Žalgirio“ komandos atstovai ir pakvietė Neidą dar kartą pasirodyti, sušokti. Tačiau šį kartą prieš šiek tiek didesnę, 15 tūkst. žmonių minią.

„Žinoma, mes sutikome pasirodyti prieš „Žalgirio“ ir „Baskonia“ varžybas. Atvažiavus, per pirmą varžybų kėlinį mus su Neidu nusivedė aprodyti arenos, pamatėme ir tas vieninteles arenoje žalias duris, krepšininkų persirengimo kambarius. Jums reikėjo pamatyti, koks jis buvo užsidegęs“, – pasakoja Laura.

REKLAMA

Neido šokis „Žalgirio“ arenoje sužavėjo visus krepšinio gerbėjus. Kaip dabar prisimena šešiamečio mama, nuoširdumu spinduliuojančiam mažamečiui plojo visa arena.

„Kai grįžome į savo tribūną, visi plojo, prašė nusifotografuoti, lifte arenos atstovas atpažinęs Neidą taip pat neslėpė, kad nori su juo nusifotografuoti.

Vėliau įkėliau Neido vaizdo įrašą į savo asmeninę anketą, žmonės ėmė dalintis šiuo vaizdo įrašu, o tada sulaukėme iš viso labai daug dėmesio. Visi klausinėjo, kaip sekasi Neidui, ką jis veikia, siuntė linkėjimus“, – patikina Neido mama.

Laisvalaikį leidžia ne prie telefono

Laura neslepia, kad dėmesys Neidui iš tiesų patinka, o šokti prieš tūkstantinę minią mažamečiui tikrai nebuvo baisu. Priešingai, juokaudamas berniukas prie savo mamos save vadina žvaigžde.

REKLAMA

„Jam patinka dėmesys tikrai. Kai atvažiavome į areną, jis pamatė kiek daug žmonių susirinko, juk buvo gal apie penkiolika tūkstančių. Ir sako jis man – „Mama, ar čia visi žmonės dėl manęs atvažiavo? Dėl to, kad aš šoksiu?“, – juokasi Neido mama.

Berniukui labai patiko šokti prieš kitus. Laura prasitaria, kad jis dar ir dabar vis mamos paklausia, kur gi čia dar būtų galima nuvažiuoti pašokti. O pačios Lauros širdį tik džiugina toks šešiamečio užsidegimas.

„Smagu matyti, kad jis nieko nebijo. Nežinau, ar visi vaikai yra tokie, bet renginiuose, įvairiose viešose vietose jis visur eina pirmas, kad tik dėmesį kas parodytų. Jis labai aktyvus ir aš dėl to labai džiaugiuosi, kad vaikas ne prie telefono sėdi, o nori sportuoti, veikti“, – sako Laura.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpimo semiasi iš tėčio

Aktyvų šešiametį auginančios mamos paklausus, ar jo tokia drąsa ir noras nesėdėti vietoje atsirado iš tėvų, Laura pripažįsta, kad jų šeimoje rutinos tikrai nėra.

„Stengiamės nesėdėti namuose, vis pakeliaujame, žinoma, kol kas dar tik po Lietuvą. Sportuojame, na, bandome sportuoti, išeiname pabėgioti, pasivažinėti dviračiais.

Mūsų tėtis yra absoliutus „Žalgirio“ komandos fanatikas, todėl Neidas mato namuose ir visas dainas, ir ašaras per varžybas“, – juokiasi Neido mama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų