REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma sekmadienio rytais, TV3 televizijos žiūrovams jau tapo atradimu.

Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma sekmadienio rytais, TV3 televizijos žiūrovams jau tapo atradimu.

REKLAMA

Šį kartą laidos vedėjas Vitalijus Cololo kartu su dviem profesionaliais virtuvės šefais ir kviestine viešnia gamins patiekalus iš vištienos.

Beje, jie ne tik gamins, tačiau ir pasidalins patarimais, kuo vertinga vištiena ir kodėl verta ją rinktis.

Laidos tema – vištiena kitaip. V.Cololo įsitikinęs, kad vištieną valgo net ir tie, kurie nevalgo mėsos. „Svarbiausia, kad patiekalai iš vištienos niekada nenuvilia.“

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.

Jo kolega irgi šeimininkaujantis kiekvienoje laidoje – istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas, kurio patiekalai glosto ne tik pilvą, bet ir akį – Tomas Rimydis.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šių šaunių kulinarų šiandien prisijungs Ieva Laukytė-Gaulė, gydytoja dietologė. Ji ne tik gamina, bet itin domisi sveika, subalansuota mityba, apie tai skaito paskaitas ir šviečia kitus.

REKLAMA

„Pusryčius reikėtų pavalgyti per dvi valandas nuo atsibudimo, nebūtina pusryčiaut iškart vos išlipus iš lovos. Jei nėra apetitio, papusryčiauti galima ir nuvažiavus į darbą. Tuomet po 2,5-4,5 valandos turėtų būti kitas valgymas – užkandis ar pietūs. Svarbu išlaikyti tuos tarpus, kad neužkandžiautume visą laiką ir nepraleistume valgymų. Nes praleidus valgymą, peralkstama ir tuomet kyla grėsmė suvalgyt gerokai daugiau nei reikia“, – sakė Ieva.

Laidoje Ieva gamina trintą moliūgų sriubą su vištiena. Ši sriuba sušildys, mat joje yra gausu daržovių, kurios taip būtinos mūsų organizmui. „La maistas“ laidoje moteris dalinsis sveikos mitybos patarimais bei papasakos, kokių įpročių reikėtų laikytis, kad būtume sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Tomas Rimydis, gamins labai įdomų patiekalą – panašų į balandėlius, bet iš kitokių ingredientų. Vietoj kopūstų lapų naudos mongoldus, o įdarui naudos ne kiaulienos faršą, kaip įprasta, bet plėšytą vištos šlaunelių mėsą su slyvomis ir lazdyno riešutais. Garnyrui patieks grikių, sorų, perlinių kruopų ir morkų kruopainį.

Pasirodo, balandėlius galima įsukti į lapinius burokėlius. Jo teigimu, tai ypač sveika ir gardi daržovė, puikiai tinkanti vištienos balandėliams.

Vylius Blauzdavičius gamina viščiuką tabaca su bulvių ir moliūgų koše. Viščiukas Vyliui primena Palangoje esantį restoraną, į kurį vaikystėje jį vesdavosi mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruošdamas viščiuką Vylius nesilaiko jokios griežtos receptūros ir pataria visiems gaminantiems labiau atsipalaiduoti ir nebijoti eksperimentuoti.

„Dėl prieskonių – ką norim tą dedam. Tai yra kiekvieno skonio reikalas. Viščiuką galima skaninti tik druska ir pipirais. Galima dėt kalendrą, česnakus – bet ką, ką mėgstat ar sugalvojat. Aš, pavyzdžiui, mėgstu dėt citrinos sulčių“, – sakė Vylius.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų