REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Alicijos progresas (nuotr. asm. archyvo)

Alicija Krausnauskaitė, gyvenanti Kauno rajone, per ketverius metus atsikratė 40 kg. Nors merginai tik 25 metai, ji teigia, kad vieną dieną suprato, jog nebegali žiūrėti į save, o papildomas svoris trukdė ir judėjimui.

4

Alicija Krausnauskaitė, gyvenanti Kauno rajone, per ketverius metus atsikratė 40 kg. Nors merginai tik 25 metai, ji teigia, kad vieną dieną suprato, jog nebegali žiūrėti į save, o papildomas svoris trukdė ir judėjimui.

REKLAMA

Mergina pasakoja, kad ji visuomet buvo stambesnė: jos svoris svyruodavo tarp 75 ir 85 kilogramų. Vėliau, pastojus, svoris pradėjo augti „iš oro“ – daugiausiai valgė pieno produktus, tačiau svoris vis tiek nepaliaujamai didėjo.

Nėštumo pabaigoje svoris peržengė 100 kg ribą. Tuo metu ji svėrė 107 kg. Pagimdžius savaime dingo ir 10 kg, tačiau likę 97 kg nedžiugino.

„Pagaliau atėjo ta diena, kai supratau, jog negaliu į save žiūrėti, sunkiau ir judėti, ir gėda dėl stambumo, norėjosi matyti save gražesnę“, – pasakoja Alicija.

REKLAMA
REKLAMA

Ji teigia, kad niekuomet nebuvo iš tų, kurie mėgtų nuolatinį persivalgymą. Alicija valgydavo ganėtinai mažai, tačiau netaisyklingai. Valgydavo bet ką ir bet kada – vartodavo daug bulvių, kruopų, o vakarais lepindavosi ir saldumynais.

REKLAMA

„Pradžioje labai daug ko atsisakiau – saldumynų, bulvių, dešrelių, rūkytų mėsos gaminių, sūrio, padažų, majonezų, miltų, greito maisto. Dabar jau nebe taip griežtai save varžau – valgau ir sūrio, ir kumpelio ant sumuštinio ryte užsidedu. Leidžiu sau kartą į mėnesį suvalgyti ir kokį cepeliną.

Per šventes, žinoma leidžiu su saiku valgyti šventinių patiekalų, bet po švenčių – atgal į režimą. Rimčiau išklysti iš režimo neteko, tikiuosi taip ir nenutiks“, – pasakoja ji.

Pačioje svorio metimo pradžioje Alicijai buvo sunku priprasti valgyti 5 kartus per dieną tuo pačiu metu. Ji rado būdą, kaip palengvinti šį procesą – kartą per savaitę leisdavo valgyti viską.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji rezultatai pasimatė netrukus – per mėnesį numetė pirmuosius 10 kg. Vėliau svoris stabilizavosi ir svoris krito lėčiau.

„Dabar būna pusryčiams ir sumuštiniai, kiaušiniai, košė, labai retai – sausi pusryčiai su braškėmis ar riešutais, po to užkandis – vaisiai, kol nedirbau būdavo užkandis kava ir sumuštinukas su lašiša.

Pietums mėsa ir salotos, vakarienei salotos, varškė arba kiaušinis su salotomis. Gali būti žuvis, bet nelabai aš ją mėgstu, tai retai valgau“, – pasakoja Alicija.

Iš pradžių mergina namuose darydavo pratimus, bėgiodavo, tačiau niekada nevaikščiojo į sporto salę.

„Man tie pratimai buvo savotiška kančia, bet pradžioje vis tiek stengdavausi prisiversti. Bet visada žinojau, kad su sportu man ne pakeliui“, – šypsosi ji.

Mergina sako, kad dabar tenka išgirsti pastabų, jog yra per liekna, tačiau jai pačiai patinka tai, kaip atrodo. Be to, daugiau svorio numesti ji nežada, tiesiog ir toliau laikysis režimo ir sieks palaikyti jau esamą svorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų