REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskos rasime kiekvienoje virtuvėje ir ja paprastai gardinamas maistas, bet verta apsvarstyti galimybę druską pradėti laikyti ir vonioje – pasirodo, ši priemonė gali pagražinti odą, plaukus ir nagus, rašoma womenshealthmag.com.

Druskos rasime kiekvienoje virtuvėje ir ja paprastai gardinamas maistas, bet verta apsvarstyti galimybę druską pradėti laikyti ir vonioje – pasirodo, ši priemonė gali pagražinti odą, plaukus ir nagus, rašoma womenshealthmag.com.

REKLAMA

Natūralioje druskoje yra daug mineralų – kalio, magnio ir kalcio, kurie mažina uždegimines reakcijas, skaistina ir net stangrina odą, sako dermatologas iš Niujorko ir „Mount Sinai“ ligoninės Niujorke kosmetinių ir klinikinių tyrimų departamento vadovas gyd. Joshua Zeichneris.

Jūros druska taip pat yra puikus eksfoliantas ir turi antimikrobinių savybių. Štai 10 dermatologo patvirtintų būdų druską naudoti grožio procedūroms.

1. Pusiausvyrą atstatanti kaukė

Priešuždegiminių savybių turi tiek druska, tiek medus – šie ingredientai nuramina odą ir sustabdo aknės protrūkius bei dirglumą.

REKLAMA
REKLAMA

Jie taip pat padeda sulaikyti drėgmę odos viduje, kur jos reikia labiausiai.

Išbandykite: Du šaukštelius jūros druskos (geriausia – smulkios) sumaišykite su keturiais šaukšteliais natūralaus medaus – taip pasidarysite tepamos pastos. Ją lygiu sluoksniu užtepkite ant švarios, sausos odos, išskyrus aplink akis esančią zoną. Palikite kaukę ant veido 10 – 15 minučių.

REKLAMA

Prieš ją nuplaudami, rankšluostį suvilgykite šiltame vandenyje ir šiek tiek jį nusunkite,  o tuomet jį uždėkite ant veido 30 sekundžių. Sukamaisiais pirštų judesiais švelniai eksfolijuokite odą, tuo pačiu metu ją nuplaudami drungnu vandeniu. Tuomet tęskite savo įprastines odos priežiūros procedūras.

2. Minkštinantis kūno šveitiklis

Druska yra natūralus eksfoliantas, padedantis atsikratyti negyvų odos ląstelių. Joje taip pat yra odą minkštinančių ir drėgmę jos viduje sulaikančių mineralų.

Išbandykite: Ketvirtį puodelio druskos ir pusę puodelio alyvuogių aliejaus arba skysto kokosų aliejaus sumaišykite inde – gausite tirštą masę.

REKLAMA
REKLAMA

Jei norite, galite pridėti 10 lašų savo mėgstamiausio eterinio aliejaus. Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie aliejai, pavyzdžiui, levandų, kai kurių tipų odą gali dirginti, todėl rinkitės jau išbandytą variantą. Šveitiklį ant odos tepkite rankšluosčiu, kempine ar delnais, sukamaisiais judesiais jį įtrindami. Druskos granulės gali nutrinti odą, todėl šią procedūrą pradėkite švelniai, ir žiūrėkite, kaip oda reaguoja.

3. Atpalaiduojanti druskos vonia

Druska sugeria nešvarumus, riebalus bei toksinus ir atlieka giluminį odos porų valymą. Druskos mineralinis turinys padeda atstatyti odos apsauginį barjerą ir sulaikyti drėgmę odos viduje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išbandykite: Į šilto vandens vonią įberkite trečdalį puodelio magnio druskos ir vandenį išmaišykite, kad druska ištirptų. Tokioje vonioje gulėkite 15 – 30 minučių.

4. Pleiskanų gydymas

Druska padeda suminkštinti ir pašalinti esamas pleiskanas bei stimuliuoja kraujotaką, kad galvos oda būtų sveika. Šis ingredientas taip pat sugeria riebalų bei skysčio perteklių, kad nepradėtų formuotis grybeliniai organizmai – taip pleiskanoms užkertamas kelias nuo pat pradžių.

Išbandykite: Praskirkite plaukus keliose vietose ir ant galvos odos pabarstykite vieną ar du arbatinius šaukštelius druskos.

Šlapiais pirštais švelniai masažuokite galvą 10 – 15 minučių (jei kas nors nori jums padėti, nušausite du zuikius vienu šūviu – toks galvos masažas puikiai padeda atsipalaiduoti). Tuomet išsiplaukite galvą taip, kaip įprastai. Rezultatus pastebėsite akimirksniu.

REKLAMA

5. Dantų balinimo priemonė

Tiek valgomoji soda, tiek druska yra švelniai abrazyvinės priemonės, padedančios nuo dantų pašalinti dėmes ir padaryti juos baltesnius.

Druska taip pat yra natūralus fluorido šaltinis, o tai – labai sveika dantims ir dantenoms. Išbandykite: Vieną arbatinį šaukštelį druskos sumaišykite su dviem šaukšteliais kepimo miltelių. Į šį mišinį įmerkite sudrėkintą dantų šepetėlį ir valykitės dantis, kaip įprasta. Jei skonis pernelyg intensyvus, prieš dantų šepetėlį merkdami į pasiruoštą mišinį ant jo užtepkite šiek tiek dantų pastos.

6. Natūrali burnos skalavimo priemonė

Druska taip pat yra dezinfekcinė priemonė, naikinanti bakterijas, kurios gali sukelti blogą burnos kvapą ir dantenų uždegimą. Išbandykite: Pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pusę arbatinio šaukštelio valgomosios sodos išmaišykite ketvirtyje puodelio vandens, kad ištirptų. Šiuo tirpalu skalaukite burną. Išspjaukite, tuomet burną dar kartą išsiskalaukite vandeniu.

REKLAMA

7. Nagų skaistinimo priemonė

Druska minkština nagų odeles ir odą aplink nagus bei stiprina patį nagą. Valgomoji soda ir citrina naikina pageltimą ir dėmes ant nagų, kad jie atrodo gražiau ir sveikiau.

Išbandykite: Pusėje puodelio vandens išmaišykite vieną arbatinį šaukštelį druskos, vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir vieną arbatinį šaukštelį valgomosios sodos. Šiame tirpale nagus pamirkykite 10 minučių, o tada juos nušveiskite minkštu šepetėliu.

Tuomet gerai nusiskalaukite rankas vandeniu, nes citrinos sulčių likučiai ant odos gali ją sudirginti saulėkaitoje. Galiausiai, pasitepkite rankas kremu.

8. Plaukų formavimo priemonė

Savo pasigamintu jūros druskos purškikliu atkurkite tą lengvai sutaršytų plaukų įvaizdį, lyg būtumėte ką tik išsimaudžiusi jūroje. Išbandykite: Viename puodelyje šilto vandens gerai išmaišykite valgomąjį šaukštą jūros druskos, kad ji visiškai ištirptų. Vieną valgomąjį šaukštą ištirpinto natūralaus koksų aliejaus sumaišykite su vienu valgomuoju šaukštu nenuplaunamo plaukų balzamo, ir tuomet abu mišinius sudėkite kartu. Prieš purkšdamos ant plaukų, gerai pakratykite.

9. Priemonė nuo patinusių paakių Nuraminkite patinusias akis ir sugerkite skysčių perteklių išnaudodamos priešuždegimines druskos savybes. Išbandykite: Vieną arbatinį šaukštelį druskos išmaišykite dviejuose puodeliuose šilto vandens, kad druska visiškai ištirptų. Vatos pagalvėlę padalinkite perpus ir pamirkykite šiame tirpale, o tuomet jį uždėkite prie akių – ten, kur jos patinusios. 10. Veido tonikas Ištirpdykite riebalų perteklių ir užkirskite kelią aknei, išnaudodamos antibakterines druskos savybes. Išbandykite: Viename puodelyje šilto vandens gerai išmaišykite valgomąjį šaukštą jūros druskos ir žiupsnelį magnio druskos, kol druskos iki galo ištirps. Purkškite ant odos purkštuku arba tepkite vatos pagalvėle.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų