REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
5 iššūkiai, su kuriais susiduria naujakuriai
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Apsigyventi kartu – ne tik rimtas žingsnis, bet ir rimtas iššūkis. Tačiau jei vis dėlto nusprendėte sutalpinti dviejų žmonių stilius, istorijas ir asmenybes vienuose namuose, IKEA interjero dizaineriai dalijasi patarimais, ką daryti, kad naujieji namai būtų patogūs, jaukūs ir savi abiem.

8

Apsigyventi kartu – ne tik rimtas žingsnis, bet ir rimtas iššūkis. Tačiau jei vis dėlto nusprendėte sutalpinti dviejų žmonių stilius, istorijas ir asmenybes vienuose namuose, IKEA interjero dizaineriai dalijasi patarimais, ką daryti, kad naujieji namai būtų patogūs, jaukūs ir savi abiem.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Abu turime baldų iš ankstesnių namų

Kraustotės į naujus namus, tačiau abu turite sukaupę dar tinkamų naudoti baldų iš ankstesnių būstų? Neskubėkite visko išmesti ir pirkti naujų. Net jei vieno iš jūsų baldai yra modernaus stiliaus, o kito – tradiciniai, derindami juos tarpusavyje, galite sukurti skoningą eklektišką interjerą. 

REKLAMA

Prie bendro valgomojo stalo puikiai atrodys skirtingų spalvų, formų ir dizaino kėdės, modernioje svetainėje tikrai atsiras vietos klasikiniam įmantrių raštų kilimui, o miegamajame – senovinei spintai ir moderniems šviestuvams. Tačiau derinant skirtingų stilių baldus ir interjero detales, svarbu laikytis vienos taisyklės: kambarių sienos tuomet turėtų būti vienos ramios ir į akis nekrentančios spalvos.

2. Aš mėgstu miegoti minkštai, o jam nuolat karšta

Kai jausmai sutampa, o miego įpročiai skiriasi, įsirengti bendrą miegamąjį padeda kompromisai. Kiekvienas išsirinkite po ergonominę pagalvę pagal tai, kokia poza mėgstate miegoti. Priderinkite skirtingų storių ir sudėties užvalkalus, jeigu vienas mėgsta miegoti vėsiau, o kitam norisi daugiau šilumos. Ir ypač atsakingai rinkitės čiužinį: galbūt vietoj bendro dvigulio verta įsigyti du atskirus – kietesnį ir minkštesnį?

REKLAMA
REKLAMA

Beje, pradėjus gyventi kartu, visai nebūtina visą kambario erdvę paaukoti dvigulei lovai. Ją kuo puikiausiai pakeis išskleidžiama sofa-lova su antčiužiniu arba moduliniai minkštieji baldai, kuriuos lengvai pritaikysite savo poreikiams. Parduotuvėje IKEA galite įsigyti modulinę sofą-lovą VALLENTUNA – visos šios serijos dalys yra su kišeninėmis spyruoklėmis, todėl ypač patogios, be to, jas galite naudoti pavieniui arba jungti į norimo dydžio, pageidaujamos formos derinius.

3. Rytais keliamės ir ruošiamės tuo pačiu metu 

Vonios kambarys gal ir nėra pats erdviausias namuose, bet pats lankomiausias – tikrai. Ypač rytais. Kaip išvengti konfliktų ir trinties, jei rytais reikia susiruošti kartu? 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taisyklė „du – geriau nei vienas“ tinka ne tik kuriant santykius, bet ir renkantis vonios praustuvą su spintele. Juk daug smagiau gyventi, kai nereikia trintis alkūnėmis, valantis dantis, o stalčiuose karaliauja tvarka. Turėdami dvi spinteles, lengviau atskirsite, kurie daiktai priklauso jums, kurie – jūsų antrajai pusei, o kurie stalčiuje guli tik dėl to, kad nė vienas nebeprisimenate, kas juos čia padėjo. 

Jei stalčiai gilūs, sutalpinti juose daugiau daiktų ir išvengti netvarkos padės skirtukai, įdėklai ir kiti stalčių priedai, pavyzdžiui, skaidrios uždengiamos dėžutės GODMORGON, kurioms taikoma net 10 metų garantija.

REKLAMA

Neturite vietos dviem veidrodžiams? Kiek atokiau nuo pagrindinio vonios veidrodžio pakabinkite mažesnį, kad ir kosmetinį FRÄCK, ir turėsite papildomą vietą, kur antroji pusė galės pasidažyti, nusiskusti barzdą, susišukuoti plaukus ar tiesiog pasigrožėti savimi.

4. Viena spinta dviem ir patogu abiem

Kai dviejų žmonių namai ir drabužių spintos turi tilpti vienoje erdvėje, įprastų daiktų laikymo sprendimų jau nebepakanka. Todėl vietoj standartinės spintos verta įsirengti drabužinę (kad ir labai nedidelę). Net jei iš pirmo žvilgsnio ji atrodys kaip eilinė drabužių spinta, vaizdas už durų gali skirtis kardinaliai – kaip ir judviejų poreikiai.

REKLAMA

Spintos PAX taip lengvai prisitaiko prie jūsų, kad drąsiai galite dalinti turimą erdvę pusiau ir kiekvienas įsirengti savąją pusę taip, kaip patinka: su stalčiais arba lentynomis, skersiniu pakaboms, ištraukiamais vieliniais krepšiais ar medžiaginėmis dėžėmis. Kai abu susikomplektuosite savo idealų variantą, beliks drauge apsispręsti dėl durų. Rekomenduojame stumdomąsias – kai nereikia palikti vietos durims patogiai darinėti, daugiau erdvės prie spintos lieka jums.

Verta pagalvoti apie tinkamą apšvietimą ne tik kambaryje, bet ir spintos viduje. Stalčiuose ir virš lentynų puikiai tiks šviesos diodų juostos STÖTTA, automatiškai įsijungiančios, atidarant ir uždarant duris. Jos veikia baterijomis, todėl nereikalinga elektros instaliacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Sunku apsispręsti: gražu ar praktiška?

Kad erdvė būtų įdomi ir miela, verta investuoti į namų dekoravimo smulkmenas, suteikiančias jaukumo ir savitumo. Interjero detalės kainuoja nedaug ir akimirksniu pakeičia nuotaiką namuose, o kartu gali būti ir labai funkcionalios. 

Jei jūsų antroji pusė nori turėti mielų mažmožių ir prisiminimų „galeriją“, o jūs labiau galvojate apie praktiškumą, rekomenduojame įvairių gylių ir spalvų lentynas EKET. Iš jų galite sukurti originalią kompoziciją, kuri ne tik papuoš tuščias namų sienas, bet ir leis jas išnaudoti prasmingai, nes atviros lentynos puikiai tiks įvairiems daiktams, knygoms, suvenyrams laikyti.

Daugiau naudingų patarimų ir įkvėpimo namams rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų