REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gardūs žemaičių blynai nepaliks jūsų abejingais. Lengvai pagaminsite, o skoniu džiaugsitės, mat juos galite valgyti ir tik iškeptus, ir užšaldyti, ir pašildyti, jei norėsis vėl. 

Gardūs žemaičių blynai nepaliks jūsų abejingais. Lengvai pagaminsite, o skoniu džiaugsitės, mat juos galite valgyti ir tik iškeptus, ir užšaldyti, ir pašildyti, jei norėsis vėl. 

REKLAMA

Jums reikės:

15 vidutinio dydžio virtų bulvių, 3 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, 2 šaukštų krakmolo, 1 šaukštelio druskos. 

Įdarui: 

500 gramų grybų, 1 svogūno, petražolių, šiek tiek grietinės, krapų, pipirų, aliejaus.

Iš pradžių bulves sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, įmušame kiaušinius, suberiame krakmolą, miltus ir druską bei užminkome tešlą.

Tuomet svogūnus pakepiname su grybais, įdedame grietinės, pagardiname prieskoniais bei žalumynais, viską patroškiname ir paliekame, kad atvėstų.

Tada suformuojame žemaičių blynus, lengvai apkepame keptuvėje, paskui dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 10 minučių uždengusios folija ir dar 10 minučių atidengusios. Skanaujame!

Šaltinis: https://www.facebook.com/andzelikosvirtuvele/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų