REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįtikėtina, kokie paplitę yra šie 8 drabužius gadinantys įpročiai. Išsiaiškinkite, kokie jie ir kaip jų išvengti, kad savo mėgstamiausiais drabužiais galėtumėte džiaugtis daugelį metų, rašoma onegoodthingbyjillee.com.

Neįtikėtina, kokie paplitę yra šie 8 drabužius gadinantys įpročiai. Išsiaiškinkite, kokie jie ir kaip jų išvengti, kad savo mėgstamiausiais drabužiais galėtumėte džiaugtis daugelį metų, rašoma onegoodthingbyjillee.com.

REKLAMA

Drabužius tiesiog skalbti ir tinkamai jais rūpintis – ne tas pats. Pirmuoju atveju pasitaiko netyčia į skalbimo mašiną įmetus naujus mėgstamiausius marškinius rasti juos susitraukusius, o antruoju – švelniai ir rūpestingai juos skalbiate, kad dar ilgai juos dėvėtumėte.

Nors antrasis variantas reikalauja truputį daugiau laiko ir pastangų trumpuoju laikotarpiu, jį pasirinkę ilguoju laikotarpiu sutaupysite ne tik laiko, bet ir darbo bei pinigų.

Taigi, šiandien dalinamės 8 paplitusiais skalbimo įpročiais, kurie gali sugadinti jūsų drabužius. Tai nereiškia, kad būtinai skalbiate neteisingai ir dėl to reikėtų gėdytis. Šio straipsnio tikslas yra suteikti keletą naudingų alternatyvų, siekiant pakeisti įsisenėjusius skalbimo įpročius, dėl kurių niekaip nepavyksta ilgai džiaugtis puikios būklės drabužiais. Juk visi norime rūpintis savo turimais daiktais, todėl atsikratyti šių klaidingų skalbimo įpročių bus tikrai naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

1. Spintoje kabinate drabužius, kurie turėtų būti sulankstyti

Gravitacija yra visų sunkesnių drabužių, pavyzdžiui, megztinių, priešas. Jei sunkesnius drabužius, pavyzdžiui, megztinius, spintoje kabinate ant pakabų, jie gali išsitampyti. Jei drabužis nemažai sveria, jį laikykite sulankstytą spintos lentynoje ar stalčiuje. Jei spintoje tam neturite pakankamai lentynų ar stalčių, megztinius sulankstę sudėkite juos į daiktadėžę, kurią nesunkiai galėsite paslėpti po lova ar po kitu baldu.

REKLAMA

Paspaudę žemiau esančią nuorodą sužinosite, kuriuos drabužius reikėtų lankstyti, o kuriuos – kabinti ant pakabų.

2. Skalbinių nerūšiuojate pagal nešvarumą

Turbūt prieš skalbdami šviesius drabužius atskiriate nuo tamsių, bet taip pat reikėtų turėti omenyje jų nešvarumo lygį. Vadinasi, labai nešvarius drabužius reikėtų skalbti atskirai nuo tik truputį nešvarių.

Labai purvinus drabužius, pavyzdžiui, darbinę, sodininkystės ar sportinę aprangą skalbkite atskirai nuo kasdienių drabužių. Tokių būdų gausūs nešvarumai nepateks ant švaresnių drabužių. Šį procesą gali palengvinti skalbinių dėžė su keliomis sekcijomis – taip skalbinius rūšiuosite iškart.

REKLAMA
REKLAMA

3. Visuomet skalbiate karštu vandeniu

Drabužiai gali susitraukti ne tik dėl karšto oro džiovyklėje! Susitraukimą sąlygoja taip pat ir karštas vanduo skalbyklėje, ypač medvilniniams ir vilnoniams drabužiams. Medvilninius drabužius geriau skalbkite vėsiame vandenyje, kad jie neprarastų formos.

4. Prieš skalbimą neužtraukiate užtrauktukų

Užtrauktai turi metalinių dantukų, kurie dažnai skalbimo metu pažeidžia gležnesnius drabužius. Prieš skalbinius kraudami į skalbimo mašiną, būtinai užtraukite visus užtrauktukus. Tai – paprastas būdas apsaugoti kitas medžiagas nuo metalinių užtrauktukų galimos žalos.

5. Trinate dėmes

Jei ant drabužio kažko užsipylėte, neskubėkite trinti dėmės! Dėmę trinant nešvarumai pasklinda aplink ją, be to, taip dėmę galite įtrinti dar giliau į medžiagą. Geriau suvilgykite šluostę ar popierinį rankšluostį vėsiu vandeniu ir švelniai juo patapšnokite dėmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Prieš atidėdami drabužius kitiems metams jų neišskalbiate

Jei kai kuriuos drabužius atidedate kitai vasarai ar kitai žiemai, prieš tai būtinai juos išskalbkite. Ilgam laikui atidėję švariai išskalbtus drabužius užkirsite kelią kandims. Be to, taip bus daug maloniau po kelių mėnesių ir vėl išsitraukti mėgstamus drabužius švarius ir gaiviai kvepiančius.

7. Sportinei aprangai naudojate audinių minkštiklį

Audinių minkštiklio jokiu būdu negalima naudoti drėgmę sugeriantiems drabužiams, pavyzdžiui, sportinei aprangai. Audinių minkštikliai medžiagoje palieka tam tikrų nuosėdų, kurios visiškai pašalina sportinių drabužių drėgmės sugeriamąsias savybes. Tokiu būdu sportuodami ne tik jausite daugiau prakaito, bet ir nebegalėsite iš sportinės aprangos pašalinti nemalonių kvapų. Fe.

REKLAMA

Vietoj audinių minkštiklio sportinei aprangai naudokite actą! Actas drabužius minkština ir nepalieka jokių nuosėdų. Paprasčiausiai į skalavimo ciklą arba į minkštikliui skirtą stalčiuką skalbimo mašinoje įpilkite pusę puodelio balto acto.

8. Naudojate per daug skalbiklio

Kalbant apie įvairias nuosėdas, jų ant drabužių gali palikti ir skalbikliai ar skalbimo milteliai. Taip nutinka tuomet, kai šių priemonių naudojate per daug – skalbiklis iš drabužio iki galo neišsiskalauja, dalis jo lieka audinyje. Dėl šios priežasties su laiku drabužiai atrodo vis purvinesni.

Kad to išvengtumėte, atkreipkite dėmesį, ar visada naudojate rekomenduojamą kiekį skalbiklio, priklausomai nuo skalbinių kiekio, jų nešvarumo lygio ir nuo skalbimo mašinos tipo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų