REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūsų namai jums primena nenuspalvintą piešinį, jaučiate, kad trūksta kokių nors ryškių akcentų? Gal įvairiaspalvės, įvairios faktūros bei formos dekoratyvinės pagalvėlės padės sukurti stebuklingą aplinką…

Jūsų namai jums primena nenuspalvintą piešinį, jaučiate, kad trūksta kokių nors ryškių akcentų? Gal įvairiaspalvės, įvairios faktūros bei formos dekoratyvinės pagalvėlės padės sukurti stebuklingą aplinką…

REKLAMA

Pasak interjero specialistų, aplinką pagyvinti lengva keičiant pagalvėles, ir tai verta daryti dažnai. Štai pavasarį ir vasarą, kai kambarys nušviestas saulės, labiau tiks šaltesnės spalvos, o žiemą – šiltesnių spalvų pagalvėlės.

Svarbu

* Viename kambaryje įmanoma (ir netgi madinga) suderinti daug skirtingais raštais – dryžiais, augalų piešiniais, taškeliais, langeliais – margintų pagalvėlių. Derinkite jų spalvas. Viena ar dvi medžiagos gali dominuoti, o kitos – papildyti. Lengva derinti, kai interjere vyrauja pastelinės spalvos, mat prie jų dera visos kitos.

* Kuriant interjerą, galima žaisti ne tik spalvomis, raštais ar formomis, bet ir skirtingomis pagalvėlių faktūromis: lygia ir pūkuota, švelnia ir gruoblėta, trumpaplauke ir ilgaplauke, blizgia ir matine… Ypač tinka derinti pastelinių spalvų raštus.

REKLAMA
REKLAMA

* Gražu, kai pagalvėlės dera ne tik tarpusavyje, bet ir prie aplinkos. Jų spalva bei raštai susišaukia su kitomis interjero detalėmis: užuolaidomis, staltiesėmis, sienų apmušalais.

REKLAMA

* Jei turite dvi skirtingų spalvų pagalvėles, trečia pagalvėlė gali būti su tų pačių spalvų raštais ar ornamentais. Jei viena mėlyna, o kita raudona, dar galima atrasti tarpinę spalvą, kuri dera prie abiejų.

* Gerai atrodo suderinti skirtingi tos pat spalvos atspalviai.

* Jei naudojate ne vieną, o kelias kontrastingas spalvas, pvz., ant žalio kilimo stovi raudona sofa, vienspalvės, dryžuotos ar augalų raštais margintos pagalvėlės labai tiks jų kontrastui sušvelninti.

* Patinka raudona spalva? Ji puikiai sutaria su balta, kuri paryškina pirmosios sodrumą. Gražu raudonomis pagalvėlėmis puošti baltos spalvos baldus. Jos gali būti vienspalvės, dryžuotos, gėlėtos, languotos.

REKLAMA
REKLAMA

* Raudona paletė ypač gausi. Nuo sodrios raudonojo vyno, braškių spalvos iki švelnios rožinės. Visus šiuos atspalvius galima derinti tarpusavyje. Labai šiltas derinys – tamsi raudona ir švelnesnis aguonos spalvos atspalvis.

Patarimai

* Pagalvėlių ant sofos turėtų būti ne mažiau kaip 3 ir ne daugiau kaip 8. Jei jos vienodo dydžio, dėmesį turėtų patraukti audinių raštai, spalvos, faktūra, puošyba. Jei visų audinys vienodas, gražu, kai skiriasi jų dydis ar forma.

* Galite pasisiūti pati pagalvėlių. Jas galima išsiuvinėti karoliukais, žvyneliais, blizgiomis detalėmis, papuošti medžiaginėmis gėlėmis. Pagalvėlėmis gali tapti ir nunešioto palto skvernas, sijonas, suknelė…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* Indiškomis prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse galite rasti nebrangių įdomios faktūros sarių ar ilgų šilkinių šalikų, kurie puikiai tiks pagalvėlių užvalkalams.

* Net viena pagalvėlė gali tapti interjero akcentu. Ji, be abejonės, pritrauks jūsų akį ar įdomia forma, ar faktūra, ar spalva, o gal visomis savybėmis iškart. Ja geriau puoškite ne sofą, o kėdę arba fotelį, beje, ją galima padėti ir ant plačios palangės.

* Labai svarbu, kad tarpusavyje derėtų ir pagalvėlių audiniai. Prabangiai atrodantis aksomas nederės su linu, o šalia šilko netiks megztas užvalkalas.

* Pagalvėlės gali suvienyti vis kitokiomis medžiagomis aptrauktus baldus. Jos puikiai atrodys, jei bus vienspalvės arba margintos vienodais raštais.

* Rinkdamosi pagalvėles, atsižvelkite į interjero stilių. Prabanga alsuojančiame bute netiks kaimiško stiliaus pagalvėlės ir atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų